X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

مهمترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده گفت: انتقال فرهنگ مقاومت مهمترین کنش سیاسی زنان فلسطینی در نبرد با باطل در طول چند دهه اخیر بوده است، کنشی که باعث تقویت جبهه حق شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، ناهید سلیمی عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده در نشست علمی «سیمای سیاسی و تولید ادبیات اعتراضی زنان مسلمان در نبرد میان حق و باطل»، گفت: وقتی ما در مورد نزاع حق و باطل سخن می‌گوئیم این سوال مطرح است که آیا کنشگری زنان صرفاً ناظر به میدان فیزیکی نبرد است؟ اگر این مدل به بحث بنگریم دنبال کنشگری‌هایی عینی‌تری از زنان خواهیم بود؛ زنان به عنوان فرایندهای دیپلماتیک و تشکل‌های مبارزاتی هستند و باید به این مسئله توجه داشت.

وی با اشاره به مبنای معرفتی نبرد میان حق و باطل، اضافه کرد: رصد سیر تحولات تاریخی در طول زمان نشان می‌دهد نزاع میان حق و باطل همیشه وجود داشته است؛ در عقلانیت توحیدی هم خداوند مکانیسم کمال را در تقابل میان خیر و شر تدبیر کرده است؛ در جهان قرآنی می‌بینیم که وقتی از نزاع و درگیری سخن به میان است در واقع همان سنت ابتلاء و امتحان است و هدفی هم که برای این ابتلاء طراحی شده است تمایز بین پاکی و ناپاکی و طیب و خبیث است.

سلیمی با بیان اینکه نوع عملکرد انسان‌ها به لحاظ سیاسی به زیست بشری توسعه می‌یابد و در این صحنه افراد بسته به عملکردشان چهره خبیث و یا طیب خود را به نمایش می‌گذارند، اظهار کرد: از آنجا که نبرد حق و باطل با مصداق مقاومت در عقلانیت توحیدی و اراده الهی بررسی می‌شود لذا ابتدا باید به تعریف سیاست در اسلام بپردازیم. سیاست در اسلام دو بعد دارد؛ سیاست حقیقی و مجازی و خوب و بد و چیزی که اسلام از سیاست مدنظر دارد سیاست حقیقی و خوب است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده با بیان اینکه سیاست خوب پیوند ناگسستنی با اسلام دارد، تصریح کرد: سیاست خوب همان سیاست توسعه یافته به زیست بشری است و در این تعریف همه اهل بیت (ع) سیاستمدار بودند و هر چیزی که با زیست مؤمنانه مرتبط باشد سیاسی است لذا یکسری شاخصه‌هایی دارد؛ به نظر بنده این شاخصه‌ها دو چیز است؛ اول طاغوت‌زدایی و دوم مشروعیت‌بخشی به حق. یعنی هر نوع عملکرد انسان مؤمن وقتی منجر به طاغوت‌زدایی و تثبیت حق شود عملی سیاسی است.

سلیمی با اشاره به عمل سیاسی، بیان کرد: کنش‌هایی که در عرصه عمومی رخ دهد و اهداف دوگانه محقق شود عملی سیاسی است. عمل سیاسی عملی جمعی است و در اندیشه امام به روشنی بیان شده است که عمل سیاسی، هوشیاری انقلابی و قیام لله است که یکی از مصادیق بارز آن در قضیه فلسطین وجود دارد یعنی وقتی مقاومت در فلسطین و جبهه مقاومت تبدیل به روندی صد ساله شده است نشان از آن است که افراد زیادی از مؤمنان درگیر این حوادث شده‌اند.

وی با بیان اینکه بعد از حوادث هفتم اکتبر ما تصویری کاملاً قاطع و انقلابی از زنان دریافت کردیم و این مسئله در مواجهه صبورانه و متوکلانه آنان با تحریم‌ها و از دست‌دادن‌ها نشان داده شد، افزود: این عمل مبتنی بر تقوا در ذیل عقلانیت توحیدی است که باعث پیشرفت انسان است و او را مقاوم جلوه می‌دهد. اولین کنشگری بارزی که از زنان در غزه و لبنان مشاهده می‌شود ولایت‌مداری آنان است که روحیه‌ای زینبی و مستند به واقعه عاشورا و سیره اهل بیت (ع) است. حضرت زینب (س) پیکر امام حسین (ع) را به خدا تقدیم کردند و این یعنی اینکه ایشان اراده الهی را محاط بر همه حوادث عالم می‌دانند. چنین حوادثی را در غزه هم در طول این یکسال به خصوص مشاهده کردیم.

سلیمی با بیان اینکه بازتاب این نوع حوادث تولید صبر و مقاومت در بین زنان بوده است، گفت: صبوربودن زنان مهمترین کنش سیاسی آنان در جبهه مقاومت بوده است و این کنش، یعنی داشتن پدافند در برابر آفندهای طاغوتی. زنان در حوادث لبنان و غزه باعث تحقیر دشمن شدند؛ وقتی دشمن تصمیم گرفت با نسل‌کشی و تحریم و محاصره پیش برود و ساحت‌های حیاتی زندگی را نابود کند زنان کنشگری بیشتری از خود نشان دادند و حتی زنانی از اروپا به فلسطین برگشتند تا آذوقه رسانی کرده و خدمات اجتماعی داشته باشند.

این پژوهشگر حوزه علمیه افزود: وقتی برق قطع می‌شود از روند سنتی مانند هیزم و … استفاده کردند تا دشمن خود را عاصی کنند لذا این پیام از زنان مخابره نشد که ما خسته شده‌ایم و امکانات اولیه نداریم؛ البته برای اینکه ذات ناپاک دشمن خبیث را رسوا کنند واقعیات را بازگو می‌کنند ولی نه از روی حس درماندگی و عجز. زنان با تولید نسل و افزایش فرزندآوری در این نبرد مشارکت کردند و آن را یکی از مکانیسم‌های خود بیان می‌کردند و مثال می‌زدند زنان فلسطینی کمتر از ۱۰ تا ۱۲ بچه ندارند زیرا او نقطه تهاجم دشمن را شناسایی کرده و از این منظر به مقابله رفته است بنابراین فرزندآوری او هم عمل و کنشی سیاسی است.

سلیمی با بیان اینکه ایمان به پیروزی در این نبرد بسیار جلوه‌گر است، تصریح کرد: در یک حادثه‌ای با این میزان جنایت در طول نزدیک به صد سال باز شاهدیم که زنان و مردان فلسطینی نومید از برگرداندن سرزمین خودشان نیستند و اعتماد و ایمان به پیروزی نهایی دارند؛ بنابراین گسترش زمانی و مکانی و توسعه فقدان‌ها باعث نومیدی آنان از پیروزی نهایی نیست و سودشان را در پیروزی نهایی می‌بینند لذا روحیه مقاومت را در بین فرزندانشان بازتولید می‌کنند.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه خواهران افزود: مادران با اینکه می‌دانند هرقدر فرزندآوری داشته باشند فقدان و مصیبت آنان هم بیشتر خواهد بود ولی باز به این روند ادامه می‌دهند چون پیروزی نهایی را برای خود می‌دانند لذا سیمای صبورانه، مهمترین کنش زنان در جبهه مقاومت است.

سلیمی ادامه داد: مسئله دیگر فرهنگ حیات است یعنی زنان حیات را در بازه نزدیک به صدسال ادامه داده‌اند و در مبارزه و امدادرسانی و پیام‌رسانی شرکت کرده‌اند ولی از جایی به بعد که هدف دشمن را انقطاع نسل تشخیص دادند تداوم زیست را با فرزندآوری دنبال کردند.

وی افزود: من مصاحبه‌ای را از دختران فلسطینی می‌خواندم که گویای این بود که این مدل صبر برای آنان عادی است گرچه شاید برای ما غیرطبیعی باشد؛ لذا می‌بینیم بچه‌ها بر روی ویرانه‌ها قرآن و درس می‌خوانند و بازی می‌کنند؛ در ماه رمضان روزه می‌گیرند. چطور می‌شود که چند نسل در امتداد یک زمان طولانی اینقدر با هویت مقاومتی رشد می‌کند؟ مسلماً نقش مادران در این بین بسیار مهم است که این فرهنگ را نسل به نسل منتقل کرده‌اند.

سلیمی اظهار کرد: زنان، مبارزان آینده را تربیت می‌کنند؛ کسانی که در این فرایند چند ده ساله چند جنگ بزرگ و کوچک و چند انتفاضه و اخیراً هفتم اکتبر و حوادث پس از آنان را دیدند که در تاریخ بی نظیر است و در عین حال صبورانه به مبارزه و مقاومت مشغول هستند که قابل تحلیل و درک برای ما نیست. این مبارزان گرچه در دوره مدرن زندگی می‌کنند ولی هویت و تفکر مبارزاتی آنان همچنان همان هویت ۸۰ سال قبل است و قطعاً زنان نقش کلیدی و مهم را در انتقال این فرهنگ ایفا کرده‌اند و این کنشگری قطعاً کنشگری سیاسیی در راستای مبارزه با طاغوت و تقویت جبهه حق است.

وی افزود: کنش زنان در این نبرد کنش خارق‌العاده سیاسی است؛ زنان در ذیل این کنش‌ها به تحریک عواطف می‌پردازند و مدیریت بحران را برعهده دارند لذا در روایتی که از آنان در هنگام شهادت اعضای خانواده می‌بینیم بعد بینش دینی دیگران را علاوه بر بعد عاطفه تحریک می‌کنند.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری
Related Post