X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

ملانوری: امروز باید مشخصا سراغ نوجوانان رفت و در حوزه دین‌داری کار کرد

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور گفت: از گمراه کننده ترین چیزها برای مدیران فرهنگی درگیر شدن در آمار است، باید بررسی کنیم آنچه که کودکان و نوجوانان ما را از مسجد دور می‌کند، چیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با سالگرد تأسیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور؛ نشست صمیمانه برخی مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از سراسر کشور با حضور حجت الاسلام علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور، «حمیدرضا ارباب سلیمانی»، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا حشمتی، رئیس اسبق ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد و جمعی از معاونین و رؤسای این ستاد در سالن جلسات بخش تشریفات سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.

ملانوری در این نشست با اشاره به سال‌های فعالیت حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی در کسوت رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در سال‌های گذشته اظهار داشت: آنچه که امروز کانون‌های مساجد به آن رسیده‌اند دستاورد و حاصل تلاش‌های بی‌دریغ ایشان است و قطعاً رویه و فعالیت‌های ایشان امروز نیز ادامه‌دار خواهد بود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در این دیدار صمیمانه طی سخنانی، بیان کرد: من ۳۰ سال است در کار کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستم اما امشب حرف‌های تازه ای شنیدم و این نشان می‌دهد که ما به گفتگو نیاز داریم؛ مطلع شدم که بانک ایده‌ها در سامانه بچه‌های مسجد داریم که باید آن را بروز کنیم به ویژه که در عرصه تکنولوژی با سرعت وافری رو به جلو می‌رویم.

وی ادامه داد: نکته دوم اینکه برای کار فرهنگی به سه عنصر نیاز داریم؛ اول محتوا یعنی یک مؤلفه باید تبدیل به مؤلفه محتوایی کار کانون شود، در دنیای حاضر جز این چاره نداریم و مجبوریم که نقطه زنی کنیم. اکنون هنگام خیزش عمومی است تا همه را به محتوا برگردانیم، این مسأله مورد تاکید رهبری است.

حجت الاسلام ملانوری افزود: از گمراه کننده ترین چیزها برای مدیران فرهنگی درگیر شدن در آمار است، باید بررسی کنیم آنچه که کودکان و نوجوانان ما را از مسجد دور می‌کند، چیست؟ مسأله بعد مخاطب شناسی است.

حجت‌الاسلام ملانوری گفت: امروز باید مشخصاً سراغ نوجوانان رفت و در حوزه دین‌داری کار کرد، نکته دیگر ایجاد یک خط مشخص فعالیتی در کانون‌های مساجد است تا یک رشته انسجام ایجاد شود، نمی‌توان کانون‌ها را بخشنامه‌ای اداره کرد، باید دقت کنیم و در این میدان مزیت رقابتی خود را پیدا کنیم.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در ادامه گفت: اکنون به مدلی تحت عنوان قرارهای همدلی رسیدیم که طی آن به مهم‌ترین موضوعاتی که می‌توانند محور همدلی کانون‌ها و بچه‌های مسجد باشد، بپردازیم … اولین قرار همدلی را ضیافت رمضان قرار دهیم، در دوره قبل شبستان‌ها و رواق‌ها بود اما نیاز به بازخوانی داریم. ما در بازتولید مبانی ارزشی و فکری خودمان موانع تولید داریم.

وی افزود: نکته چهارم ارائه یک راهبرد مهم است، شما به عنوان مدیران کانون‌ها بر نوجوانان و ما به عنوان ستاد باید بر شما مدیران کانون‌ها متمرکز شویم، اکنون وقت تمرکز بر مهمترین ها است و اهم در واقع همان جذب و تربیت کردن نیرو است به گونه‌ای که مدیرمسئول کانون، قدرت جذب هزاران نفر به کانون را داشته باشد.

حجت‌الاسلام ملانوری در پایان گفت: در حوزه جمعیت و جوانی باید ورود جدی کنیم، کشوری که جمعیتش به سوی پیری برود با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد، خوشبختانه، ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در این عرصه فعالیت‌های متعددی داشته است که امید داریم استمرار یابد.

در ادامه حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی، طی سخنانی به بیان خاطره‌ای از روز ۱۸ اسفند پرداخت و گفت: ابتدای سال ۱۳۸۵ که وارد ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور شدم سوال کردم اولین کانون کجا تأسیس شده است تا اینکه آدرس دادند و گفتند اولین کانون در تهران و در مسجد حضرت زینب (س) و به دست آیت الله مهدوی کنی در سال ۱۳۷۱ که آن موقع رئیس مرکز رسیدگی امور مساجد تهران بودند، افتتاح شده است.

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از مردمی‌ترین نهادهای کشور است

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور از مردمی‌ترین مجموعه‌های وزارت فرهنگ است، به یاد دارم وقتی که رئیس ستاد بودم در مورد تصویب روزی در تقویم با عنوان سال‌روز تأسیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی صحبت شد که این پیشنهاد سال اول مورد قبول واقع نشد، سال دوم نیز با موفقیت همراه نبود، سال سوم اما در شورای عالی انقلاب فرهنگی مسأله مطرح شد و این بار موفق شدیم و در شورا ۱۸ اسفند رسماً به عنوان سال‌روز تأسیس کانون‌های مساجد در تقویم رسمی کشور ثبت شد.

وی ادامه داد: این روز هویت‌بخش کانون‌های مساجد است و می‌تواند به این بهانه اتفاقات مبارکی در سطح استان‌ها محقق شود، هرگز فراموش نمی‌کنم که گاهی اولین خبر صدا و سیما تبریک ۱۸ اسفند بود و در نماز جمعه‌های تهران خطبه نماز بخشی در توصیف کانون‌ها بود، لذا باید از این روز استفاده کنیم تا بتوانیم در مسجد کار آبرومندی را رقم بزنیم. هیچ مجموعه‌ای در کشور انسجام کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور را ندارد.

حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی تصریح کرد: من در جلسه‌ای غیرکاری خدمت رهبر انقلاب بودم و در این دیدار در مورد کانون‌های مساجد صحبت کردم، این جلسه قبل از سخنان ایشان در مورد کانون‌ها بود و ایشان فرمودند که اطلاع دقیقی در مورد کانون‌ها ندارند و در نتیجه با توجه به این مسأله اظهار نظری در مورد کانون‌ها نمی‌کنند، لذا من گزارشی تهیه و به دفتر ایشان ارائه کردم، بعد از آن رهبری معظم طی سفر خود در سال ۱۳۹۱ به استان خراسان شمالی در مورد کانون‌های مساجد سخن گفته و فرمودند که من سفارش می‌کنم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید؛ سخنان ایشان در جمع چند هزار نفر متشکل از روحانیون و مبلغین بسیار تأثیرگذار بود.

تجربه‌ها با کمترین هزینه منتقل شود

وی افزود: ما باید در کانون‌های مساجد به فکر هم‌افزایی باشیم، باید شرایطی فراهم شود تا انتقال تجربه با کمترین هزینه انجام و منتقل شود. برگزاری دوره‌های مختلف در سراسر کشور بسیار تأثیرگذار خواهد بود، در نتیجه استان‌ها می‌توانند فعالیت‌های خود را ارائه و تجربیات خود را منتقل کنند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در آن سال‌ها سفری به یکی از روستاهای استان‌ها داشتم و نوجوانی ۱۲ ساله دیدم که می‌گفت من کارهای فرهنگی انجام می‌دهم اما شما برای ما کتاب نمی‌فرستید، پاسخ دادم شما مخزن ندارید، او پاسخ داد در همین شبستان مسجد قفسه می‌گذاریم و لذا از همان سال طرح کتابخانه های باز راه اندازی شد و همین پیشنهاد این نوجوان منجر به شکل‌گیری چنین طرحی شد.

حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی ادامه داد: کار تیمی و استفاده از تجارب در پیشبرد اهداف بسیار مؤثری است، همچنین، باید ایده‌پردازی شود تا فعالیت‌های جدید شکل بگیرد.

کار قوی و غنی در حوزه رسانه و مسجد باید صورت بگیرد

در ادامه و در بخش دیگری از این نشست حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی ضمن گرامیداشت ۱۸ اسفند سالروز تأسیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور اظهار کرد: در طول مدت حضورم در ستاد خاطرات مختلفی دارم که هر کدام در ذهنم مانده است، از جمله شکل گیری خبرگزاری شبستان که با یک میز کارش را شروع کرد و اکنون به یک خبرگزاری نام آشنا تبدیل شده است.

رئیس اسبق ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه‌داد: مساجد در ابتدای انقلاب پیشتاز بودند اما اکنون نهادها این پیشتازی را از ما گرفتند و ما نمی‌توانیم در این مسابقه برنده شویم مگر آنکه خود را در میدان مسابقه قرار دهیم از جمله نخبه گزینی و نخبه پروری را به عنوان راهبرد مورد توجه قرار دهیم، از سوی دیگر در ابزار تبلیغی پیشنهاد و نصیحتی دارم که باید با تمهیدات لازم دارد این عرصه شد، ما حق نداریم در مورد خانه خدا مسجد در مورد اسلام و قرآن از روش‌های منسوخ استفاده کنیم بلکه باید ابزار هنر را جدی بگیریم، فضای مجازی را به رسمیت بشناسیم.

حجت‌الاسلام حشمتی تصریح کرد: از حجت‌الاسلام ملانوری درخواست می‌کنم ستاد یک رسانه قوی و تبادل نظر باشد منظورم رسانه خبری نیست بلکه تبادل نظر است مثل کلاب هاوس؛ یک کار قوی و غنی در حوزه مسجد و کانون‌ها باید صورت بپذیرد، در حوزه مساجد و فضای مجازی مرتباً باید فکر تزریق کنیم وگرنه همین پیرمردهایی هم که در مسجد نماز می‌خوانند هم از مسجد می‌روند.

وی گفت: راهبرد اساسی و پیشنهادی من در فعالیت در عرصه مسجد اخلاص است، کار در حوزه خانه خدا و تبلیغ اسلام بدون اخلاص منشأ اثر نخواهد بود

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری