X
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…

سیدحسن فراتر از همه محاسبات جهانی، پشت برادران اهل سنتش ایستاد

وقتی اسرائیل به حزب الله اولتیماتوم داد که در ماجرای غزه دخالت نکند و وعده داد اگر دخالتی در کار نباشد، کاری با لبنان ندارد، در آن لحظه خاص تاریخی اما، سیدحسن هدف را بر سازمان ترجیح داد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا ایروانی فعال فرهنگی و رسانه‌ای در یادداشتی به مناسبت برگزاری مراسم تشییع سید حسن نصرالله نوشت:

روبرت میخلز جامعه‌شناس آلمانی سال ۱۹۱۱ میلادی کتابی به اسم «احزاب سیاسی» چاپ کرد. در آن یک تز معروف دارد که من به یاد ندارم خلاف آن نظریه را بعد از این همه سال دیده باشم؛ یا شاید بهتر بگویم تا چندی پیش ندیده بودم. او نظریه خودش را «قانون آهنین الیگارشی» نامیده بود. به اعتقاد میخلز، از آغاز دوران مدرن، در دورانی که طبقات معنی پیدا کرده بودند، دولت-ملت‌ها شکل گرفته، بوروکراسی پیدا شده و نوید آزادی، برابری و حکومت مردم بر سرنوشت خویش، تازه در اروپای تحت حاکمیت کلیسا طنین‌انداز شده بود، دیگر اداره جامعه بدون وجود احزاب و سازمان و کلاً تشکیلات امکان‌پذیر نبود.

مردمانی که با دستان پرشمار، مشعل‌های امید را برافراشته بودند و در میدان‌های گسترده، نوای دموکراسی سر می‌دادند اهداف و آرمان‌هایی داشتند و برای رسیدن به اهدافشان، سازمان تشکیل می‌دادند. اما میخلز با بررسی بسیاری از تجربه‌های قبلی اروپا، معتقد بود که تمام سازمان‌ها، چه سازمان‌های بزرگ و پیچیده، چه احزاب کوچک و ساده، حتی اگر دموکراتیک باشند، در نهایت به سمت الیگارشی گرایش پیدا می‌کنند.

او توانسته بود فرایند پیچیده منفعت‌طلبی سازمانی را ساده‌سازی کند. از نظر وی، قانون آهنین الیگارشی چیزی شبیه به قانون پایستگی انرژی بود. یعنی به عبارتی نوعی کشف به حساب می‌آمد. مرحله اول این قانون، «عدم امکان مدیریت مستقیم مردم» بود. به اعتقاد وی در هر سازمانی بخصوص سازمان‌های بزرگ که برای دستیابی به اهداف بزرگ ساخته شده بودند، تصمیم‌گیری مستقیم توسط همه اعضا دشوار است، بنابراین یک گروه کوچک برای مدیریت انتخاب می‌شود.

مرحله دوم «تمرکز قدرت در دست نخبگان» است. در حقیقت گذر زمان، همچون رودخانه‌ای آرام و بی‌رحم عمل می‌کند و سنگ‌های کوچک را با خود برده و سنگ‌های بزرگ را برجای می‌گذارد. این گروه کوچک، قدرت بیشتری کسب می‌کنند و کنترل سازمان را در دست می‌گیرند. تا اینجای کار اما همه چیز خوب است. رهبران و به اصطلاح امروزی انقلابی‌های واقعی، در رأس سازمان قرار گرفته‌اند و همه چیز برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده‌ای که روزی همه برای رسیدن به آن هم قسم شده بودند فراهم است. اما این کامیابی اول ناکامی است و خوشبختی اول بدبختی.

اینجا مرحله سوم شروع می‌شود. مرحله «حفظ قدرت توسط نخبگان». رهبران، که روزی از میان مردم برخاسته بودند، به برج‌های بلند قدرت صعود کردند. رفقای گرمابه و گلستان دیروز، در هاله‌ای از اقتدار فرو رفتند. دفترها و بایگانی‌ها، مهرهایی سنگین بر خود گرفتند و درهای بسته‌ای که با وعده‌های شفافیت بنا شده بودند، به زندان‌های خاموش تصمیمات پشت پرده بدل گشتند. و مردم که روزی سنگ بنای این سازمان‌ها را برای رسیدن به آینده‌ای روشن‌تر نهاده بودند، به نظاره نشستند. گویی سرنوشت خود را در دست همانانی می‌دیدند که از میانشان برخاسته بودند، اما دیگر شباهتی به آنان نداشتند. مشعل‌های امید، در دستان اندکی باقی ماند، و سایه‌های الیگارشی، چون شب، بی‌صدا اما فراگیر، بر آرزوی و اهدافشان سایه افکند. اینجا جایی است رهبران برای حفظ قدرت خود، ساختارها و ابزارهایی (مانند بوروکراسی، تبلیغات، کنترل اطلاعات و هزار دم دستگاه مختلف) ایجاد می‌کنند که رقابت را محدود کرده و موجودیت سازمان را که دیگر الان موجودیت خود آنهاست تضمیین کنند.

تازه میخلز این قانون را با بررسی احزاب سیاسی چپ‌گرا و سندیکاهای کارگری قبل از جنگ جهانی اول مطرح کرده بود و نتیجه گرفت که حتی سازمان‌هایی که به دنبال برابری و دموکراسی هستند، در نهایت به نوعی الیگارشی تبدیل می‌شوند. در واقع، این قانون بیان می‌کند که در قدرت، هر کنشی بدون الیگارشی تقریباً غیرممکن است، زیرا قدرت همیشه در دست عده‌ای معدود متمرکز می‌شود.

حالا تا اینجا را توضیح دادم برای چه؟ برای بیان بزرگی یک ابرمرد.

انا علی العهد.

هفتاد و اندی سال پیش موجودی نحس در این منطقه متولد شد. موجودی خونخوار که قوت قالبش خون جوانان بود. در آغاز، فریادها از خاک برخاست. خاک سیاه عربی. خاک سبز اسلامی. فریادهایی که زمین را می‌لرزاند و آسمان را به شهادت می‌طلبید. داستان فلسطین از آنجا شروع شد. مردمانی که در زیتون‌زارها و کوچه‌های باریک، رؤیای آزادی در دل داشتند، دست در دست هم، بر خاکی که تاریخ را در چین‌هایش حمل می‌کرد، ایستادند و جماعتی پشت آنها. و مردمانی دلخوش به این پشت گرمی. همه با هم «عهد» بستند. سنگ‌های کوچک در برابر دیوارهای بلند، امیدی بزرگ‌تر از آنچه دشمنان می‌پنداشتند و این امید چیزی را به وجود آورد به نام مقاومت. چپ‌ها، ناسیونالیست‌های عرب، چریک‌ها، مسلمان‌های سنی و شیعه هم جمع شدند و دولت‌های عربی آمدند پشت به اصطلاح برادرهایشان و دوشادوش هم جلو رفتند. سازمان درست کردند. تشکیلات ساختند. حزب و گروه برای چه چیزی؟ برای همان عهد.

رفته رفته اما سایه‌ها، آرام و خاموش، گسترده شدند. برجک‌های دیده‌بانی قد برافراشتند، سیم‌های خاردار در دل زمین ریشه دواندند، و مرزها به زندان بدل شدند. مرزها مهم شد. تجارت بی دردسر مهم شد. بچه خوب جهان بودن.

آنان که روزی به نام عدالت سخن می‌گفتند، به پاسداران سکوت و سرکوب بدل گشتند. خودشان را باختند. بر صفحات توافق‌ها، امضاهایی خشکیده از خون و خیانت نشسته بود، و مردمی که سرزمینشان را همچون میراثی مقدس در آغوش داشتند، کلید برگردن، از خانه‌هایشان رانده شدند و از آن همه سازمان و گروه و حزبی که برای مقاومت و مبارزه با دشمن صهیونیست تشکیل شده بود، جز شبحی نماند. فتح، ساف، تشکیلات خودگردان، سازمان همکاری کشورهای اسلامی، شورای همکاری و دوجین سازمان ریز و درشت دیگر.

فلسطین ماند تنها. میان همان زیتون‌زارها و ساکن چادرهای آوارگی. اما مقاومت و فلسطین نمرد. به پوست بند شد ولی پاره نشد. خاکستر بر رویش نشست ولی خاموش نشد. فلسطین آمد و آمد و آمد تا رسید به طوفان الاقصی. عملیاتی که اولین بار فلسطینی فلسطینی بود. بدون هیچ کمک و هماهنگی.

و جهان؟ جهان به نظاره نشست. گویی مشعل‌های امید در دستانی اندک باقی مانده بود و دیگران، در هیاهوی سیاست و سود، چشم‌ها را بسته بودند. اما در پس هر شب، سحرگاهی هست. و در دل هر سنگ، پژواکی که خاموش نمی‌شود.

طوفان الاقصی شروع شد و خون بود که روی خون می‌ریخت. شهید روی شهید. عکس‌ها بود که روی دیوار قاب می‌شد و دیوارها بود که روی سر کودکان آوار.

در میان آن همه خون و آتش اما یک نفر با همه فرق داشت. با کل تاریخ فرق داشت. از ۱۰۰ سال پیش که میخلز معتقد بود رهبران سازمان‌ها نهایتاً الیگارک می‌شوند، کسی نبود که خلاف این آمده باشد و آن یک نفر سید حسن بود.

این همه حرافی کردم برای این پاراگراف. او پای عهدش ماند. پای عهد همه ماند. وقتی رژیم صهیونیستی به حزب الله اولتیماتوم داد که در ماجرای غزه و فلسطین دخالت نکند و وعده داد اگر دخالتی در کار نباشد، اسرائیل کاری با لبنان ندارد، در آن لحظه خاص تاریخی اما، سیدحسن هدف را بر سازمان ترجیح داد. و بالاتر از همه، نه تنها منافع شخصی، که جانش را هم وسط میدان آورد. یعنی نه تنها نگفت که حزب الله، که خون دل خوردم تا رسیده است به اینجا را فدا نمی‌کنم، بلکه گفت تا ما هستیم به هیچ وجه پشت فلسطین را خالی نمی‌کنیم. یک تنه ایستاد تا بگوید شیعه علی فراتر همه قوانین و محاسبات این جهانی است و پشت برادر اهل سنتش را، حتی اگر همه تنهایش گذاشته باشند خالی نمی‌کند. و نه روز اول، که آن روزی هم که همه برادرانش شهید شده بودند هم باز گفت. ماند و ماند و ماند تا خون داد و در تاریخ جاودانه شد. نشان داد که می‌شود آرمان را فدا نکرد. ارزش را فدا نکرد. هدف را سر نبرید. صندلی را به خون زن و کودک فلسطینی ترجیح نداد. و شد اول ین تاریخ.

به راستی که قهرمان‌ها، در «لحظه» قهرمان می‌شوند. در «آن». لحظه می‌آید و می‌گذرد و ماییم که تصمیم می‌گیریم با آنچه کنیم و سیدحسن لحظه‌اش را درست زندگی کرد و به نظرم تا مورخان تاریخ می‌نویسند، سیدحسن سربلند تاریخ است. و ای کاش امروز میخلز بود تا ببیند که می‌شود. کسانی هستند که منافع همسایه را بر منافع شخصی ترجیح می‌دهند و حاضرند پای عهدشان جان بدهند.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری