X
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…

زمینه حضور زنان برای مشارکت فعال در حکمرانی فراهم است؟

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت:به لحاظ قانونی و در سیاست های کلی زنان می توانند در بسیاری از مناصب حضور داشته باشند اما زمینه آن فراهم نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه محمد بیگی رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در خصوص زن در انقلاب اسلامی و چالش‌های پیش روی آن گفت: در بعضی از قوانین که زن‌ها می‌توانستند نقش مؤثری برای تدوین قوانین داشته باشند عملاً مشارکت داده نشده‌اند. مثلاً لایحه حوزه صیانت از بانوان در حوزه آسیب‌های اجتماعی تعداد زنان فعال در این لایحه زیاد نبودند. نمایندگان زن به شدت می‌خواستند و به دنبال آن بودند که نظرات متنوع و مختلف از دیدگاه و سلایق مختلف هم بیایند و با هم بحث کنند. اما عملاً در تدوین آن، عضو کمیسیونی که لایحه را بررسی می‌کرد که بتواند رأی بدهد و حق رأی داشته باشد، نبودیم. می‌توانستند یک کمسیون ویژه در نظر بگیرند یا کمیسیون مشترک در نظر بگیرند.

وی افزود: اخیراً مقام معظم رهبری فرمودند که در مسائل زنانه خوب است که زنان از مجتهدان زنی که جامع الشرایط باشند و فقاهت را تا آن درجه لازم گذرانده باشند تقلید کنند. در دیدار اشاره کردند که زنان می‌توانند از زنان تقلید بکنند. این یک حرکت فراحکمرانی بود و یک گام بلند رهبری برای گشایش عرصه‌های حکمرانی زنان، نه تنها در تصمیم‌سازی بلکه در تصمیم‌گیری بود.

محمدبیگی در ادامه بیان کرد: از این رو می‌توانیم برای حوزه‌های علمیه که بانوان زیادی را در سطوح بالا تربیت کرده است، افق‌گشایی داشته باشیم که در موضوعات ویژه زنانه ورود کنند. چه اشکالی دارد که از فقهای زن در مجلس شورای اسلامی و در ساختار شورای نگهبان در آینده استفاده شود. چه اشکالی دارد از حقوق دان زن هم استفاده شود. چه اشکالی دارد که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراکز حساس قانونی تصمیم‌سازی از زنان استفاده شود.

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به نبودن خلأ قانونی در خصوص حکمرانی زنان گفت: قانون اساسی ما به گونه‌ای نوشته شده است که زنان ما می‌توانند به لحاظ قانونی در بسیاری از این جایگاه‌ها حضور داشته باشند اما زمینه آن باید فراهم شود. سران قوا و مدیران ارشد نظام با بهره‌گیری از تجارب و استفاده از افراد کارآمد می‌توانند این زمینه را فراهم کنند. اما عملاً فراهم نیست.

زنان خانه دار افراد غیر فعال در سن کار محسوب می‌شوند

محمد بیگی در ادامه به برخی از آمارها در خصوص اشتغال زنان اشاره کرد و گفت: طبق آمار وزارت کار حدود ۴۲ میلیون زن در جامعه ایرانی داریم که حدوداً ۳۴ میلیون و نیم اینها جمعیت بین ۱۵ تا ۶۵ سال هستند و ۷ میلیون و ۳۶۰ هزار نفر خارج از سن کار هستند. جالب است که جمعیت فعال زنان کشور در این پایگاه داده حدود ۶ میلیون و ۲۲۴ هزار نفر عنوان شده که ۵ میلیون و نیم از این زنان شاغل حساب می‌شوند. از آن کل جامعه ۴۲ میلیون نفری شغل مادری یعنی زنان خانه‌دار ۱۹ میلیون و ۷۹۳ هزار نفر زن ایرانی که تربیت کننده جامعه و نیروی کار آینده است. اسم اینها در سامانه افراد غیر فعال در سن کار قید شده است. من امروز به وزیر گفتم که این باید اصلاح شود.

وی افزود: در سه دولت اعتراض کردیم که باید این مطابق زیست اسلامی ایرانی اصلاح شود اما نشده است. وقتی ما بر اساس تئوری غربی زنان بیکار و شاغل را دسته بندی می‌کنیم من نماینده چهار سال هم دنبال بیمه زنان خانه دار باشم تا وقتی که این زنان به عنوان زن غیر فعال در سن کار در آن عنوان و شاخص قرار گرفته است دائماً طرح من زمین می‌خورد تا وقتی ارتفاعات ۲۸۰۰ متری کوهستان‌های قزوین را نرفتم زن روستایی عشایر در آن شرایط را در حال پختن نان ندیدم نفهمیدم و درک نکردم که چگونه باید از یک زن خانه داری که شش هفت فرزند با گله بزرگی از احشام دارد به علاوه حفاظت از محیط زیست و زیست بوم آن منطقه را دارد چگونه باید دفاع کنم. زنان خانه‌دار و زنان روستایی عشایر و روستایی بالای سه فرزند را بیمه کنیم که این را در قالب قانون جوانی جمعیت آورده شده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: ما در قوانین مربوط به حوزه خانواده و جمعیت در مجلس یازدهم همه همراه شدند. این‌طور نیست که ما بگوییم فقط زن‌ها باید این موضوع را حل کنند. مسئله زنان صرفاً نباید با نگاه زنانه نگریسته شود. نگاه زنانه ظریف و دقیق و موشکافانه و جامعه‌نگر و همه جانبه باید باشد اما آن نگاه قوامیت مردانه و نگاه پرقدرت مردانه آن هم باید در جای خودش باشد. نگاه جامع الاطراف به موضوعات حوزه زنان باید وجود داشته باشد.

محمدبیگی همچنین بیان کرد: یکی از مشکلاتی که داریم این است که آدم‌هایی می‌آیند که صرفاً میدانی هستند و تجربه اندیشکده‌ای و پژوهشی در این موضوعات ندارند. یا کسانی را می‌آوریم که صرفاً استاد دانشگاه هستند و به لحاظ نظریه پردازی رتبه‌های خوبی می‌گیرند و استاد سخن هستند. اما وقتی که یک موضوع را روی میز می‌گذاریم که برای آن راه حل بنویسند فاقد توانمندی حل مسئله هستند. چیزی که ما در قانون جوانی جمعیت بهره بردیم این بود که ۲۱ مسئله را شناسایی کردیم و بر اساس روش حل مسئله آن راه حل آن ۲۱ مانع را به عملیات تقنینی تبدیل کردیم. این قانون هم می‌تواند اشکالاتی داشته باشد. اما در مجموع بسیار قابل دفاع، جامع، دوراندیشانه، دلسوزانه نوشته شده است.

مهم‌ترین چالش‌های زنان جامعه ما چیست؟

وی در خصوص چالش‌های حوزه زنان گفت: آن چیزی که در رسانه به عنوان مشکلات حوزه زنان گفته می‌شود خیلی متفاوت است با آنچه که در واقع ما در کف میدان می‌بینیم. من احساس می‌کنم ما در حوزه رسانه هنوز به آن جایگاهی که باید، دست پیدا نکرده ایم. ما چند برنامه ویژه گفتگوی خبری داریم که با وقت موسعی به حوزه زنان و خانواده بپردازد؟ ‏ البته که در حوزه جمعیت و خانواده در سال‌های اخیر اتفاقات خیلی خوبی افتاده است. منظور شبکه‌های اجتماعی است. کل مسئله مملکت را به این سمت می‌برند که کل مشکل جوانان ما عفاف و حجاب است. مسائل مردم اما در عمل متفاوت است.

محمدبیگی مسائل اقتصادی را مهم دانست و اظهار کرد: بی توجهی به هویت زنان و دختران یکی از مشکلات اساسی است. باز تعریف مسائل و قوانین و راهبردها بر اساس نیازهای واقعی زنان و دختران امروز طراحی نشده است. مثلاً نیاز دختر و پسر ما به ازدواج چقدر دیده شده است؟ وام‌ها چقدر پرداخت شده است؟ چقدر ما به سمت ازدواج آسان رفته‌ایم؟ مشکل جوان ما این است. تأمین مسکن جوانان چقدر محقق شده است؟ بحث آموزش مسئولیت‌پذیری و مهارت زندگی به جوانان مطرح است. مشکلات معیشتی موجب شده که بیشترین مراجعات ما در خصوص درخواست وام باشد. تسهیلات می‌خواهند که بتوانند اجاره بهای خود را تکمیل کنند، بتوانند دختر خود را جهیزیه بدهند، بتوانند خرج تحصیل فرزندانشان را بدهند. معیشت الان مشکل جدی جامعه است.

این نماینده مجلس اشاره کرد: ما در مجلس چهارده زن هستیم که برای بیش از ۴۱ میلیون نفر زن، مستقیماً نماینده‌ایم. اگر بخواهیم از دیدگاه عدالت جنسیتی نگاه کنیم تعداد ما اینقدر کم و موضوعات آن‌قدر زیاد است که اگر از صبح تا آخر شب هم کار کنیم عملاً به خیلی از موضوعات که روی میز خودمان است نمی‌رسیم.

شایستگی‌های زنان باید دیده شود

وی در ادامه با اشاره به بحث خانواده بیان کرد: برای بحث خانواده در حال پیگیری هستیم اما قبول کنید که با این تعداد نماینده زن کار خیلی دشوار است. من معتقد به شایسته سالاری هستم. شایستگی زنان باید دیده شود و در معرض انتخاب شدن قرار گیرند و مردان در موضوعات زنان، همراهی بکنند. تا ببینید که ظرفیت عظیم این نیمه جامعه به نام زنان، چقدر بالاست و از این انرژی که از این ظرفیت آزاد می‌شود چقدر محصولات خوب می‌توان بهره برداری کرد.

محمد بیگی در پایان گفت: آنچه که ما باید برای زنان جامعه در نظر بگیریم الزامات خانواده محوری است که در برنامه هفتم آورده‌ایم. باید شاخص‌های ارتقا یافته حوزه زنان را تبدیل به قانون کنیم و برای اجرا ببریم و در نظارت بر اجرای قانون همه باید کمک کنند. زن و مرد هم ندارد. ما باید بتوانیم که برای تربیت انسان‌های سالم پایه و اساس جامعه را بر اساس خانواده محوری بنا کنیم و این را برای آینده کشور در نظر بگیریم.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری
Related Post