X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

چرا «ترامپ» وزارت آموزش و پرورش آمریکا را منحل کرد؟

فرمان اجرایی انحلال وزارت آموزش جدیدترین اقدام ترامپ در داخل آمریکا است؛ این امر مخالفت بسیاری از کارشناسان را برانگیخته است، در حالی که مهم‌ترین موافقان آن نیز جمهوری‌خواهان هستند.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در یکی از جدیدترین اقدام، دستور اجرایی انحلال وزارت آموزش و پرورش این کشور را امضاء کرد. رئیس جمهور آمریکا در مراسم امضای این فرمان با تاکید بر اینکه با این سیاست، آموزش بسیار بسیار بهتر خواهد شد اظهار داشت که اطمینان دارد ایالت‌های آمریکا پس از حذف وزارت آموزش، در زمینه آموزش بهتر عمل خواهد کرد. در مورد ابعاد این موضوع چند نکته حائز اهمیت است.

ترامپ و انحلال وزارت آموزش

طبق آمار سال ۲۰۲۲ بیش از ۴۹.۶ میلیون دانش آموز در مدارس دولتی ابتدایی و متوسطه در آمریکا ثبت نام کردند که حدود یک هفتم کل جمعیت این کشور را شامل می‌شود. شعار محوری وزارت آموزش آمریکا (U.S Department of Education) تقویت تعالی آموزشی و تضمین دسترسی برابر به فرصت‌های آموزشی برای همه است. وزارت آموزش یکی از وزارتخانه‌های دولت آمریکا است که وظیفه نظارت بر امور آموزش در این کشور را بر عهده دارد. در اکتبر ۱۹۷۹ م جیمی رئیس جمهور وقت آمریکا قانون سازمان‌دهی این وزارتخانه را امضا کرد. بر اساس این قانون، وزارت بهداشت، آموزش و رفاه به دو وزارت آموزش و وزارت بهداشت و خدمات انسانی تقسیم شد. در نتیجه این اقدام وزارت آموزش از می ۱۹۸۰ رسماً فعالیت خود را آغاز کرد.

از زمان تاسیس، وزارت آموزش و پرورش با درخواست‌های مستمر انحلال از سوی جمهوری‌خواهان مواجه بوده و اکنون با شدت بیشتری دنبال می‌شود. این انحلال همچنین بخشی از پروژه ۲۰۲۵ است که طرحی سیاستی توسط بنیاد هریتیج برای هدایت دومین دوره ریاست جمهوری ترامپ عنوان می‌شود. در اولین جمله بخش آموزش پروژه ۲۰۲۵ آمده است که سیاست آموزشی فدرال باید محدود شود و در نهایت وزارت آموزش فدرال باید حذف شود. بر همین اساس در دو ماه گذشته، اقدامات کاخ سفید، آسیب‌پذیری مدارس دولتی را افزایش داده است. برخی از این اقدامات شامل محروم کردن مدارس از بودجه، راه‌اندازی برنامه‌های کوپن مدارس ملی، تامین بودجه بیشتر و نظارت کمتر برای اپراتورهای خصوصی و چراغ سبز به حملات اداره مهاجرت و گمرک به مدارس دولتی است. با این حال، انجام این کار مستلزم تصمیم کنگره و حمایت هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه است. مجلس نمایندگان آمریکا در سال ۲۰۲۴ م اصلاحیه‌ای را در لایحه‌ای که به دنبال حذف این وزارتخانه بود، بررسی و رد کرد. همچنین از آنجا که بسیاری از اقدامات ترامپ برای تغییر شکل دولت فدرال در دادگاه مسدود شده است، احتمال اینکه قضات حکم به تجاوز ترامپ از اختیارات خود بدهند و احتمالاً با شکایت‌های قضایی مواجه شود نیز بسیار بالا است.

چرایی اقدام ترامپ و واکنش‌ها به آن

ترامپ در سخنرانی امضای فرمان اجرایی، وزارت آموزش را پرهزینه و ناکارآمد خواند. ترامپ اعلام کرد که می‌خواهد این وزارتخانه را لغو کند، زیرا نمرات دانش‌آموزان در نمرات استاندارد به طور مداوم کاهش یافته است و در صدد است تا کنترل نظام آموزش عمومی را از دولت فدرال به ایالت‌ها و دولت محلی منتقل کند. این در حالی است که طبق شاخص زندگی بهتر که توسط سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، ایالات متحده از نظر میزان تحصیلات در بین ۴۱ کشور در رتبه هشتم و از نظر مهارت دانش‌آموزان در رتبه ۱۹ قرار گرفت. این در حالی است که اکثریت جامعه آمریکا با این اقدام ترامپ مخالف هستند. طبق نظرسنجی که در سال ۲۰۲۴ توسط سازمان All۴Ed انجام گرفت، ۵۸ درصد از پاسخ دهندگان در خطوط حزبی مخالف لغو وزارت آموزش بودند.

موافقان این اقدام بیشتر اعضای حزب جمهوری‌خواه و راست‌گرایان هستند. کوین رابرتز رئیس بنیاد هریتیج و از مدافعان اصلی این انحلال گفت که «برای دهه‌ها، میلیاردها دلار پول مالیات‌دهندگان وارد سیستمی در حال شکست شده است. سیستمی که تلقین چپ را بر برتری دانشگاهی اولویت می‌دهد، در حالی که پیشرفت دانش‌آموزان راکد می‌ماند و آمریکا بیشتر عقب می‌ماند.» این در حالی است که مخالفان معتقدند حذف این وزارتخانه باعث می‌شود کودکان در یک سیستم آموزشی اساساً نابرابر باقی بمانند. دریک جانسون رئیس انجمن ملی پیشرفت رنگین‌پوستان آمریکا اعلام کرد که «این روز سیاهی برای میلیون‌ها کودک آمریکایی است که برای آموزش با کیفیت به بودجه فدرال وابسته هستند، از جمله آنهایی که در جوامع فقیر و روستایی با والدینی که به ترامپ رای داده‌اند» چاک شومر رهبر اقلیت سنا از ایالت نیویورک، این فرمان را قبض قدرت ظالمانه و یکی از مخرب‌ترین و ویرانگرترین گام‌هایی که دونالد ترامپ تاکنون برداشته خواند. مارگارت اسپلینگ وزیر آموزش آمریکا در دوره جورج دبلیو بوش این سوال را مطرح کرد که آیا این وزارتخانه قادر به انجام ماموریت‌های باقی مانده خود خواهد بود و آیا در نهایت مدارس را بهبود خواهد بخشید یا خیر.

پیامدهای انحلال وزارت آموزش

افزایش آسیب‌پذیری دانش‌آموزان

هر چند دولت وعده داده است که تامین مالی مدارس تحت حمایت از جمله برای مدارس با فقر بالا و برنامه پیشرفت تحصیلی روستایی و کم درآمد را حفظ حواهد کرد، اما بکی پرینگل رئیس انجمن ملی آموزش آمریکا معتقد است که «انحلال این وزارتخانه به معنای منابع کمتر برای آسیب‌پذیرترین دانش‌آموزان، کلاس‌های بزرگ‌تر، خدمات آموزشی ویژه کمتر برای دانش‌آموزان دارای معلولیت و حمایت کمتر از حقوق مدنی است.» در این فرآیند انحلال به میلیون‌ها دانش‌آموز کم‌درآمد در سراسر کشور آسیب وارد می‌شود. به طور کلی ۹۰ درصد کل دانش آموزان و ۹۵ درصد دانش‌آموزان دارای معلولیت در آمریکا در مدارس دولتی حضور دارند. بر اساس تجزیه و تحلیل مرکز پیشرفت آمریکا، ۱۸۰ هزار موقعیت آموزشی ممکن است در پی این اقدام از دست برود که بر ۲.۸ میلیون دانش‌آموز در جوامع کم‌درآمد تاثیر می‌گذارد. تقریباً ۷.۵ میلیون دانش‌آموز دارای معلولیت آموزش ویژه با ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد دلار دریافت می‌کنند. با انحلال وزارت آموزش این برنامه به آژانس دیگری منتقل می‌شود و احتمال دریافت خدمات و حمایت‌های مورد نیاز دانش‌آموزان ADHD، اوتیسم و … نیز کمتر می‌شود.

افزایش تبعیض

بعد از انحلال وزارت آموزش، وظایف آن به سایر ادارات فدرال منتقل می‌کند. به طور خاص دولت در نظر دارد دفتر حقوق مدنی وزارت آموزش را به وزارت دادگستری منتقل کند. این اقدام توانایی این سازمان را برای محافظت از دانش آموزان در برابر تبعیض نژادی، جنسیتی و ناتوانی تضعیف می‌کند. فقدان نظارت قوی فدرال میلیون‌ها دانش‌آموز را در معرض تبعیض قرار می‌دهد که در نوع خود منجر به سطوح پایین‌تر انگیزه و پیشرفت تحصیلی و خطر بالاتر ترک تحصیل می‌شود. موضوع دیگر چگونگی مدیریت کمک‌های مالی، وام‌های دانشجویی فدرال و مسائل مربوط به آنها است که اکنون در دست وزارت آموزش قرار دارد. حدود یک سوم از دانشجویان کالج در آمریکا برای پرداخت شهریه به این وام‌ها متکی هستند. انحلال این وزارتخانه می‌تواند دانش‌آموزان و خانواده‌ها را از این حمایت محروم کرده و ترک تحصیل بیشتر برای دانش‌آموزان را به عنوان انتخاب بهتر مطرح کند.

کاهش بدنه کارشناسی در سطح ملی

وزارت آموزش در چند ماه اخیر اعلام کرد که نیروی کار خود را در همه بخش‌ها تقریباً به نصف کاهش می‌دهد. در آغاز سال، مرکز ملی آمار آموزش بیش از ۱۰۰ نفر را استخدام کرد. اما در ماه مارس همه کارمندان به جز سه نفر در مرخصی اداری قرار گرفتند و در نهایت اخراج خواهند شد. این مرکز از سال ۱۸۶۷ م به عنوان یک منبع مرکزی و قابل اعتماد از اطلاعات برای مربیان، محققان و عموم مردم محسوب می‌شود. متیو گاردنر کلی که سیستم‌های مالی آموزش آمریکا (K-۱۲) کشور را در دانشگاه واشنگتن را مطالعه می‌کند، این امر را «یک تاثیر کاملاً ویرانگر» توصیف کرده است.

نتیجه

فرمان اجرایی انحلال وزارت آموزش جدیدترین اقدام ترامپ در داخل آمریکا است. این امر مخالفت بسیاری از کارشناسان را برانگیخته است در حالی که مهم‌ترین موافقان آن نیز جمهوری‌خواهان و راست‌گرایان هستند. دلیل این اقدام از سوی ترامپ پرهزینه بودن، عدم بازدهی مناسب و انتقال وظایف آموزشی از دولت فدرال به ایالت‌ها عنوان شده است. به نظر می‌رسد این اقدام به ویژه در بلندمدت تبعاتی از جمله کاهش بدنه کارشناسی در نظام آموزشی آمریکا، گسترش تبعیض بین دانش‌آموزان در بخش‌های عمومی و خصوصی و افزایش آسیب‌پذیری دانش‌آموزان کم توان مالی و دارای معلولیت را به همراه خواهد داشت.

سجاد مرادی کلارده؛ پژوهشگر روابط بین‌الملل

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری