X
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…

خاطره همسر ژان کلود کریر از یک شهید؛ جنجال «تاسیان» به کجا رسید؟

ناکامی مهران مدیری در سریال اخیرش، جنجال توقف یا اصلاح «تاسیان»، خاطره همسر ژان کلود کریر از مزار یک شهید و نبود اطلاع رسانی نسبت به جلسات شورای نظارت بر صداوسیما نکات مهم خبری هفته بود.

خبرگزاری مهر-گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

امروز پنجشنبه نهم اسفند می‌توانید با شماره ۱۸۷ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.

چهره هفته؛ مهران مدیری

این هفته با پایان سریال «قهوه پدری» رسانه ها از شکست مهران مدیری در این سریال نوشتند. مهران مدیری همیشه به سلطان طنز آن هم در زمینه سریال سازی معروف بوده است و شاید همین پیشینه، انتظارات بیشتری را نسبت به او در مخاطب و در مواجهه با هر اثر جدیدش به وجود می آورد. با این حال ۲ سریال اخیر او در شبکه نمایش خانگی با ناکامی مواجه شده است. «دراکولا» که چند سال پیش عرضه شد و این آخری «قهوه پدری» هیچیک نتوانستند ارزش افزوده ای به کارنامه این کارگردان باسابقه تلویزیونی اضافه کنند.

ضمن اینکه حضورش به عنوان بازیگر در سریال های شبکه خانگی «مثل پدر گواردیولا» هم چندان توفیقی برایش محسوب نشد و کارگردانی فیلم «ساعت ۶ صبح» هم در امتداد همین ناکامی ها بود. مدیری این سال ها در شبکه خانگی فعالیت پررنگی داشته است که از میان آنها شاید فقط یک اثر بیشتر مورد توجه قرار گرفت. او ۲ برنامه رئالیتی شو داشت که یکی اجرا و کارگردانی «اسکار» و دیگری اجرای «گل یا پوچ» بود و این آخری توانست اثر متمایزتری شود. اصلاً حضور او در این برنامه باعث شد بیشتر به چشم بیاید و مورد توجه سنین و اقشار مختلف قرار بگیرد.

با این حال بیشتر توانمندی مهران مدیری در ساخت سریال های هوشمندانه ای بوده است که توانسته در زمانه خود هم نبض مخاطب را در دست بگیرد و هم ادبیاتی جدید و موقعیت های طنازانه ای را به ارمغان بیاورد. سریال «هیولا» که آن هم مثل «قهوه پدری» به فساد اقتصادی می پرداخت و روند تدریجی یک مفسد اقتصادی را نشان می داد از جمله همین موفقیت ها بود. «قهوه پدری» برعکس همه سریال های موفق مدیری از همان ابتدا، شروعی ناامید کننده داشت و قصه نتوانست مخاطب را به هیجان بیاورد. این روند ادامه پیدا کرد و خروجی آن یک سریال ضعیف با یک شکست تمام عیار در کارنامه مدیری شد.

جنجال هفته؛ از توقف پخش تاسیان تا انجام اصلاحات

سریال «تاسیان» ساخته تینا پاکروان از ابتدای پخش با حواشی مختلفی مواجه شد؛ از استعلام برای خود پاکروان کارگردان سریال تا شائبه ها درباره مجوز داشتن یا نداشتن سریال. شروع سریال هم با واکنش های مختلفی همراه بود. همین سه قسمت از سریال باعث شد نقدهایی را به همراه داشته باشد. برخی صرفاً به رنگ و لعاب و جذابیت های بصری سریال اشاره کردند، برخی با انتقاد از برخی صحنه های خلاف عرف سریال به این سکانس ها اعتراض کردند و یا آن را تحریف تاریخ دانستند. برخی هم مدعی شدند که نمی توان سریال را با سه قسمت قضاوت کرد.

این هفته در نهایت رسانه قوه قضائیه از یک حکم برای سریال خبر داد و اعلام کرد که «پخش سریال «تاسیان» که اخیراً چند قسمت آن منتشر شده است، به دلیل نداشتن مجوز تولید و پخش متوقف شد.»

بعد از این خبر تینا پاکروان مصاحبه ای کرد و در آن درباره یکی از نکات حاشیه ساز سریال یعنی پوشش زنان این چنین گفت: «مگر می‌توانم بگویم ۵۰ سال پیش و قبل از انقلاب هم همه زن‌ها در خیابان حجاب کامل داشته‌اند؟ نتیجه این رویکرد می‌شود سریال‌های تلویزیون که اشرف پهلوی هم در آن‌ها حجاب کامل دارد! خب مخاطب این روایت را پس می‌زند.»

بعد از این حواشی، این هفته خبرنگاران در جلسه هیئت دولت از پیمان جبلی رئیس صداوسیما نیز جویای مساله سریال شدند و درباره توقیف آن پرسیدند.

رئیس صداوسیما هم در سخنانی بیان کرد: «اساسا من با واژه توقیف خیلی موافق نیستم. توقیف به معنای تعطیل کردن است؛ ساترا چیزی را تعطیل نمی‌کند، ساترا تذکر می‌دهد و می‌گوید این مجوز تولیدی که من به شما دادم در آن راستا عمل نکردید یا این اصلاح اتفاق نیفتاده است فعلاً منتشر نشود تا آن اصلاح انجام شود.»

حالا باید دید که وضعیت پخش سریال به کجا می‌انجامد و با اعمال اصلاحات «تاسیان» این هفته به پخش می‌رسد یا خیر.

نکته هفته؛ صحبت هایی که در «اکنون» به دل نشست

برنامه اخیر «اکنون» مهمانی داشت که صحبت ها و خاطراتش در شبکه های اجتماعی بازنشر شد و مورد اقبال مخاطب قرار گرفت. نهال تجدد نویسنده و پژوهشگر ایرانی مهمان این برنامه بود که همسر ژان کلود کریر نویسنده، فیلمنامه‌نویس و نمایشنامه نویس شناخته شده فرانسوی است. وی در گفتگو با سروش صحت از خاطرات این نویسنده فرانسوی گفت که حدود سه سال پیش درگذشته است.

او در خاطره ای به حضور کریر در ایران و در گلزار شهدا اشاره کرد که طی آن هدیه ای هم از یک فرزند شهید دریافت کرده است.

تجدد در این خاطره بیان کرد: «در بهشت زهرا (س) و قطعه شهدا بودیم. یک خانواده شهید بر سر مزاری بودند و شربت و … تعارف کردند. ژان کلود بعد از آن از پسر شهیدی که آنجا بود در دفترچه‌ای که همیشه همراهش بود، تصویری کشید. این مدلی بود که با آدم ها ارتباط برقرار می کرد. اما جوهر ماژیکش تمام شد و همه دنبال خودکار بودیم. همسر شهید از بالای مزار شهید ویترینی را باز کرد و خودکار شهید را برداشت و به ما داد. من به فرانسوی سعی می کردم به اهمیت خودکار برای ژان کلود اشاره کنم. با خودم فکر می کردم حتماً سال ها گذشته است و این خودکار کار نمی کند اما کار کرد. ژان کلود خودکار را از من گرفت و طراحی تصویر را ادامه داد و پسر شهید هم خیلی شبیه عکس شهید شد. مادر شهید این عکس را گرفت و در همان ویترین گذاشت. ما خداحافظی کردیم و دور شدیم، بعد پسر شهید آمد و خودکار را به ژان کلود داد و او این خودکار را در مهم‌ترین جا و گران‌بهاترین جای خانه نگه داشت.

نقد هفته؛ شورای نظارت بر صداوسیما کم کار شده است؟

یکی از نهادهای نظارتی مهم بر صداوسیما و عملکرد آن «شورای نظارت بر صداوسیما» است که سال های پیش به صورت مستمر جلساتی برگزار و نسبت به حواشی اتفاقات مختلف در سازمان تذکر می داد. پایگاه اطلاع رسانی این شورا در قسمت «اخبار و گزارش ها» این جلسات را به صورت شفاف و علنی و رسمی اطلاع رسانی می کرد. اکنون چند سالی است که جلسات شورا کمتر روی پایگاه اطلاع رسانی آن قرار می گیرد و خبرنگاران در جریان این جلسات قرار نمی گیرند.

این هفته پس از ماه ها، شورای نظارت بر صداوسیما جلسه ای با پیمان جبلی برگزار کرد که به صورت رسمی درباره آن اطلاع رسانی هم صورت گرفت. در این جلسه که ۶ اسفند با حضور رئیس و دبیر شورا و سایر اعضا و پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در محل دبیرخانه شورای نظارت برگزار شد درباره مباحث مختلفی هم صحبت شد. با این حال در بخشی که به صورت عمومی منتشر شده است این چنین آمده است: «این جلسه در راستای بررسی و نظارت دقیق‌تر بر عملکرد رسانه ملی و ارتقا کیفیت خدمات رسانه‌ای برگزار گردید و نکات و موارد کارشناسی در مورد عملکرد سازمان صدا و سیما در زمینه های مختلف مورد اشاره قرار گرفت.»

براساس اطلاع رسانی شورا که روی پایگاه خبری آن قرار گرفته است این جلسه ۵۵۵ بود و جلسه قبلی که درباره آن اطلاع رسانی شده به ۲۸ آبان ماه برمی‌گردد. درواقع بخش «اخبار» این سایت تنها همین ۲ جلسه را طی ماه های اخیر بارگذاری کرده که جلسه قبلی هم اطلاع رسانی نسبت به انتخابات هیئت رئیسه بوده است.

شورای نظارت بر صداوسیما یکی از مهمترین نهادهایی است که می تواند بر همه حواشی و اتفاقات و احوالات صداوسیما نظارت داشته باشد. با این حال این شورا در سال های اخیر گویی کمتر جلسات خود را اطلاع رسانی می کند. حتماً انتظار مردم این است که با توجه به بودجه ای که از آنها برای تولیدات رسانه ملی هزینه می شود و با توجه به رسانه ای که «ملی» بودن کلیدواژه همیشگی آن است نظارتی دائمی بر آن وجود داشته باشد. شورای نظارت بر صداوسیما لازم است جلسات خود را به صورت مستمر برگزار کند و هم نسبت به اطلاع رسانی آنها همت گمارد.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری