X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

گندم باکیفیت و نان بی کیفیت؛ معضل پخت در ایلام حل نشد

ایلام - گندم ایلام در حالی از کیفیت بالایی برخوردار است ولی همچنان نان در استان به دلایل مختلف از جمله پخت نامناسب از کیفیت خوبی برخوردار نیست.

بازار؛ گروه استان ها: نان به عنوان یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مواد غذایی در کشور ما، علاوه بر جایگاه ویژه‌ی خود در سبد غذایی خانوارها، نقشی اساسی در تغذیه و سلامت مردم دارد؛ در واقع نان در اقصی نقاط کشور به‌عنوان منبع اصلی تأمین انرژی و مواد مغذی از اهمیت بالایی برخوردار است.

نان همچنین در مراسم‌ها و آیین‌های مختلف نیز نقش مهمی ایفا می‌کند و بخشی از هویت فرهنگی و اجتماعی مردم را تشکیل می‌دهد، به‌عنوان مثال نان در سفره‌های ایرانی به‌عنوان نمادی از برکت و نعمت حضور دارد و در بسیاری از آیین‌های مذهبی و سنتی نیز استفاده می‌شود.

در مجموع، نان به‌عنوان منبع اصلی تأمین انرژی و مواد مغذی، ماده‌ای اقتصادی و سیرکننده، بخش مهمی از فرهنگ غذایی و هویت فرهنگی کشور ما محسوب می‌شود، به همین دلیل نیز تأمین کیفیت مناسب نان با توجه به اهمیت بالای آن، یکی از مسائل مهم در جوامع ما است.

با این حال، نان در استان ایلام از کیفیت چندان مطلوبی برخوردار نیست که این مسئله نه تنها سلامت و تغذیه مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه می‌تواند به بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی بسیاری همچون، افزایش نارضایتی مصرف‌کنندگان، ابتلا به بیماری‌های گوارشی و مشکلات تغذیه‌ای، هدررفت منابع و افزایش ضایعات غذایی گردد.

نارضایتی شهروندان از کیفیت پایین نان

نریمان نادری یکی از شهروندان ایلامی با بیان اینکه کیفیت پایین نان در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های جدی مرتبط با تغذیه مردم در استان ایلام تبدیل شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: اگرچه استان ایلام به دلیل برخورداری از خاک حاصلخیز و منابع طبیعی ارزشمند، پتانسیل بالایی در تولید گندم باکیفیت دارد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهند که کیفیت نان تولیدی در این منطقه در سطح «متوسط به پایین» قرار دارد.

وی افزود: در برخی محلات استان ایلام نانوایی ها عموما نان هایی خشک، سوخته، ترش یا نازک به مشتری ها عرضه می‌کنند که این موضوع یقینا پیامدهایی منفی بسیاری به همراه دارد.

پناه شیری یکی دیگر از شهروندان ایلامی به خبرنگار مهر گفت: یکی از دلایل اصلی کاهش کیفیت نان، استفاده از آرد نامرغوب و با کیفیت پایین است، زیرا آردهای با کیفیت پایین اکثرا حاوی مواد افزودنی نامناسب و ناخالصی‌هایی هستند که بر طعم، بافت و کیفیت نان تأثیر منفی می‌گذارند.

وی افزود: همچنین، استفاده از روش‌های تولید قدیمی و ناکارآمد، عدم استفاده از تجهیزات و تکنولوژی‌های نوین در فرآیند تولید نان مانند نبود تجهیزات مدرن و فرآیندهای استاندارد، می‌تواند به تولید نان با کیفیت پایین منجر شود.

راهکارهای موثر در بهبود کیفیت نان

محمد ملکی کارشناس صنایع غذایی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: با اجرای راهکارها و همکاری همگانی، نظیر رعایت دقیق استانداردهای بهداشتی در نانوایی‌ها، استفاده از آرد مرغوب و رعایت استانداردهای تولید آرد، جلوگیری از خروج گندم مرغوب از استان، استفاده از تجهیزات و تکنولوژی‌های مدرن در تولید نان و برگزاری کارگاه‌های آموزشی و ارائه آموزش‌های تخصصی به نانواها می‌توان به بهبود کیفیت نان در ایلام کمک کرد و از بروز مشکلات ناشی از کیفیت پایین نان جلوگیری کرد.

وی افزود: افزایش نظارت و بازرسی منظم بر نانوایی‌ها هم می‌تواند به بهبود کیفیت نان کمک کند، در واقع دستگاه‌های اجرایی باید بازرسی‌های دوره‌ای و دقیق از نانوایی‌ها انجام دهند و در صورت مشاهده تخلفات، اقدامات لازم را انجام دهند.

لزوم افزایش کیفیت نان در استان ایلام

عباس میرزاد سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: کیفیت پایین نان باعث نارضایتی مصرف‌کنندگان می‌شود و ممکن است مشتریان را از خرید مجدد نان در نانوایی‌های محلی منصرف کند که این مسئله می‌تواند به کاهش درآمد نانوایی‌ها و افزایش مشکلات اقتصادی منجر شود؛ همچنین، نان با کیفیت پایین می‌تواند هزینه‌های درمانی را به‌دلیل مشکلات سلامت افزایش دهد و فشار مالی بیشتری بر خانوارها وارد کند.

وی افزود: متاسفانه در بحث کیفی و کمی تولید نان در استان مشکل داریم، زیرا کیفیت نان‌های تولیدی در استان ایلام قابل قبول نیست و این موضوع نگرانی‌هایی را در میان مردم و مسئولان ایجاد کرده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام تصریح کرد: با توجه به اهمیت بالای نان در سفره خانوار و همچنین درپیش بودن ایام ماه مبارک رمضان و نوروز، باید برنامه‌ریزی لازم برای تولید و مدیریت نان در شهرستان‌ها در دستور کار قرار دهند.

وی گفت: از جمله اقداماتی که در این راستا باید مورد توجه قرار گیرد، می توان به ارائه تسهیلات به نانوایی‌ها، افزایش نظارت بر نانوایی‌ها، تشکیل مجتمع های نان و ارائه مرغوب‌ترین و بهترین گندم در استان اشاره کرد.

نان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مواد غذایی در ایلام و سراسر کشور، نقش اساسی در تغذیه و سلامت مردم ایفا می‌کند؛ بنابراین لزوم افزایش کیفیت نان در ایلام یکی از مسائل اساسی و ضروری است که نیاز به توجه ویژه و اقدامات فوری دارد.

تحلیل بازار: موسسه تحلیل بازار فردا، گروهی متشکل از خبرنگاران و اقتصاددانان جوان است که با هدف تحلیل و بررسی رویدادها و تحولات اقتصادی ایران و جهان شکل گرفته و می کوشد با نگاهی نو به تحلیل و ارزیابی تحولات اقتصادی ایران و جهان بپردازد. اعضای موسسه تلاش می کنند با تکیه بر آخرین یافته های علمی و ضمن پرهیز از تقسیم بندی های رایج سیاسی و اقتصادی، بنیان گذار نگاهی نو در اقتصاد ایران باشند و برای حل مسائل اقتصادی امروز و فردای جامعه ایران به دنبال ارائه راهکارهایی متناسب با زیست بوم ایران بگردند. رصد و انتشار تازه ترین ترین اخبار رویدادهای اقتصادی، نقد و بررسی جریان ها و روندهای اقتصاد و بازار، آینده نگری و آینده پژوهی در حوزه های گوناگون اقتصادی، صنعتی و کشاورزی از جمله اقدامات و فعالیت های موسسه تحلیل بازار فردا است که در قالب رسانه های این موسسه در دسترس فعالان اقتصادی و صنعتی قرار می گیرد.