X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

کسری تراز تجاری دو رقمی شد؛ معرفی شرکای تجاری در ۱۱ ماه

تجارت خارجی ایران در 11 ماه منتهی به دی سال جاری هرچند از رشد صادرات حکایت دارد.

به گزارش بازار، آمارهای گمرکی نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی، حجم تجارت غیرنفتی ایران به 176 میلیون و 100 هزار تن به ارزش 117 میلیارد دلار رسیده است. با توجه به این رقم، این سوال مطرح می‌شود که سهم تجار ایرانی در این حجم صادرات چقدر بوده است؟ داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد در این مدت صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر 141 میلیون تن به ارزش 53 میلیارد و 400میلیون دلار بوده است. که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی 12.67 درصدی در وزن و 18.87 درصدی در ارزش دلاری داشته است.

در مقابل، حجم واردات کشور در این بازه زمانی برابر با 35 میلیون و 100 هزار تن به ارزش 63 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده که کاهشی 2.63 درصدی در وزن و افزایشی 5.57 درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشته است.

مقاصد اصلی صادرات ایران

با توجه به داده‌های منتشر شده این پرسش مطرح می‌شود که مقاصد اصلی صادراتی کشور در این بازه چه کشورهایی بوده‌اند؟ داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد «چین»، «عراق»، «امارات متحده عربی»، «ترکیه» و «افغانستان» پنج مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی بوده‌اند و نقش مهمی در تجارت خارجی ایران ایفا کرده‌اند.

«چین» با واردات حدود 13 میلیارد و 802 دلاری، بزرگترین مشتری کالاهای ایرانی است و 25.86 درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است. در رتبه بعدی، «عراق» با 11میلیارد و 182 میلیون دلار قرار دارد که سهمی 20.95 درصدی از این صادرات را از آن خود کرده و «امارات متحده عربی» هم با صادرات 6میلیارد و 643 میلیون دلار سهمی 12.45 درصدی از صادرات کشور را در اختیار داشته است. اما «ترکیه» هم سهمی 11.96 درصدی در بازه زمانی مورد بررسی داشته است. همچنین، «افغانستان» با سهمی 4 درصدی و صادرات 2.2 میلیارد دلاری در این فهرست قرار دارد.

کشورهای اصلی طرف معامله با ایران

از سوی دیگر بنا به آمار منتشر شده، در بازه زمانی مورد بررسی، واردات ایران به پنج کشور اصلی متمرکز بوده است. «امارات متحده عربی» با اختصاص رقمی بالغ بر 19.14 میلیارد دلار و سهمی در حدود 30.1 درصد از کل ارزش واردات به کشور را به خود اختصاص داده و عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده واردات به کشور را از آن خود کرد. در مقام دوم «چین» با 16 میلیارد و 500 میلیون دلار و سهم 26 درصدی و «ترکیه» با 11 میلیارد و 135میلیون دلار و سهم 17.5 درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در جایگاه بعدی، آلمان با 2 میلیارد و 149 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده و سهمی 3.3 درصدی از صادرات به ایران داشته و هند با صادرات 1.4 میلیارد دلار و سهم 2.2 درصدی از کل ارزش واردات، در میان کشورهای عمده طرف معامله با ایران قرار داشته است.

تحلیل بازار: موسسه تحلیل بازار فردا، گروهی متشکل از خبرنگاران و اقتصاددانان جوان است که با هدف تحلیل و بررسی رویدادها و تحولات اقتصادی ایران و جهان شکل گرفته و می کوشد با نگاهی نو به تحلیل و ارزیابی تحولات اقتصادی ایران و جهان بپردازد. اعضای موسسه تلاش می کنند با تکیه بر آخرین یافته های علمی و ضمن پرهیز از تقسیم بندی های رایج سیاسی و اقتصادی، بنیان گذار نگاهی نو در اقتصاد ایران باشند و برای حل مسائل اقتصادی امروز و فردای جامعه ایران به دنبال ارائه راهکارهایی متناسب با زیست بوم ایران بگردند. رصد و انتشار تازه ترین ترین اخبار رویدادهای اقتصادی، نقد و بررسی جریان ها و روندهای اقتصاد و بازار، آینده نگری و آینده پژوهی در حوزه های گوناگون اقتصادی، صنعتی و کشاورزی از جمله اقدامات و فعالیت های موسسه تحلیل بازار فردا است که در قالب رسانه های این موسسه در دسترس فعالان اقتصادی و صنعتی قرار می گیرد.