X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

یادنامه حسینعلی عظیمی – ۱۰|بیانیه کانون در حرمان مجاهد نستوه

کانون سنگرسازان بی‌سنگر، در یادداشتی به مناسبت پنجمین سالگرد رحلت مهندس حسینعلی عظیمی، ابعاد گوناگون شخصیتی او را برشمرد.
– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر محمدعلی شم‌آبادی، معاون اسبق وزیر جهادکشاورزی و مدیرعامل کانون سنگرسازان بی‌سنگراست، که در زمان دفاع مقدس عهده‌دار مسئولیت‌هایی همچون عضو شورای مرکزی جهاد خراسان بزرگ و وزارت جهاد سازندگی، مسئولیت ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد خراسان بزرگ، فرماندهی تیپ مهندسی رزمی جنگ جهاد سازندگی خراسان بوده است. وی برای گرامیداشت پنجمین سالگرد عروج شهادت‌گونه سردار جهادگر، حسینعلی عظیمی، در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری تسنیم نوشت:

بیست و پنجم اسفندماه، سالگرد ارتحال جهادگر نستوه، مهندس حسینعلی عظیمی را گرامی می‌داریم. اکنون، پنج سال از فراق این شهید عزیز می‌گذرد، که در اثر عوارض ناشی از دفاع مقدس، غریبانه به یاران شهیدش پیوست.

در همین یادنامه بیشتر بخوانید

+ معرفی اجمالی سردار جهادگر
+ «کارستان» به روایت پروفسور خلیجی
+ سردار آب!
+ همسرانه‌های مهندس
+ در جمع همسنگران
+ جدال با تکنوکراسی
+ از چمران تا «کان عرشُه علی الماء»
+ پمپاژ آب، به گستردگی یک دشت
+ اعجاز در بهمنشیر

مهندس عظیمی، ستاره‌ای درخشان در آسمان پُرستاره پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی بود؛ آسمانی که ستارگان پرفروغی چون شهیدان رضوی، آوینی، ناجیان، ورشابی، ساجدی، فارسی، شهیری، پرویزی، حجتی، فارسی و ده‌ها و صدها شهید دیگر را در خود جای داده است. همچنین، شهیدان زنده‌ای که در کوران هشت سال دفاع مقدس، فرهنگ ایثار و مدیریت جهاد سازندگی را بر تارک و قله حکمرانی اسلامی‌ایرانی نشاندند.

ابعاد شخصیتی این جهادگر برجسته، اسوه حسنه‌ای است برای نسل فرهیخته و جوان، در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها؛ که باید این فرهنگ را در دانش‌پژوهی و الگوسازی وجهه همت خود قرار دهند تا مسیر تحقق تمدن اسلامی هموار گردد. برخی از ابعاد شخصیتی این مجاهد نستوه و خستگی‌ناپذیر به این قرار است:

الف) تأسیس کمیته آب در دفاع مقدس

وجود عرصه‌ها، منابع و جریان‌های عظیم آبی در خوزستان، مانند هورالعظیم و رودخانه‌های مختلف ازجمله کارون، اروند، کرخه و سایر مجاری آبی، شرایط را برای بروز پدیده‌ای به نام «جنگ آب» در دوران جنگ تحمیلی فراهم کرد. به‌گونه‌ای که هم ایران و هم دشمن بعثی از آب برای عملیات آفندی و پدافندی استفاده می‌کردند. استقرار و اسکان یگان‌ها، تدارکات، انتقال نیرو و پشتیبانی‌های لازم برای نیروهای مستقر در خطوط عملیاتی و پدافندی، به‌شدت تحت تأثیر این جنگ آبی قرار داشت.

شهید عظیمی در حدود سال 1362 واحد آب قرارگاه کربلا را راه‌اندازی کرد و تا پایان دفاع مقدس، این مأموریت را با حضور و مشارکت استان‌های مختلف ازجمله خراسان، اصفهان، فارس و کرمان مدیریت و راهبری نمود. احداث و ایجاد واحدهای بزرگ پمپاژ آب برای آب‌اندازی یا تخلیه آب در برابر دشمن، از مهم‌ترین اقدامات واحد آب قرارگاه کربلا بود.

در عملیات‌های خیبر، والفجر 8، کربلای 5 و. . .  از این روش‌ها برای مقابله با دشمن بهره‌گیری شد. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که پس از فتح فاو به پایداری حضور رزمندگان اسلام در این منطقه کمک کرد، استفاده از جنگ آب در خطوط مقدم بود؛ اقدامی که اجازه هرگونه تحرکات نظامی را از دشمن بعثی سلب کرد.

ب) جهاد برای تبیین

پس از گذشت چهار دهه از شکل‌گیری نهاد انقلابی و تاریخ‌ساز جهاد سازندگی که در ابتدا توسط جوانان و فرهیختگان دهه 50 و 60 بنیان گذاشته شد، متأسفانه در دهه‌های بعد فراموش گردید؛ و در راستای وظیفه مهم جهاد تبیین و ادامه راه جهادگران و سنگرسازان بی‌سنگر، شهید عظیمی ارتباطی فعال، مؤثر و تنگاتنگ با دانشگاه‌ها، اساتید، دانشجویان و جوانان برقرار می‌نمود و با ارائه طرح‌های فرهنگی، علمی، فنی، تولیدی و اقتصادی، رویکرد و روش‌های جهادگران جهاد سازندگی را در حل مشکلات کشور به درون دانشگاه‌ها و به باور، قلب و روح دانشجویان علاقه‌مند و مشتاق می‌کشاند.

هنر شهید عظیمی احیای این سنت و رویکرد اصولی و اساسی در جذب جوانان مؤثر و موفق بود؛ به‌گونه‌ای که تعدادی از جوانان و فرهیختگان که حدود یک دهه قبل توسط مهندس عظیمی جذب و با تاریخ، ظرفیت‌های مدیریت ایثار و فرهنگ جهاد سازندگی آشنا شدند، امروز خود منشأ تبیین و ترویج فرهنگ و مدیریت جهادی در دانشگاه‌ها، واحدهای تولیدی و صنعتی، روستاها و مجامع مختلف هستند.

شهید عظیمی، مظهر یک دانشمند فنّان و مآل‌اندیش و آینده‌پژوه بود، که مطالعات و بررسی‌های دامنه‌دار و پرتراکم خود در فرهنگ و مدیریت جهاد سازندگی را نه صرفاً برای تاریخ‌نگاری و در قاب گذشته، بلکه با رویکرد ظرفیت‌سنجی، ظرفیت‌سازی و آینده‌پژوهی، برای حل مشکلات حال و آینده کشور و حتی جهان اسلام انجام می‌داد. آرمان شهید عظیمی و همرزمانش، تحقق حکمرانی اسلامی و شکل‌گیری تمدن اسلامی‌ایرانی بود؛ همان مبانی، آرمان‌ها و ارزش‌هایی که در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توسط مقام معظم رهبری تدوین و ترسیم شده است.

چه شباهت‌های زیبا و شگفت‌انگیزی میان رویکردها، کنش‌ها و دستاوردهای سید شهیدان اهل قلم، شهید سیدمرتضی آوینی، و سردار عرصه مهندسی رزمی جنگ جهاد سازندگی، شهید مهندس حسینعلی عظیمی وجود دارد! شهید آوینی با ارتباط‌گیری عمیق و لمس مستقیم حضور رزمندگان اسلام در میدان‌های نبرد، با معطوف کردن دوربین و فیلم‌بردار بر عشق، امید، زهد، کرامت، شجاعت، عزت و شوق رزمندگان، مستندهای همیشه ماندگار «روایت فتح» را در تاریخ هنر هفتم، فیلم و سینما به یادگار گذاشت و الگوسازی کرد. شهید حسینعلی عظیمی نیز، با نشانه‌گیری دل، عشق، باور، ضمیر و جان پاک جوانان، فرهیختگان دانشگاهی و حوزه‌های علمیه را مخاطب خود قرار داد و آنان را شیفته و مجذوب فرهنگ ایثار و مدیریت جهاد سازندگی ساخت.

ج) تأسیس کانون سنگرسازان بی‌سنگر

پس از ادغام و انحلال جهاد سازندگی در سال 1379، امکانات، تجهیزات، نیروی انسانی و ظرفیت عظیم 5 قرارگاه، 42 گردان و 7 تیپ مهندسی رزمی، همراه با هزاران نیروی انسانی زبده، باتجربه و توانمند در مهندسی رزمی، آزاد شدند. بخشی از این ظرفیت‌ها در قالب جهاد نصر، به‌عنوان یک مؤسسه و نهاد عمومی غیردولتی، سامان‌دهی و مستقر شد، اما بخش عمده‌ای از این ظرفیت عظیم پراکنده گردید. شهید عظیمی، با همراهی و همکاری برخی از فرماندهان عالی جنگ جهاد، در سال 1383، کانون سنگرسازان بی‌سنگر را به‌عنوان یک سازمان مردم‌نهاد تأسیس و با اخذ مجوز از وزارت کشور، شاخه‌ها، نمایندگی‌ها و دفاتر استانی آن را به‌مرور ایجاد کرد.

کانون سنگرسازان بی‌سنگر در مرکز و 28 استان، با مأموریت اصلی و اساسی ترویج و گسترش دیدارها بین ایثارگران، حفظ یاد و ارزش‌های ایثارگری و جهادگران سنگرساز بی‌سنگر، ادامه راه شهدا، ترویج و تبیین فرهنگ ایثار و مدیریت جهاد سازندگی برای رشد ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها، حل مشکلات نظام و جامعه و همچنین حمایت از نیازهای مادی و معنوی خانواده بزرگ سنگرسازان بی‌سنگر، فعالیت خود را آغاز کرد. شهید عظیمی، با وجود بضاعت و امکانات محدودی که در اختیار داشت، لحظه‌ای از تحقق این اهداف غفلت نکرد.

د) اجرای طرح 550هزار هکتاری خوزستان

زندگی حسینعلی عظیمی سرشار از نمونه‌های موفق و اجرای کارهایی بود که به‌ظاهر و با عقل عاقبت‌اندیش ناشدنی می‌نمود. یکی از نمونه‌های برجسته و مهمی که با نگاهی عمیق به جایگاه اجتماعی و انسانی در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های ملی و منطقه‌ای مورد توجه قرار گرفت، طرح 550 هزار هکتاری ساماندهی آب و خاک خوزستان و ایلام است. مأموریت اجرای این طرح عظیم که نتیجه مصوبه سفر مقام معظم رهبری در سال 1377 به استان خوزستان بود و حدود 17 سال به بایگانی سپرده شده بود، با همت و پیگیری پیشکسوتان جنگ جهاد در مؤسسه جهاد نصر احیا شد و مقدمات اجرای آن آغاز گردید.

پس از فراهم شدن تمامی زمینه‌های اعتباری و اجرایی، اما در میدان و در عرصه‌های متعلق به کشاورزان، با مخالفت شدید مردم و بهره‌برداران مواجه شد. کشاورزان و مالکان زمین، این طرح را هم‌ردیف اصلاحات ارضی دوران پهلوی تلقی کرده و مانع نزدیک شدن گروه‌های اجرایی می‌شدند، به‌گونه‌ای که شروع کار کاملاً مختل و متوقف گردید.

شهید عظیمی و همکاران جهادگرشان، با فراخوان و جذب افرادی متخصص و باتجربه در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و کار با مردم، وارد میدان شدند. با تشکیل کارگروه اجتماعی و نظام بهره‌برداری در مؤسسه جهاد نصر مرکز و همچنین در دفتر طرح در اهواز، اقدام به جذب جوانان تحصیل‌کرده از قومیت‌های عرب و بختیاری کردند. سپس، با آموزش و توجیه آنان نسبت به اهداف طرح و به‌کارگیری آنان در بخش‌های مختلف اجرایی، اجتماعی و فرهنگی، موفق شدند مخالفت‌های شدید مردم را نه‌تنها به موافقت، بلکه به مطالبه‌گری برای اجرای هرچه سریع‌تر بخش‌های مربوط به آنان در این طرح تبدیل کنند.

این نمونه‌ای از نگاهی عمیق، انسانی و اجتماعی به مسائل و امور به‌ظاهر پیچیده جوامع هدف است که از ابتدای جهاد سازندگی با آن مأنوس بوده‌ایم. همین رویکرد و نگاه موجب جذب و اعتماد روستاییان به جهادگران و مشارکت و همکاری آنان در خلق طرح‌های عظیم عمرانی، اجتماعی، تولیدی و کشاورزی شد.

هـ)غم و اندوه بزرگی که بر دل شهید عظیمی سنگینی می‌کرد

پراکنده و توزیع شدن، و در نهایت از بین رفتن بخش عظیمی از ظرفیت‌های جهاد سازندگی پس از پایان جنگ تحمیلی، جزو حرمان‌های همیشگی شهید عظیمی بود. پنج قرارگاه، 42 گردان، هفت تیپ مهندسی رزمی، هزاران دستگاه و تجهیزات عظیم، و نیروهای توانمند و خلاق در حوزه پشتیبانی و مهندسی رزمی جنگ، که همگی سرمایه‌های گران‌بهای کشور بودند، متلاشی شدند. علاوه بر این، بروز اعوجاجات و انحرافاتی که در نهایت به انحلال و برچیده شدن نهاد مقدس جهاد سازندگی انجامید، همواره بر قلب بزرگ شهید عظیمی سنگینی می‌کرد. او برای این خلأ بزرگ و جبران‌ناپذیر که می‌توانست به داد کشور برسد و مشکلات عظیم عمرانی، کشاورزی، اقتصادی و اجتماعی را حل کند، غمگین بود؛ و با همین دل‌نگرانی، غم و اندوه، به دیدار حق تعالی شتافت.

جمع‌بندی

شهید عظیمی نماد برجسته‌ای از مهندسِ مجاهد فی سبیل‌الله بود؛ مهندسی که تخصص، فناوری، ابزار، ساختار، تشکیلات و سازمان را در خدمت ارزش‌های الهی، انسانی، خداباوری، ایثار، فداکاری و عشق به خدمت‌رسانی به مردم و حل مشکلات کشور و جامعه قرار داد. چیزی که امروز، بیش از هر زمان دیگری برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به آن نیازمندیم، معنا و تفسیر عملی ولایتمداری و آرزوی پیمودن راه شهداست؛ و این معنا چیزی نیست جز پیاده‌سازی الگوهای منشی، فکری و رفتاری اسلامی و انقلابی شهیدان آوینی، عظیمی و دیگر شهدای گرانقدر.

یادش گرامی

محمدعلی شم‌آبادی

عضو هیئت مدیره و مدیرعامل کانون سنگرسازان بی‌سنگر

دوشنبه چهارم فروردین‌ماه هزار و چهارصد و چهار

انتهای پیام/

تسنیم: خبرگزاری تسنیم یک خبرگزاری خصوصی در ایران است که ارتباط قوی با سپاه پاسداران دارد. این خبرگزاری در سال 1391 با مدیریت سید مجید قلی زاده آغاز بکار کرده است. مراسم افتتاح خبرگزاری تسنیم روز 22 آبان با حضور علی اکبر ولایتی دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی و سید محمد حسینی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار سوره حوزه هنری تهران برگزار شد. هدف از فعالیت این خبرگزاری در اساسنامه آن، بدین ترتیب شرح داده شده است: اطلاع‌رسانی و انتشار اخبار و تنویر افکار عمومی در راستای سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، پوشش خبری رخدادهای قوای سه‌گانه، افکارسنجی، ارزشیابی و انعکاس درخواست‌های آشکار و پنهان فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و هنری برای ارائه به مبادی تصمیم‌گیری، راه اندازی سایت و خبرگزاری با کسب مجوز از مراجع قانونی ذی‌صلاح و انجام فعالیتهای انتشاراتی. هدف راه‌اندازی این وبسایت خبری تسنیم، پوشش اخبار عربی اعلام شده است اما پوشش <strong>اخبار اقتصادی ایران</strong> مرتبط با همه حوزه‌های خبری شامل موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، <strong>اقتصادی</strong> و بین‌المللی به همراه سایر زمینه‌ها اعم از بیداری اسلامی، فرهنگی، ورزشی، اخبار استانها، کاریکاتور، عکس، گرافیک، صوت و فیلم و ... نیز در دستور کار این خبرگزاری قرار دارد. تسنیم همواره استفاده از فناوری های روز اطلاع رسانی در دنیا و نیز مدیاهای مختلف بویژه صوت و تصویر را سرلوحه کار خود قرار داده و در راستای تحقق رسالت و اهدافش بهره گیری از ابزارهای مختلف رسانه‌ای را به نحو احسن به عمل می‌رساند. خبرگزاری تسنیم، فعالیت در دو حوزه کاری داخل و خارج کشور را جزو اهداف خود تعیین کرده و بر آن است تا اقدامات لازم جهت آگاهی بخشی و بصیرت افزایی در این دو حوزه را انجام دهد. در عرصه خارجی، واقعیت‌ها نشان می‌دهد که برخلاف تلاش های نظام سلطه برای جلوگیری از نفوذ و انتشار ماهیت و پیام‌های انقلاب اسلامی، تاثیرگذاری آن همچنان این انقلاب و اهداف آن سرمشق انقلابیون در نهضت بیداری اسلامی شده است و در جنگ نرم علیه ایران موفق عمل می‌کند. در شرایطی که انقلاب اسلامی ابتکار عمل را در عرصه جنگ نرم به دست گرفته است، رسانه‌های وفادار به انقلاب اسلامی بایستی دو وظیفه مهم و اساسی خود را به انجام رسانند: اول آنکه ماهیت، مولفه‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی را تبیین و تشریح نمایند. در این اقدام باید به نظام سیاسی مبتنی بر مردم سالاری دینی بیش از پیش پرداخته شود. مردم سالاری دینی باید به عنوان یک الگوی ویژه برای نظام لیبرال دموکراسی غربی معرفی شود که علیرغم همه موانع که بر سر راه وی بوده، توانسته است تا چهار دهه در مقابل زورگویی سلطه طلبان مقاومت کند و با این حال به دستاوردهای مهمی در حوزه‌های مختلف علم و فناوری نایل گردد. دوم آنکه، برای جلوگیری از خطر انحراف، اعوجاج، دگرگون وار نشان دادن اهداف، مقاصد و دستاوردهای انقلاب‌های مردمی در نهضت بیداری اسلامی توسط رسانه های نظام سلطه تلاش نماید. رسالت‌های خبرگزاری تسنیم در حوزه فعالیت خارج از کشور دو مورد فوق ذکر شده و در تلاش است تا در کنار سایر رسانه‌های انقلابی و وفادار، آرایش رسانه ای مستحکمی در برابر انحصار و سلطه امپریالیسم رسانه ای به وجود آورد و زبان گویای انقلاب اسلامی و انقلابیون مسلمان و آزادیخواه در تمام نقاط عالم باشد. در عرصه داخلی نیز، تسنیم وظیفه خود می‌داند تا همسو با اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی یکی در عرصه وسیع فرهنگی کشور، حضور موثر ایفا نماید و سایر رسانه‌های انقلابی را به منظور همکاری در این مسیر تشویق و هدایت نماید. تسنیم آگاه است که امپریالیسم رسانه ای غرب همواره با انجام اقداماتی تلاش دارد تا علیه افکار عمومی کشور هجمه وارد نماید و در این راستا فعالیت‌هایی جهت مهندسی و جابجایی حقایق در اذهان ملت مسلمان ایران، صورت می‌پذیرد. بنابراین شرایط کنونی ایجاب می کند تا رسانه های متعهد که آگاه و وفادار به اهداف و رسالت‌های انقلاب اسلامی هستند به عنوان سنگرهای دفاعی و سپر مقاومت در مقابل این هجمه‌ها ایجاد شده و فعالیت کنند تا بتوانند از آرمان‌های مقدس نظام اسلامی دفاع کنند و با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به هنگام و موثر، بصیرت افزایی را در جهت مصون سازی و عمق بخشی معنوی و ارتقاء سطح فرهنگ عمومی، سرلوحه کار و تلاش خود قرار دهند. خبرگزاری تسنیم تلاش می‌کند تا رسالت اطلاع رسانی خود را با تکیه بر توان نیروی انسانی مجرب و توانمند در عرصه رسانه‌ای کشور به شایستگی انجام دهد و به عنوان مرکزی برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جبهه رسانه‌ای انقلاب اسلامی شناخته شود. تسنیم که به گفته رئیس سپاه محمدعلی جعفری یکی از رسانه‌های مؤمن و انقلابی است که در مقابله با توطئه‌های ضداسلامی و ضد بشری ستمگران وظیفه بسیار سنگینی دارد، در سانحه پرواز شماره ۹۵۲۵ ژرمن‌وینگز یک تن از نیروهای خود یعنی میلاد حجت‌الاسلامی در سمت خبرنگار را از دست داد. صاحب امتیاز خبرگزاری تسنیم «مؤسسه آتی‌سازان فرهنگ تسنیم» و مسئولیت مدیرعامل آن نیز برعهده سید مجید قلی‌زاده‌ قرار دارد. تسنیم موفق شده است تا چند پروانه حق تکثیر را با عنوان پروانه‌های کرییتیو کامنز (Creative Commons) دریافت کند و تمام محتواهای خود را با این پروانه در اختیار عموم مردم قرار دهد. این پروانه‌ها به تسنیم اجازه را می‌دهد تا اعلام کند چه حقوقی برای خودش محفوظ بماند، و چه حقوقی برای دریافت‌کننده اثر یا خالق‌های دیگر، باقی بماند. خبرگزاری تسنیم با شعار چشمه‌ی جوشان آگاهی بخشی از حضور پر رنگ در شبکه‌های اجتماعی مختلف نیز غافل نشده است و کانال خبرگزاری تسنیم را شکل داده است. تسنیم در سروش با نشانی، tasnimna@ در آی گپ با آیدی tasnimna@ در توییتر به ادرس Tasnimnews_Fa@ در آپارات tasnim.video@ در تلگرام با ایدی Tasnimnews@ و در اینستاگرام به نشانی tasnimnews_fa@ به فعالیت می‌پردازد و از این پتانسیل شبکه‌های اجتماعی نیز برای آگاهی بخشی استفاده می‌نماید. شما می‌توانید مهمترین اخبار تسنیم را از طریق دسترسی مستقیم در تهران و دیگر شهرهای ایران در اختیار داشته باشید، علاوه بر آن، میتوان برای دسترسی آسانتر به قیمت ارز و طلا و لیگ ایران و جهان از لینک‌های مستقیم استفاده نمایید. برروی وبسایت این خبرگزاری به نشانی اینترنتی تسنیم دات کام میتوان راه‌های ارتباطی مختلف را مشاهده نمود. کاربران می‌توانند با استفاده از تلفن گویا، فکس، تلفن تماس واحد روابط عمومی، پست الکترونیک و همچنین آدرس دفتر این خبرگزاری جهت برقراری ارتباط اقدام نمایند. وبسایت خبرگزاری تسنیم با بازدید میانگین بیش از 200 هزار کاربر علاوه بر پوشش اخبار در حوزه‌های مختلف به درج رپورتاژ و تبلیغات سایر کسب‌وکارها نیز می‌پردازد.