X
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…

لزوم شکل‌گیری نظم جنسیتی جدید بر مبنای زوجیت

ائتلاف میان دو جنس در همه امور سیاسی و اجتماعی می‌تواند موجب پیشبرد جامعه شود و تاریخ این‌گونه رقم میخورد. قیام ۱۹ دی قم برآمده از همین تعادل است.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ سالروز قیام مردم قم در ۱۹ دی ۱۳۵۶ همواره به عنوان نقطه عطفی در تاریخ انقلاب مطرح می‌شود که زمینه امتداد مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی را فراهم کرد و از این تاریخ بود که مراسم‌های چهلم شهدا در شهرهای مختلف تبدیل به عرصه‌ای برای فریاد آزادی‌خواهی شد. در این روز مردان و زنان شهر قم در اعتراض به توهین روزنامه اطلاعات به امام خمینی (ره) به خیابان‌ها ریختند و در برابر گلوله طاغوت سینه سپر کرده و در تاریخ ماندگار شدند.

اما تأملی در خصوص کنش‌های جمعی مردم در چنین وقایعی ما را با حقیقتی رو به رو می‌کند که توجه به آن برای امروز جامعه ما نیز راهگشا خواهد بود و آن همراهی و هماهنگی زنان و مردان در این حوادث تاریخی است که ضرورت توجه به نقش هر دو را یادآور می‌شود.

تاریخ با زوجیت پیش می‌رود

رهبری در بیاناتشان در دیدار امسال با اقشار بانوان به تبیین منشور دیدگاه اسلام در حوزه زن پرداختند. اولین موضوعی که در این منشور مطرح کردند در خصوص زوجیت است.

ایشان صراحتاً نگاه غرب به بنیان عالم که بر مبنای تضاد و دیالکتیک است را رد می‌کند. غرب بنا را بر تضاد میان اشیا قرار داده و پدید آمدن شیء جدید را محصول سنتز در بستر این تضاد می‌داند و همین را عامل پیشبرد عالم تلقی می‌کند. اما اسلام بنا را بر زوجیت قرار داده است.

رهبری در این دیدار تبیین کردند که: «بنا بر نظر اسلام هر شیئی که به وجود می‌آید، شیئی برای همراهی او به وجود می‌آید، از زوجیت این دو و ائتلاف این دو شیء سومی پدید می‌آید». این قاعده در خصوص زن و مرد به میزان یکسانی برقرار است و هیچ کدام بر دیگری برتری و توالی ندارد.

اما این زوجیت امروز به خانواده تقلیل پیدا کرده است در حالی که در مسئله زوجیت لزوماً خانواده و روابط زن و شوهر مد نظر نیست. زوجیت و ائتلاف میان دو جنس در همه امور سیاسی و اجتماعی می‌تواند موجب پیشبرد جامعه شود. به همین منظور رهبری تاکید می‌کند که «تاریخ این‌گونه پیش می‌رود». تلاش همزمان زن و مرد در تکمیل یکدیگر و در همراهی با هم است که جامعه و تاریخ را پیش می‌برد. زوجیت امروز به خانواده تقلیل پیدا کرده است در حالی که در مسئله زوجیت لزوماً خانواده و روابط زن و شوهر مد نظر نیست

ایشان در ادامه سخنانشان به مسئله برابری زن و مرد و اینکه هیچ کدام بر دیگری برتر نیست اشاره می‌کنند و هدف آفرینش انسان را «حیات طیبه» می‌دانند که این دو جنس در عین تفاوت‌هایی که دارند در رسیدن به این هدف، برابر و مکمل هم هستند. از این رو این زوجیت از صدر اسلام تا تمام حوادث منتهی به انقلاب اسلامی، در سیاست و اجتماع دیده می‌شود.

مسئله انسانیت تابع مسئله زن است

همراهی زن و مرد، نگاه متفاوت اما مکمل آنان، بصیرت و کنشگری هر دوی آن‌ها و پوشاندن ضعف‌های یکدیگر، در کنار پذیرفتن نقش‌های کلیدی متفاوت توانسته اتفاقات منحصر به فردی را رقم بزند. اما آنچه از برخوردهای تاریخ جهان با زن برمی‌آید این است که او باید در ابتدا خودش، انسان بودنش و حتی حضورش را اثبات کند تا بتواند در هجمه نگاه‌های ابزاری و غیر انسانی، در جهانی که در آن جنسیت زن بر انسانیتش می‌چربد و در خدمت سرمایه‌داری است، سخن بگوید.

متأسفانه آنچه از این همراهی در وقایع انقلاب اسلامی همواره برای ما تصویر شده است خالی از کنش زنان است. آنان همیشه در نهایت گمنامی و در حاشیه تاریخ تصویر شده‌اند، حال آنکه نه تنها در متن حوادث تاریخی حضور داشته‌اند بلکه حتی پیشران بسیاری از حرکت‌ها بوده‌اند و ما در خصوص این همراهی جز کلی‌گویی چیز بیشتری نمی‌یابیم.

در صورتی که رهبر انقلاب با آمیختن مسئله جنسیت و انسانیت نقش «رهبری اراده‌ها در حرکت» و «معماری تحقق حرکت» را برای زنان صورت‌بندی می‌کند. ایشان مسئله انسان را تابع مسئله زن می‌داند. لذا در استعداد انسان مونث مسلمان نیرویی وجود دارد که به او قدرت آغاز می‌دهد، او را پیشرو قرار می‌دهد، به نحوی که می‌تواند انسان‌های دیگر را به دنبال خود بکشاند. از این رو است که رهبر انقلاب زن را معمار ایران جدید می‌داند. آنچه از این همراهی در وقایع انقلاب اسلامی همواره برای ما تصویر شده است خالی از کنش زنان است. آنان همیشه در نهایت گمنامی و در حاشیه تاریخ تصویر شده‌اند، حال آنکه نه تنها در متن حوادث تاریخی حضور داشته‌اند

نگاه عمیق زنان در هدایت گرایش‌های انسان نقش مهمی دارد. زن می‌تواند با جزئی‌نگری و نگاه حساس خود ابعاد صحنه و تکلیف خود در قبال آن را شناسایی کند و با جهت‌دهی سایرین را به کنشگری وا دارد. دغدغه‌مندی مادرانه، ویژگی‌ای است که زن می‌تواند با بهره‌گیری از آن برای اصلاح جامعه قیام کند. این صرفاً به خواست و نگاه زنانه او مرتبط است.

این اتفاق را از وقایع صدر اسلام در کنش جمعی زنان در بیعت با رسول الله تا قیام یک نفره فاطمه زهرا (س) در دفاع از ولایت و در ادامه در رهبری قهرمانانه جریان عاشورا از کربلا تا شام و تا امروز، در زینب کبری (س) می‌بینیم. کنشی هم از آنان، در جنبش تنباکو دیده‌ایم. حضور زنان در ماجرای مسجد گوهرشاد و کنش معنادار آنان در خانه‌نشینی پس از جریان کشف حجاب، امتداد یافت و خود را در جریان ۱۵ خرداد و قیام مردم قم نشان داد.

از ۱۵ خرداد تا ۱۹ دی؛ زنان پیشران حرکت

۱۵ خرداد ۱۳۴۲ آن روزی که حضور زنان به همراه کودکان خردسال، در حمایت از امام چشمگیرتر از مردان بود. به روایت اسناد ساواک زنان پیش از همه در مسجد اعظم قم تجمع کرده بودند. آنان به گواهی تاریخ زودتر از دیگران از حرم خارج شده و به خیابان‌ها ریختند و جلوتر از مردان هدف گلوله قرار گرفتند. این واقعه به تعبیر رهبر انقلاب پاسخی مومنانه به نیاز زمانه بود.

یک شاهد عینی از حضور زنان در این نهضت چنین گزارش می‌دهد: «زنان پیشاپیش مردان هر یک خنجری در کف گرفته و به آهنگ شعار مردان، خنجر را بالا می‌بردند و منظره‌ای با شکوه به وجود آورده بودند. … شیر زنان شهر قم که در صف مقدم تظاهرکنندگان حرکت می‌کردند قبل از دیگران هدف گلوله واقع شدند».

در میان زنان قم، ساکنان محله چهار مردان نقش عمده‌تری در این تظاهرات‌ها داشتند و در واقع آنان، پیشرو زنان قم برای شرکت در انقلاب بودند و حضرت امام درباره پیشرو بودن زنان محله چهارمردان، در اردیبهشت سال ۱۳۵۸ فرمودند: «نام بزرگ ملت ایران در عالم به رشد سیاسی ثبت شد؛ نام بزرگ قم در بین ملت ایران به رشد سیاسی و فعالیت و جانفشانی در تاریخ ثبت شد، نام بزرگ چهارمردان در فداکاری و جان‌نثاری در تاریخ عالم ثبت شد؛ نام بزرگ بانوان ایران ثبت شد؛ نام بزرگ بانوان قم ثبت شد؛ نام بزرگ بانوان چهارمردان ثبت شد؛ بانوان قم و بانوان چهارمردان پیشرو این نهضت اسلامی بودند، رشد سیاسی خودشان را اثبات کردند، نهضت را راهنمایی کردند، شما رهبران نهضت هستید، بانوان رهبر نهضت ما هستند، ما دنباله آن‌ها هستیم، من شما را به رهبری قبول دارم و خدمتگزار شمایم.»

این واقعه در ۱۷ دی ۱۳۵۶ در مشهد تکرار شد و زمینه سازی پیروزی انقلاب را فراهم کرد. قیام ۱۷ دی زنان مشهدی در محکومیت روز کشف حجاب رضاخانی، جهت‌گیری کلی انقلاب را مشخص می‌کند و با نفی فساد در روز اعلام این قانون ننگین، جرقه‌ای برای نفی تمام مظاهر طاغوت می‌شود و آتش انقلاب را شعله‌ور می‌کند.

اما دو روز بعد در جریان توهین روزنامه وابسته به دربار به امام خمینی (ره) مردم قم باز هم به خیابان آمدند، که هدف گلوله قرار گرفتند و همین حرکت جریان اربعین‌های شهدا را راه انداخت. تصاویر حاکی از حضور پررنگ زنان در این قیام است.

امام با تکیه بر این جانفشانی‌ها و بازگو کردن آن از زنان به عنوان پیشران انقلاب یاد می‌کردند. «ما نهضت را مرهون زن‌ها می‌دانیم، مردها برای زن‌ها در خیابان‌ها ریختند، زن‌ها مشوق مردان در مبارزات بودند… شما ملت شریف دیدید که زن‌های محترم ایران بیش از مردان به میدان رفته و سد عظیم شاهنشاهی را درهم شکستند ما همه مرهون قیام و اقدام آنان هستیم.»

نظم جنسیتی جدید در جامعه بر مبنای زوجیت

علاوه بر این‌ها صرف حضور زنان در متن انقلاب غیرخشونت‌آمیز بودن آن را تضمین می‌کرد و نوید صلح و امنیت با خود به همراه داشت. هرچند رژیم شاهنشاهی در قتل و کشتار و شکنجه میان زن و مرد تفاوتی قائل نبود. اما حضور آنان در راهپیمایی‌ها نمایانگر زندگی‌بخش بودن این انقلاب بود.

از طرفی نقش آنان در پرستاری از مجروحین، پنهان‌کردن مبارزان، بازکردن در خانه‌ها برای نجات جوانان از دست عوامل ساواک و حتی تأمین خوراک اطفال و نوجوانان برای مسیرهای طولانی راهپیمایی‌ها در کنار ایفای نقش‌های مادری و همسری مبتنی بر مقاومت و مبارزه قابل توجه است.

این نقش‌های متنوع زن و مرد که تکمیل‌کننده یکدیگر است، همان زوجیت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی است که در بطن جامعه نمود یافته است. از دل این همراهی و ائتلاف زن و مرد حقیقتی پدید آمد که دنیا را مبهوت خود ساخت. مسلماً بدون این زوجیت و مکمل بودن و بدون تعادل میان دو جنس این واقعه رقم نمی‌خورد و همان گونه که توقع پیشبرد جامعه و تحقق گام دوم انقلاب بدون این همراهی و تکمیل کنندگی و زوجیت ممکن نخواهد بود. لذا لازم است نظم جنسیتی جدیدی در جامعه بر مبنای زوجیت شکل بگیرد.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری
Related Post