X
با اپلیکیشن اسنپ تریپ چطور سریع بلیط تهران مشهد بخریم؟
خرید آنلاین بلیط تهران به مشهد اگر ساده بود، لازم نبود این متن را بخوانید. هر بار که وارد یکی از پلتفرم های خرید بلیط می شوید، با انبوهی از پروازها، قیمت ها، ایرلاین ها و فیلترهای پیچیده مواجه اید که به جای کمک، بیشتر باعث سردرگمی می شوند. هدف این راهنما ساده…
بهترین مشاغل و فرصت‌های استخدامی در بندر انزلی برای کارجویان
بندر انزلی، نگین استان گیلان و یکی از مهم‌ترین بنادر شمالی ایران، همواره به دلیل موقعیت استراتژیک خود در زمینه تجارت، گردشگری و صنایع مرتبط، فرصت‌های شغلی متنوعی را برای کارجویان فراهم آورده است. این شهر ساحلی زیبا با وجود منطقه آزاد، گمرک فعال و جاذبه‌های توریستی فراوان، بستری مناسب برای استخدام بندر انزلی در…
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.

نباید بگذاریم لایحه حفظ کرامت زنان توسط جریانات سیاسی مصادره به مطلوب شود

مدیرگروه آسیب‌های اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در تدوین لایحه حفظ کرامت زنان تحت تاثیر رسانه‌های بیگانه و جریانات فمنیستی و نگاه‌های سیاسی قرار نمی‌گیریم.

به گزارش خبرنگار مهر، مجمع بانوان تمدن ساز با همکاری فرهنگسرای خانواده به میزبانی خبرگزاری مهر نشست تخصصی نیازسنجی سیاست‌گذاری در مسیر حفظ کرامت و منزلت زنان با موضوع بررسی لایحه حفظ کرامت زنان در برابر سو رفتار را برگزار کرد.

این نشست با حضور زهره سادات لاجوردی، نماینده مردم تهران، فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، نعیمه ذوالفقاری، مدیرکل حقوقی معاونت زنان، فاطمه محمدی، مدیرگروه آسیب‌های اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس در خبرگزاری مهر برگزار شد.

فاطمه محمدی مدیرگروه آسیب‌های اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به این جمله امام خمینی که فرمودند زن‌ها در این انقلاب سهم دارند بیان کرد: کمیته‌ای که مسئول بررسی این لایحه بود یکی از تخصصی‌ترین کمیته‌هایی است که به صورت تخصصی می‌توانست به موضوع زن و خانواده بپردازد.

وی افزود: ارکان مختلف دولت و مجلس دور یک میز هستند و این وفاقی که مدنظر دولت است برقرار و مسیر در حال پیشبرد است. کمیته ساعات طولانی برای این کار وقت می‌گذارد و حتی گاهی برای یک ماده ۴ یا ۵ ساعت وقت صرف کرده‌اند. اگر توافقی نبود جلسات ادامه می‌یافت تا وفاق صورت بگیرد. این کار می‌تواند اتفاقات مثبتی را برای زنان رقم بزند.

محمدی در ادامه سخنانش با اشاره به واژه‌های به کار رفته در در متن لایحه بیان کرد: یکی از مسائل واژه‌های است که در قانون آمده است. کلمات دارای مفاهیمی است که ممکن است در طول زمان اثر متفاوتی داشته باشد از این رو به استخدام واژه‌ها در این قانون دقت بسیاری کرده‌ایم. از ابتدا تلاش کردیم نگاه حل مسئله به این لایحه داشته باشیم و نکاتی که اثربخشی کمی دارد را از آن حذف کردیم.

روح حاکم بر لایحه تأمین امنیت زنان خانواده است

مدیرگروه آسیب‌های اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس در این نشست بیان کرد: روح حاکم بر این قانون برای ما اهمیت دارد و این نگاه در دولت و مجلس یکسان است. ما قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که برای آن زحمت زیادی کشیده شده و مشخص است که می‌خواهد مشکلی از خانواده و مسئله‌ای از حاکمیت حل شود را داریم. اما با وجود تلاش‌ها این قانون همچنان ضعف‌های دارد که امیدواریم در مجلس دوازدهم اصلاح شود. بنا نیست که با قانون تأمین امنیت زنان هم تمام مسائل زنان و خانواده حل شود. در هیچ لایحه این چنین چیزی ممکن نیست. قطعاً ممکن است نکته یا دغدغه‌ای در این بازه زمانی مغفول بماند. لذا این نگاه آرمان‌گرایانه در این قانون ممکن نیست.

وی ادامه داد: اما حتماً به اولویت‌های حکمرانی، نگاه رهبری و اولویت‌های حوزه زنان توجه خواهد شد. مانیفست اصلی که روح حاکم بر این قانون است و در نگاه رهبر انقلاب هم جاری است، این است که زن را خارج از خانواده نبینیم و به مسئله خانواده توجه کنیم. از طرفی باید به آسیب‌ها و سو رفتارها نسبت به زنان در خانواده و جامعه توجه شود. این قانون باید با توجه به نگاه موجود در در جامعه نوشته شود و تحت تأثیر فشار رسانه‌ها یا جریانات فمینیستی که می‌خواهند موضوعات کم اهمیت را پررنگ کنند، نخواهد بود. واقعیت موجود زنان جامعه ما مسائل دیگری است اما رسانه‌های اپوزسیون نگاه را به سوی مسائلی جلب کرده‌ اند که اولویت زن جامعه ما نیست. مانیفست اصلی که روح حاکم بر این قانون است و در نگاه رهبر انقلاب هم جاری است، این است که زن را خارج از خانواده نبینیم و به مسئله خانواده توجه کنیم

محمدی همچنین با اشاره به اینکه تلاش این است که به زن جامعه کمک شود اظهار کرد: هم دولت حمایت می‌کند و هم مجلس در تلاش است. ما باید تلاش کنیم قوانین حوزه خانواده را پررنگ کرده و به خوبی مطرح کنیم و در کنار آن وظیفه‌ای بر عهده دستگاه‌ها نگذاریم که از پس آن بر نیایند.

وی در ادامه بیان کرد: ما در حال حاضر قوانینی هم داریم که حمایت‌گرانه به موضوع زن می‌پردازد حتی قوانینی داریم که کودک و نوجوان را مد نظر دارد. در برخی موارد عدم ضمانت اجرایی موجب شده است اثرگذاری لازم را نداشته باشد و البته گاهی در زمان اجرا نگاه کاملاً سلیقه‌ای بر آن حاکم می‌شود. گاهی یک موضوع در دو پرونده با دو نوع برخورد مواجه شده در حالی که قانون و آئین نامه هم دارد. از این رو بعضاً اگر سخت‌ترین مجازات‌ها را هم در نظر بگیریم باز هم ممکن است شرایطی پیش بیاید که فرد مورد ستم قرار بگیرد.

مسائل حوزه زنان نباید تحت تأثیر جریانات سیاسی قرار گیرد

عضو پژوهشکده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نگاه به حوزه زنان و خانواده متکثر است و با تغییر دولت‌ها نگاه به مسائل زنان متفاوت می‌شود اظهار کرد: این لایحه باید بدون توجه با دسته بندی‌های سیاسی بررسی شده و به تصویب برسد اصولاً حوزه زنان باید بدون توجه به جریانات سیاسی بررسی شود. نباید بگذاریم مسائل زنان در جریانات سیاسی مصادره به مطلوب شود. این نگاه باید در تدوین همه قانون‌ها باشد و در قانون‌های زنان بیشتر مورد توجه قرار گیرد

وی افزود: این تکثر گفتمان و نگاه در این کمیته گنجانده شده اما نگاه ما سیاسی نیست و فارغ از جریان سیاسی حاکم بر مجلس یا دولت بررسی می‌شود. چون این قانون باید بماند و مشکلی را از زن و خانواده حل کند. در لایحه قبلی مسئولیت‌هایی به دستگاه‌ها واگذار شده بود که عملاً ممکن نبود چون بعضاً با عِده و عُده دستگاه‌ها هم‌خوانی نداشت. این می‌تواند یک انتظاری برای مردم ایجاد کند که حکمرانی از پس آن برنمی‌آید و خودش یک سرخوردگی ایجاد کند. از طرفی دیگر قانون هم باید با وظایف ذاتی دستگاه‌ها هم‌خوانی داشته باشد و هم در امور داخلی آن‌ها مداخله نکند. ما قانون را خیلی خوب می‌نویسیم اما وقتی به متولی امر می‌سپاریم یا به بدترین شکل اجرا کرده یا اصلاً اجرا نمی‌کند

محمدی همچنین گفت: ما قانون را خیلی خوب می‌نویسیم اما وقتی به متولی امر می‌سپاریم یا به بدترین شکل اجرا کرده یا اصلاً اجرا نمی‌کند. ماهیت اثربخشی و اثرگذاری خانواده باید در شیوه اجرا هم در نظر گرفته شود. در قانون جوانی جمعیت‌ها هم این را داریم ما برای زنان حمایت‌های در نظر گرفتیم که عملاً اجرا نشد. از طرفی لایحه بودجه به دلیل مشکلات دولت نتوانست یک درصد بودجه زنان و خانواده را تأمین کند. لایحه بودجه هم‌خوانی با برنامه هفتم توسعه ندارد. ما نمی‌توانیم قانونی بنویسیم و به دلیل مشکلات اقتصادی آن را تأمین اعتبار مالی نکنیم. باید با توجه با این امر قانونی تدوین کرده که دچار مشکل بودجه نشود.

برخی مسائل در حوزه زنان و خانواده هنوز در دولت حل نشده است؛ چالش اجرای ناقص قوانین

مدیرگروه آسیب‌های اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه با اشاره به محتوای این لایحه بیان کرد: ما نباید به این سمت برویم که زنان و دختران مرد ستیزی تربیت کنیم. هر چیزی که ما می‌نویسیم به مردان ما، پدران و برادران ما هم بر می‌گردد. ایران کشوری خانواده محور است و چون مسئله ازدواج هم در کشور دچار چالش شده باید حمایت بیشتری از خانواده صورت گیرد.

وی افزود: معیشت، قانون و سیاست‌های ما باید خانواده محور شود. زنانی که به سبب حضور اجتماعی نیازمند به تحصیل هستند یا شاغل می‌شوند، نباید از خانواده باز ماندند. این دیگر به مجلس باز نمی‌گردد. ما برای حمایت ویژه از این زنان قانون داریم اما اجرا نمی‌شود. در واقع مشکلات اجرا را قانون حل نمی‌کند. در بحث شناور شدن ساعات اداری برای مادران شاغل یا مرخصی زایمان که هنوز در برخی جاها فقط با شش ماه موافقت می‌شود در حالی که اعطای ۹ ماه مرخصی قانونی است. یعنی قانون داریم اما اجرا نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همه بخش‌های حاکمیت باید کنار هم بایستند تا مسائل زنان حل شود. قوه قضائیه و مقننه باید در کنار دولت بایستند زیرا این دولت است که باید اثر این قانون را به زندگی مردم برساند. اما در حالی که برخی از مسائل در حوزه زن و خانواده هنوز در بدنه دولت حل نشده است چطور توقع داریم بخش خصوصی را همراه کنیم. در مورد مرخصی زایمان، مهدکودک تناقض در اجرا داریم. اما ان‌شاءالله بتوانیم با تصویب این لایحه و تبدیل آن به قانون بخشی از مسائل زنان را حل کنیم.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری
Related Post