X
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…

عراق مقصد اصلی صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ایران

در هشت ماهه اول امسال، ۴.۹ میلیارد دلار محصولات کشاورزی و غذایی از ایران صادر شده که پسته بیشترین سهم را از آن داشته و عراق مهم‌ترین مقصد صادرات این محصولات بوده است.

به گزارش بازار، گزارش جدید معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران از وضعیت صادرات و واردات محصولات کشاورزی و غذایی نشان می‌دهد در هشت ماهه اول امسال صادرات و واردات این محصولات به ترتیب ۴.۹ و ۹.۸ میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۳۳ درصد رشد و هشت درصد کاهش داشته است.

سهم ارزش محصولات کشاورزی و غذایی از کل صادرات غیر نفتی در این مدت ۱۲.۸ درصد و از کل واردات کشور ۲۱.۸ درصد بوده است. بر این اساس در مدت یاد شده شاهد افزایش ۱.۴ واحد درصدی سهم ارزش صادرات و کاهش ۳.۵ واحد درصدی سهم ارزش واردات از کل صادرات غیرنفتی و واردات کشور بوده‌یم.

بر اساس این گزارش، در هشت ماهه امسال، متوسط قیمت هر تن از محصولات غذایی و کشاورزی صادراتی و وارداتی به تریب ۷۶۳ و ۶۲۱ دلار بوده که این دو عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۷.۶ درصد افزایش و ۸.۷ درصد کاهش داشته است.

سهم ۳۰ درصدی عراق از محصولات کشاورزی و غذایی ایران

در این میان بررسی آمارها حاکی از این است که ۶۳ درصد از کل ارزش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی طی هشت ماهه سال ۱۴۰۳ به پنج مقصد عمده صاداتی ایران، یعنی عراق، امارات متحده عربی، پاکستان، روسیه و چین صادر شده است. از بین این پنج کشور، عراق ۳۰ درصد، امارات متحده عربی ۱۱ درصد، پاکستان هشت درصد، روسیه هفت درصد و چین شش درصد از صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

مبادی عمده وارداتی کشور در این مدت نیز امارات متحده عربی، ترکیه، هند، هلند و روسیه بوده که به ترتیب ۳۱، ۲۲، شش، پنج و چهار درصد از کل واردات محصولات کشاورزی و غذایی کشور از آنها انجام شده است. بر این اساس ۶۹ درصد از کل ارزش واردات محصولات کشاورزی و غذایی در هشت ماهه اول امسال از پنج کشور یاد شده به ایران وارد شده است.

پسته، مهم‌ترین محصول کشاورزی صادراتی

بررسی مهم‌ترین محصولات صادراتی کشور تا پایان آبان ماه سال جاری نیز نشان می‌دهد که ۲۵ درصد از کل ارزش صادرات کالاهای کشاورزی و غذایی به پنج کالا اختصاص داشته و «پسته خندان درون غلاف سخت»، ۳۶۹ میلیون دلار، معدل ۷.۶ درصد از کل این صادرات را به خود اختصاص داده که بیشترین سهم است.

همچنین پسته با پوست تازه یا خشک ۲۵۶ میلیون دلار معدل ۵.۳ درصد، شیرخشک صنعتی از گاو ۲۳۱ میلیون دلار معادل ۴.۸ درصد، مغز پسته تازه یا خشک ۲۰۸ میلیون دلار معادل ۴.۳ درصد و هندوانه تازه ۱۴۸ میلیون دلار معادل سه درصد از کل صادرات محصولات کشاورزی و غذایی را به خود اختصاص داده که در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

با این حال در زمینه واردات وضعیت متفاوت است؛ به‌طوری‌که ۵۴ درصد از کل ارزش واردات کالاهای کشاورزی و غذایی در مدت یاد شده به پنج کالا شامل ذررت دامی با سهم ۱۸.۶ درصد، کنجاله و سایر آخال‌های جامد با سهم ۱۴ درصد، دانه سویا تراریخته با سهم ۹.۵ درصد، برنج کامل سفید شده با سهم ۶.۱ درصد و شکر تصفیه نشده با سهم ۵.۸ درصد اختصاص داشته است.

بر این اساس از ابتدا تا پایان آبان ماه امسال بیش از ۱.۸ میلیارد دلار ذرت دامی، ۱.۳ میلیارد دلار کنجاله و سایر آخال‌های جامد، ۹۳۷ میلیون دلار دانه سویا تراریخته، ۵۹۷ میلیون دلار برنج کامل سفید شده و ۵۶۷ میلیون دلار شکر تصفیه نشده به کشور وارد شده است.

تحلیل بازار: موسسه تحلیل بازار فردا، گروهی متشکل از خبرنگاران و اقتصاددانان جوان است که با هدف تحلیل و بررسی رویدادها و تحولات اقتصادی ایران و جهان شکل گرفته و می کوشد با نگاهی نو به تحلیل و ارزیابی تحولات اقتصادی ایران و جهان بپردازد. اعضای موسسه تلاش می کنند با تکیه بر آخرین یافته های علمی و ضمن پرهیز از تقسیم بندی های رایج سیاسی و اقتصادی، بنیان گذار نگاهی نو در اقتصاد ایران باشند و برای حل مسائل اقتصادی امروز و فردای جامعه ایران به دنبال ارائه راهکارهایی متناسب با زیست بوم ایران بگردند. رصد و انتشار تازه ترین ترین اخبار رویدادهای اقتصادی، نقد و بررسی جریان ها و روندهای اقتصاد و بازار، آینده نگری و آینده پژوهی در حوزه های گوناگون اقتصادی، صنعتی و کشاورزی از جمله اقدامات و فعالیت های موسسه تحلیل بازار فردا است که در قالب رسانه های این موسسه در دسترس فعالان اقتصادی و صنعتی قرار می گیرد.