X
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…

حمله روسیه به «سومی»؛ اوج شکاف «آمریکا» و «ناتو» در فصل گرم دیپلماسی

در میانه تکاپوی دیپلماتیک مسکو-واشنگتن برای حل بحران اوکراین، حمله مرگبار روسیه به شهر «سومی»، شکاف راهبردی میان ناتو و آمریکا را عمیق‌تر و موقعیت میدانی کرملین را تقویت کرد.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل، حسن شکوهی نسب: حدود یک هفته پیش (۱۳ آوریل/۲۴ فروردین) شهر «سومی» در شمال‌شرقی اوکراین، هدف یکی از مرگبارترین حملات موشکی روسیه از آغاز جنگ قرار گرفت؛ حمله‌ای که رسانه‌های محلی و بین‌المللی شمار قربانیان آن را بیش از ۳۰ کشته (از جمله یوری یولا فرمانده تیپ ۲۷ توپخانه) و بالغ بر یکصد تن زخمی اعلام کردند.

هدف این حمله که حوالی ساعت ۱۰:۲۰ صبح انجام گرفت، دانشگاه دولتی سومی و سالن همایش آن بود؛ محلی که قرار بود مراسم رسمی اهدای جوایز به نیروهای تیپ ۱۱۷ دفاع سرزمینی اوکراین در آن برگزار شود. همین موضوع بعدها به برکناری «ولودیمیر آرتیوخ» فرماندار منطقه، منجر شد؛ چرا که برگزاری مراسم نظامی در منطقه‌ای پرجمعیت، یک حرکت خطرناک برای مردم آن منطقه به شمار می‌رفت.

این حمله دقیقاً در میانه فضای مبهم مذاکرات غیررسمی میان واشنگتن، مسکو و برخی کشورهای اروپایی برای آغاز فرایند صلح انجام شد. بسیاری از ناظران معتقدند که روسیه با انجام این عملیات می‌خواست پیامی مشخص ارسال کند: کرملین در فضایی وارد مذاکرات احتمالی با اروپا و اوکراین خواهد شد که دست برتر را در میدان جنگ دارد و حتی اجلاس مهم سران نظامی کی‌یف از تیررس مسکو دور نیست.

واکنش‌ها به حمله سومی؛ دو مسیر متفاوت ناتو و آمریکا

حمله مرگبار روسیه به شهر سومی موجی از واکنش‌های بین‌المللی را به همراه داشت، اما شکاف میان مواضع ناتو و ایالات متحده بیش از هر زمان دیگری آشکار شد. ناتو بلافاصله این حمله را به‌عنوان «جنایت جنگی» محکوم کرد. مارک روته، دبیرکل ناتو، با حضور در شهر بندری اودسا، بر حمایت بی‌قید و شرط این ائتلاف از تمامیت ارضی اوکراین تأکید کرد و گفت: «ناتو نه‌تنها در حرف، بلکه در عمل، در کنار اوکراین باقی می‌ماند.»

در سوی دیگر، واشنگتن واکنشی کاملاً متفاوت از خود نشان داد. ایالات متحده که درگیر طراحی طرحی برای پایان دادن به جنگ است، از امضای بیانیه «گروه ۷» برای محکومیت حمله به سومی خودداری کرد.

به‌گفته منابع دیپلماتیک، تیم سیاست خارجی دولت ترامپ معتقد است که صدور بیانیه‌های شدیداللحن علیه روسیه در این مرحله می‌تواند فرصت گفت‌وگوهای مستقیم با مسکو را از بین ببرد. این تصمیم نه‌تنها موجب نگرانی کی‌یف شد، بلکه از سوی برخی اعضای گروه ۷ نیز به‌عنوان عقب‌نشینی آشکار واشنگتن از تعهدات امنیتی‌اش تفسیر شد.

این شکاف رویکردی، یک بار دیگر تضاد میان اروپا و آمریکا را در قبال جنگ اوکراین برجسته کرده است؛ جایی که ناتو به‌دنبال حفظ انسجام و بازدارندگی در برابر روسیه است، در حالی که واشنگتن ترجیح می‌دهد از مسیر مصالحه و مذاکره با مسکو، به نتیجه‌ای عملی دست یابد.

تا کنون آمریکا و روسیه سه دور نشست (دو دور در ریاض و یک دور در استانبول) برگزار کرده‌اند. نخستین نشست ریاض اواخر بهمن سال گذشته میان «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا و «سرگئی لاوروف» همتای روس او برگزار شد.

در دور اول این مذاکرات دو طرف بر سر چهار محور اساسی به توافق رسیدند. نخستین محور بازگشایی کامل سفارتخانه‌های دو کشور در واشنگتن و مسکو و بازگرداندن آنها به عملکرد کامل دیپلماتیک بود. محور دوم مورد توافق، تشکیل تیمی بلندپایه برای رسیدن به راه حلی پایدار و قابل‌قبول برای تمامی طرف‌های درگیر در جنگ اوکراین عنوان شد. مأموریت این تیم عالی‌رتبه، مذاکره برای دستیابی به صلح در اوکراین و تقویت همکاری‌های اقتصادی خواهد بود.

هموار کردن مسیر عادی همکاری‌های ژئوپلیتیکی و اقتصادی دو قدرت بزرگ آمریکا و روسیه نیز که می‌تواند با پایان جنگ اوکراین میسر شود، سومین محوری عنوان شد که بر سر آن توافق شده است. در نهایت، در چهارمین محور، تمامی مذاکره‌کنندگان بر سر تداوم روند مذاکرات توافق و بر تمایل خود برای پیشبرد این فرآیند تأکید کردند.

آنها پس از دور دوم اجلاس ریاض که روز دوشنبه چهارم فروردین در هتل ریتز کارلتون پشت درهای بسته برگزار شد، مواضع خود را اعلام کردند.

کاخ سفید بعد از دور جدید نشست ریاض اعلام کرد که «مذاکرات دوجانبه در سطح فنی» بر وضعیت دریای سیاه و همچنین توافق برای توقف حملات به «تأسیسات انرژی روسیه و اوکراین» که توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد شده بود، متمرکز بود.

به گفته کاخ سفید، ایالات متحده همچنین متعهد شده است که به بازگرداندن دسترسی روسیه به بازار جهانی صادرات محصولات کشاورزی و کود، کاهش هزینه‌های بیمه دریایی، و افزایش دسترسی به بنادر و سیستم‌های پرداخت برای چنین معاملاتی کمک کند.

در ادامه این بیانیه آمد که مسکو و واشنگتن هر دو متعهد به «کار در جهت دستیابی به صلحی پایدار و پایدار» برای پایان دادن به درگیری اوکراین هستند.

از طرف دیگر پسکوف سخنگوی کرملین نیز درباره این مذاکرات گفت: توقف موقت تحریم‌ها برای مدت ۳۰ روز معتبر است و می‌توان آن را با توافق متقابل تمدید کرد در صورت نقض آتش‌بس توسط هر یک از طرفین، طرف دیگر می‌تواند خود را از تعهد به آن خارج بداند. با واشنگتن در مورد فهرستی از تأسیسات زیربنایی روسیه و اوکراین که در توافق آتش‌بس گنجانده شده‌اند، توافق کرده‌ایم.

جدیدترین دور یا به عبارتی سومین رایزنی‌های هیئت‌های روسیه و آمریکا روز پنجشنبه (۲۱ فروردین) در استانبول ترکیه آغاز شد. نمایندگان دو کشور در جریان ۶ ساعت مذاکره، در خصوص نقشه راه بازگرداندن املاک دیپلماتیک روسیه، تسهیل روند صدور ویزا و شرایط تردد دیپلمات‌ها و برگزاری نشست جدیدی درباره خدمات بانکی توافق کردند.

سنگینی کفه ترازوی تحولات میدانی به نفع مسکو همزمان با مذاکرات صلح

در حالی که ناتو در تلاش برای ارسال تجهیزات بیشتر به اوکراین است، ایالات متحده مذاکرات محرمانه‌ای را با روسیه آغاز کرده که بر اساس برخی گزارش‌ها، محور آن واگذاری بخشی از اراضی شرقی اوکراین در ازای آتش‌بس است. همچنین گفته می‌شود که در پیش‌نویس توافق پیشنهادی آمریکا، موضوع عدم عضویت اوکراین در ناتو نیز گنجانده شده است؛ شرطی که از همان ابتدا جزو خطوط قرمز روسیه بوده است. این در حالی است که رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، صراحتاً اعلام کرده هیچ‌گونه توافقی را که منجر به واگذاری اراضی شود، نخواهد پذیرفت.

در ماه‌های اخیر، پس از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و کلید خوردن مذاکرات صلح با محوریت کاخ سفید-کرملین، تحولات میدانی جنگ اوکراین نشان‌دهنده تغییراتی به نفع روسیه بوده است. با کاهش حمایت‌های نظامی و مالی ایالات متحده از اوکراین و تمرکز بیشتر بر مذاکرات صلح، روسیه توانسته است در جبهه‌های مختلف، به‌ویژه در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین، پیشروی‌هایی داشته باشد.

تحلیلگران معتقدند که تغییر رویکرد واشنگتن، که اکنون بیشتر به‌دنبال یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ است، باعث کاهش ارسال تسلیحات پیشرفته به اوکراین شده است. این امر، به‌همراه خستگی ناشی از جنگ طولانی، موجب شده است که نیروهای اوکراینی در برخی مناطق با کمبود تجهیزات و روحیه مواجه شوند.

در مقابل، روسیه با بهره‌گیری از این فرصت، حملات خود را در مناطق استراتژیکی مانند دونباس، زاپوریژیا و خرسون افزایش داده و توانسته است کنترل برخی مناطق را به‌دست آورد یا تثبیت کند. همچنین، مسکو با تقویت نیروهای خود و استفاده از تاکتیک‌های جدید، فشار بیشتری بر خطوط دفاعی اوکراین وارد کرده است.

هم‌زمان، امیدواری به مذاکرات صلح نیز افزایش یافته است. با توجه به تمایل دولت ترامپ به کاهش تعهدات خارجی و تمرکز بر مسائل داخلی، تلاش‌هایی برای میانجی‌گری و رسیدن به توافقی که شامل امتیازاتی به روسیه باشد، در جریان است؛ وضعیتی که نگرانی‌هایی را در میان متحدان اروپایی و مقامات اوکراینی درباره احتمال کاهش حمایت‌های بین‌المللی از کی‌یف و تأثیر آن بر آینده جنگ و تمامیت ارضی اوکراین برانگیخته است.

فرجام سخن

رویدادهای اخیر، به‌ویژه حمله روسیه به شهر «سومی» اوکراین و واکنش‌های متضاد میان ناتو و آمریکا، نشانه‌ای از شکاف در بلوک غرب و نقطه عطفی در معادلات جنگ است. آنچه در ظاهر به‌عنوان اختلاف نظر در موضع‌گیری رسانه‌ای بروز کرده، در واقع بازتاب دو استراتژی متفاوت در قبال آینده این جنگ است: ادامه حمایت بی‌قید و شرط از اوکراین یا تلاش برای پایان سریع در قالب توافق با روسیه. این دو رویکرد، بیانگر بحران عمیق‌تری در غرب بر سر هزینه‌ها، اهداف و دامنه تعهدات در برابر یک جنگ فرسایشی است.

در سوی دیگر، روسیه با تکیه بر تحلیل دقیق از تحولات داخلی آمریکا و تغییر سیاست خارجی دولت ترامپ، فضای جدیدی برای بازتعریف موقعیت خود در جبهه‌های جنگ و در میز مذاکره پیدا کرده است. تغییر توازن قوا در میدان نبرد، همراه با تردیدهای روزافزون غرب، می‌تواند شرایط را برای دستیابی به توافقی «واقع‌گرایانه» فراهم کند. ضمن اینکه موفقیت‌های نسبی ارتش روسیه در جبهه‌های شرق و کاهش فشار خارجی، ابزارهای مذاکره را در اختیار کرملین قرار داده‌اند تا در صورت حصول توافق، دستاوردهای قابل توجهی نصیب مسکو شود.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری