X
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…

رهنمودهای موجود در «نهج البلاغه» بخش گسست ناپذیر تمدن اسلامی است

محسن الویری گفت: تجربه حکومت امیرالمؤمنین(ع) و اقدامات آن حضرت در ایام حکومت و نیز رهنمودها و راهنمایی‌ها و معارف بلند بیان شده در نهج البلاغه بخشی گسست‌ناپذیر از تمدن اسلامی پیشین ماست.

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه-عصمت علی آبادی: نوگرایی در دنیای اسلام در همه جوانب زندگی مسلمانان بروز کرد. از جلوه‌های بروز آن می‌توان به توجه جدی نسبت به منابع اسلامی و نگاهی نو به این منابع و اصولاً نهضت بازگشت به مبانی غنی اسلامی اشاره کرد. کتاب نهج‌البلاغه که گردآوری بخشی از سخنان و مکاتبات امیرمؤمنان علی (ع) است، به دلیل داشتن مفاهیم و موضوعات، سیاسی منبعی برای حکمت اصول سیاسی اسلام است که توجه همگان را جلب کرده است. میرزای شیرازی و محمد عبده از پیشگامان توجه به نهج‌البلاغه هستند. در انقلاب مشروطه نهج‌البلاغه نقش جدی داشت و این نقش برجسته نهج‌البلاغه را به وضوح می‌توان در کتاب مهم تنبیه‌الامه و تنزیه‌المله آیت الله نایینی مشاهده کرد. آیت الله مرتضی مطهری در کتاب نهضت‌های اسلامی در صدسال اخیر در خصوص تأثیر نهج‌البلاغه بر کتاب میرزای نایینی می‌گوید: انصاف این است که تفسیر دقیق، از توحید عملی، اجتماعی و سیاسی اسلام را هیچکس به خوبی علامه بزرگ و مجتهد سترگ، میرزا محمدحسین نایینی توأم با استدلال‌ها و استشهادهای متقن، از قرآن و نهج‌البلاغه، در کتاب ذی‌قیمت تنبیه‌الامه و تنزیه‌المله بیان نکرده است.

توجه دوباره به نهج‌البلاغه همزمان با آغاز نهضت اسلامی در اوایل دهه چهل شمسی است و با تأکید امام خمینی و تلاش‌های متفکران و پژوهشگران و فعالان نهضت اسلامی نظیر آیت الله طالقانی، آیت الله خامنه‌ای، شهید مطهری، محمدرضا حکیمی، محمدتقی شریعتی و علی شریعتی و… که در جنبش اسلامی ایران معاصر حضور جدی داشتند، از نهج‌البلاغه در اخذ اصول حکمت سیاسی اسلام بهره برده شد.

رهبر معظم انقلاب در سخنان آغاز سال نو ۱۴۰۴ شمسی در حسینیه امام خمینی در این خصوص گفتند: «اگر ملّت ایران و ملّتهای مسلمان بخواهند استفاده کنند از درس این انسان بزرگ و برترین انسان‌ها بعد از پیغمبر اکرم، باید به نهج‌البلاغه بیشتر مراجعه کنند. من توصیه می‌کنم امسال فعّالان عرصه‌ی فرهنگی به مطالعه‌ی نهج‌البلاغه و آموزش نهج‌البلاغه توجّه ویژه‌ای داشته باشند.»

امروز و به مناسبت بیست و یکم رمضان المبارک سالروز شهادت حضرت امام امیرالمومنین علی علیه السلام در خصوص مفهوم نقش تمدنی امیرالمؤمنین علی علیه السلام با عنایت به این کتاب شریف با حجت الاسلام محسن الویری استاد دانشگاه باقر العلوم علیه السلام به گفتگو نشستیم که در ادامه حاصل آن را می‌خوانید:

*چگونه میراث به‌جا مانده از امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می‌تواند به عنوان منبعی برای تبیین مؤلفه‌های اصلی تمدن اسلامی مورد استفاده قرار گیرد؟

پیش از پرداختن به پاسخ پرسش شما، بیان یک مقدمه را ضروری می‌دانم. در بررسی نقش تمدنی امیرالمومنین علی (علیه السلام) و دیگر معصومان (علیهم السلام)، توجه به دو رویکرد متفاوت ضروری است. نخست، رویکرد رایج در تمدن‌پژوهی و پژوهش‌های تاریخی که مبتنی بر شواهد و اسناد ملموس و قابل استناد تاریخی است. دوم، رویکرد برآمده از آموزه‌های دینی، به ویژه براساس مکتب اهل بیت (علیهم السلام)، که نقش هدایت باطنی و واسطه‌گری فیض را برای اهل بیت (علیهم السلام) قائل است و نقش‌آفرینی ایشان را در این چارچوب تعریف می‌کند.

در این مصاحبه، تمرکز بنده بر رویکرد نخست است. این بدان معنا نیست که رویکرد دوم را نادیده می‌گیرم، بلکه بحث را از منظر تمدن‌پژوهی پیش می‌برم. بدیهی است که از منظر رویکرد دوم نیز می‌توان مباحث گسترده‌ای را مطرح کرد. از منظر روش‌شناسی و به منظور ارائه معیارهایی برای ارزیابی مطالبی که ارائه می‌شود، تأکید می‌کنم که زاویه دید بنده در این بررسی، رویکرد تمدن‌پژوهی است و بر اساس شاخص‌ها، معیارها و شواهدی که تاریخ‌پژوهان تمدنی برای ارزیابی نقش‌آفرینی تمدنی یک شخصیت به آن‌ها استناد می‌کنند، به این موضوع می‌پردازم.

پس از این مقدمه، باید عرض کنم که در بررسی نقش تمدنی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)، می‌توان به دو عرصه مهم متفاوت اشاره کرد: نخست، میراث به‌جا مانده از آن حضرت و دوم، فعالیت‌هایی که در طول تاریخ و پس از شهادت ایشان بر اساس این میراث انجام شده است.

در مورد قسمت اول، تجربه حکومت امیرالمؤمنین علی علیه السلام و اقدامات آن حضرت در ایام حکومت و نیز رهنمودها و راهنمایی‌ها و معارف بلند بیان شده از سوی آن حضرت پیش از حکومت بخشی گسست‌ناپذیر از تمدن اسلامی پیشین ماست. یعنی تمدن اسلامی گذشته از اجزایی تشکیل شده است و در همکرد این اجزاست که یک کلیت به نام تمدن اسلامی را پدید آورده است. وقتی این کلیت را خرد کنیم به اجزایی می‌رسیم که یکی از آنها تجربه حکومت امیرالمؤمنین علیه السلام از یک سو و تراث معرفتی باقیمانده از آن حضرت از سوی دیگر است.

درباره این تراث معرفتی به یادگار مانده این توضیح را عرض کنم که بی‌تردید علم و میراث علمی یکی از مؤلفه‌های بسیار مهم تمدن پیشین ما است و علم حدیث و تراث حدیثی هم یکی از شاخه‌های این علم است و مجموعه منابع حدیثی مربوط به سخنان امیرالمؤمنین اعم از نهج‌البلاغه و غیر آن هم بخشی از تراث حدیثی است. و بنا بر این امیرالمؤمنین به صرف بیان دیدگاه‌های خود که در قالب حدیث باقی مانده و به دست ما رسیده است و به صرف کنشهای سیاسی خود به ویژه در ایام حکومت که در قالب گزاره‌های تاریخی به دست ما رسیده است دارای نقش تمدنی هستند.

*نظر شما درباره محتوای این میراث به یادگار مانده از حضرت چیست؟ آیا می‌توان برای محتوای آن نقش تمدنی قائل شد؟

هرچند در سخنان و نامه‌های به‌جا مانده از امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به‌صراحت از مفهوم تمدن یاد نشده است، اما این آثار حاوی نکات بسیار مهمی درباره مؤلفه‌های اصلی تمدن هستند و به‌عنوان یک میراث معرفتی تمدنی ارزشمند می‌توان به آن نگریست. در نهج‌البلاغه و دیگر مجموعه‌های گردآمده از سخنان ایشان، مباحث گوناگونی درباره علم، اخلاق، نظم اجتماعی، مفهوم کمال‌یافتگی و فرهیختگی، مفهوم سعادت انسان و به‌طور کلی تمامی مؤلفه‌های اصلی تمدن مطرح شده است. تبیین این مؤلفه‌های تمدن‌ساز و تعیین رابطه بین آنها، می‌تواند ما را به یک الگو چه برای فهم تمدن‌های بشری از جمله تمدن پیشین اسلامی و چه برای پی‌ریزی یک تمدن جدید در آینده برساند. این میراث، به‌عنوان چراغ راهنما، ظرفیت و قابلیت آن را دارد که در طول تاریخ و حتی در زمان کنونی، به‌عنوان معیاری از منظر تمدنی برای ارزیابی آنچه در جامعه اسلامی واقع می‌شود، مورد استفاده قرار گیرد.

*کدام معیارها و شاخص‌ها از سوی امام امیرالمؤمنین برای ارزیابی وضعیت تمدنی جوامع اسلامی ارائه شده است؟ و چگونه می‌توان با استفاده از آن‌ها، تمدنها را تحلیل کرد؟

اگر مؤلفه‌های تمدنی بیان شده از سوی حضرت به دقت تبیین شود و رابطه بین آنها مشخص شود، مثلاً اگر نگاه حضرت درباره مفهوم و جایگاه و کارکرد علم استخراج و تدوین شود و به همین ترتیب نگاه آن حضرت درباره معنویت استخراج و تدوین شود و نیز نگاه آن حضرت درباره پیشرفت اجتماعی، روابط اجتماعی، خداباوری و دهها مؤلفه تمدنی دیگر استخراج و تدوین شود و سپس رابطه بین این مؤلفه‌ها نیز از دیدگاه آن حضرت کشف و بیان شود، آن گاه بر اساس این یافته‌ها می‌توان یک الگوی کاربردی تدوین کرد و بر پایه معیارهایی که امیرالمؤمنین (علیه السلام) ارائه داده‌اند، به تحلیل تمدنها و به تحلیل تمدنی رویدادها پرداخت. به عنوان مثال می‌توان موضوع علم را چه در ادوار مختلف تمدن پیشین و چه در جوامع مختلف دیگر و چه در واقعیت امروزی جامعه خودمان نسبت به آن مسیر و وضعیت مطلوبی که آن حضرت بیان کرده‌اند ارزیابی کرد، به همین ترتیب درباره اخلاق، درباره معنویت، درباره ساختارهای اجتماعی، درباره وضعیت اقتصادی، درباره نظم اجتماعی و دیگر مؤلفه‌های تمدن‌ساز می‌توان به همین صورت اقدام کرد و به این نتیجه رسید که آیا وضعیت مطلوبی داشته‌اند و دارند یا خیر؟

بنابراین، از مجموع پاسخ این دو پرسش می‌توانیم چنین بگوییم که نخستین عرصه نقش‌آفرینی تمدنی و سهم‌آفرینی تمدنی حضرت، به یادگار گذاشتن یک میراث معرفتی و ظرفیت این میراث برای تبیین مؤلفه‌های تمدن‌ساز و ارائه شاخص‌ها و معیارهایی برای ارزیابی وضعیت تمدنی جهان و جهان اسلام است.

*عرصه دیگری که برای نقش تمدنی امیرالمؤمنین علی علیه السلام بیان کردید، فعالیت‌های انجام شده در طول تاریخ بر اساس میراث به یادگار مانده از ایشان است، این فعالیت‌ها چه نقش و جایگاهی در تمدن اسلامی داشته‌اند؟

عرصه دیگر نقش آفرینی تمدنی امیرمومنان اقداماتی است که مسلمانان بر پایه اندیشه‌ها و سیره حضرت انجام داده اند. همان گونه که عرض کردم بالاخره تمدن اسلامی پیشین ما در بردارنده مجموعه‌ای گسترده از فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی، اجتماعی، سیاسی و … همه مسلمانان است و تمدن پیشین اسلامی از همین مجموعه‌ها شکل گرفت و ما نمی‌توانیم به میل و سلیقه خودمان بخش‌هایی از این تمدن را جدا کنیم و آنها را به حساب نیاوریم.

وقتی نگاه می‌کنیم به لحاظ تاریخی می‌بینیم بخشی قابل توجه از دستاوردهای تمدنی مسلمانان و به ویژه شیعیان معطوف به آموزه‌های به یادگار مانده از امیرالمومنین علی علیه السلام است؛ به عنوان مثال در عرصه علم و علم الحدیث که اشاره‌ای هم به آن شد، انواع بررسی‌های ادبی و بلاغی و شروح نهج‌البلاغه و ترجمه‌های آن با محوریت آرای امیرالمؤمنین بخشی از میراث تمدنی ماست، و یا مثلاً در حیطه علم کلام، بخش مهمی از این علم به بحث امامت و منصوص و منصوب بودن امامت امیرالمؤمنین علیه السلام است، بنابراین، بخشی مهم از میراث کلامی ما به حضور و وجود امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام وابسته است. در عرصۀ سیاست نیز به همین ترتیب، تعداد زیادی از جنبش‌هایی که در طول تاریخ به نام امیرالمؤمنین صورت گرفته است، متأثر از آن حضرت است، علویان، گرچه به لحاظ نژادی به آن حضرت نسبت می‌برند، اما آرمان‌های سیاسی خود را نیز از ایشان گرفته‌اند و تمامی اقدامات سیاسی آنها در نقطۀ کانونی خود به امیرالمؤمنین برمی‌گردد.

در عرصۀ اجتماعی نیز، مجموعه کارهای خیریه‌ای که در طول تاریخ پیروان مکتب اهل بیت علیهم‌السلام انجام داده‌اند، مثال‌های واضحی از این تأثیر هستند. به عنوان مثال، درمانگاه‌ها، مدارس و مساجدی که به نام امیرالمؤمنین ساخته می‌شوند، نشان‌دهندۀ این نکته‌اند که نام آن حضرت، همواره تبرک و محور فعالیت‌ها بوده است.

در عرصه جریان‌های فکری و فرهنگی، جریان‌های مختلف معنویت‌گرا اعم از عارفان و صوفیان که خود را به آن حضرت منسوب می‌کنند، در عرصه معماری، معماری حرم آن حضرت در نجف و معماری حرمهای منسوب به آن حضرت در سلطانیه و مزار شریف و فرغانه و نیز معماری بقاع مربوط به علویان، در عرصه ادبیات بازتاب نام آن حضرت در شعر و نثر عربی و فارسی و دیگر زبان‌ها، در عرصه زیست اجتماعی مردم همه ضرب المثلها و اصطلاحات در پیوند با نام آن حضرت، همگی از محوریت نام و مرام و اندیشه امیرالمؤمنین علی علیه السلام در بخشی از دستاوردهای تمدنی مسلمانان در گذشته و حال دارد. یکایک این محورها که برشمرده شد، نیازمند بررسی و گردآوری اطلاعات و تدوین و تحلیل است.

بنابراین، در تمدن پیشین اسلامی، مجموعه‌ای از فعالیت‌های علمی، هنری، معماری، فرهنگی و سیاسی وجود دارد که به نام آن حضرت و با محوریت دیدگاه‌های ایشان شکل گرفته‌اند و این امر نوعی سهم‌آفرینی امیرالمؤمنین است که در یک بررسی جامع نمی‌تواند از نظر دور نگاه داشته شود. البته این بدین معنا نیست که خود ایشان خواسته‌اند که این کارها انجام شود، بلکه عظمت و مقام ایشان به گونه‌ای بوده که افراد زیادی را به سوی خود جذب کرده و سبب شده‌اند تا معطوف به آن حضرت، اقداماتی صورت گیرد که آن اقدامات، بخشی از دستاوردها و اجزای تشکیل‌دهنده تمدن پیشین اسلامی به شمار می‌رود.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری