X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

جزییات سریال مدیری؛ نقی معمولی معروف‌تر است یا محسن تنابنده؟

انتخاب نقی معمولی میان چهره‌های هفته، گمانه‌زنی درباره جزییات جدید سریال مدیری، پاسخ محسن کیایی به قیاس برنامه اش با «خندوانه» و ویدئوی شیطنت آمیز «جوکر» نکات مهم خبرهای این هفته بود.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین می‌توانید با شماره ۱۹۲ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.

چهره هفته؛ نقی معمولی

نقی معمولی دیگر فقط اسم یک کاراکتر در سریال «پایتخت» نیست بلکه به شخصیتی تبدیل شده است که مخاطب می‌تواند رفتارهایش را پیش بینی کند. می‌تواند با او همذات پنداری کند، می‌داند کجا خشمگین می‌شود، روی دخترانش چه تعصبی دارد یا همسرش هما را آنقدر دوست دارد که حتی اگر در بازی مافیا مخالفش باشد باز هم از او دفاع می‌کند.

نقی معمولی شاید حتی از خود محسن تنابنده ایفاگر این شخصیت بیشتر برای مخاطب شناخته شده است. او حالا هفت فصل است که در سریال «پایتخت» حضور دارد و محسن تنابنده توانسته است این شخصیت را به نوعی پختگی برساند. شخصیتی که ممکن است مورد پسند مخاطب باشد یا نباشد اما فارغ از اینها با اختلاف از اکثر شخصیت‌های سریال‌های تلویزیونی، توانسته نزدیکی بیشتری به مردم جامعه داشته باشد. او خشمگین می‌شود، حرص درمی آورد، لجبازی و حسادت دارد و احساسش به شیوه سریال‌های کلیشه تلویزیونی ابراز نمی‌شود.

این هفته یکی از سکانس‌های سریال «پایتخت» بعد از مهمانی تاجیک‌ها که حضور هما و نقی در آشپزخانه بود مورد توجه مخاطب قرار گرفت که این زوج بعد از همه دعواها و چالش‌های یک مهمانی آخر شب با هم نشستند چای نوشیدند و به گاف‌های مهمانی شأن خندیدند. این صحنه و دیگر سکانس‌های مشابه توانسته است مخاطب را با روح این شخصیت‌ها پیوند دهد. سکانس‌هایی که شبیه جزئیاتی از زندگی امروزه است و شخصیت‌هایش همان کارهایی را انجام می‌دهند که در زندگی معمولی و روتین خود دارند.

خبر هفته؛ بازگشت مهران مدیری

از سال گذشته بارها نام مهران مدیری به عنوان یکی از چهره‌هایی که قرار است به تلویزیون بازگردد، مطرح می‌شود. نام مهران مدیری معمولاً هم با آثار تلویزیونی پیوند خورده است و بهترین آثارش را در تلویزیون ساخته است. حالا او قرار است با یک سریال دوباره به این مدیوم بازگردد که در یکی دو روز اخیر جزئیات مختلفی از مجموعه او مطرح شده است؛ از همکاری با برادران قاسم خانی تا زمان پخش.

اصل خبر ماجرای جدیدی نیست و سال گذشته معاون سیما اعلام کرده بود که در حال مذاکره با مهران مدیری هستند. رئیس سیمافیلم هم چند باری از پیشروی فیلمنامه گفته بود. جزئیات خبر اما هنوز مشخص نیست. مصطفی احمدی که پیش از این از تهیه کننده‌های «دورهمی» بوده است به عنوان تهیه کننده این سریال مطرح شده است که البته خودش حضورش در این پروژه را تکذیب کرد. از میان نویسندگان سریال هم فعلاً نام امیرمهدی ژوله قطعی‌تر است. آنچه قطعیت بیشتری دارد این است که سریال روندی داستانی دارد و قرار نیست به طنزهای آیتمی و اپیزودیک و یا نود شبی‌ها نزدیک باشد.

نکته هفته؛ قیاس «۱۰۰۱» با «خندوانه»

محسن کیایی که این شب‌ها اجرای «۱۰۰۱» در شبکه نسیم را به عهده دارد در گفتگویی با یکی از رسانه‌ها درباره مقایسه این برنامه با «خندوانه» اینطور گفته است: «من خودم طرفدار برنامه «خندوانه» بودم. هم خود کانسپت برنامه و هم اجرای رامبد را دوست داشتم. اینکه با خندوانه مقایسه می‌شویم اصلاً من را ناراحت نمی‌کند.»

او در ادامه بیان کرده است: «من و همه اعضای گروه داریم تلاش می‌کنیم برنامه خوبی بسازیم حالا اگر تا قسمت دهم و بیستم یا حتی اگر تا آخر هم بگویند شبیه «خندوانه» است، اشکالی ندارد. اینکه شبیه یک برنامه خوب باشی اصلاً بد نیست. «خندوانه» برنامه خیلی خوبی بوده و ما شبیه «خندوانه» ایم.»

نکته عجیب سخنان کیایی این است که این برنامه صفر تا صد از دکور تا همراه کردن تماشاگران، گپ زدن‌های کیایی با مهمان و کل کل‌ها با جناب خان، بازی کردن با مهمان و تدارک مسابقه و … مدلی کپی «خندوانه» دارد نه اینکه یک برنامه دیگر باشد که حالا در بخش‌هایی شبیه «خندوانه» شده است. «۱۰۰۱» از روی دست «خندوانه» ساخته شده است و خوب است که سازندگان همین جمله را با صراحت بگویند. مثلاً به محبوبیت و موفقت «خندوانه» اشاره کنند که دلیلی شده است تا تلاش کنند برای ادای دین به همان برنامه با تغییراتی آن مسیر را ادامه دهند. نه اینکه بگویند خوشحال می‌شویم که با «خندوانه» مقایسه می‌شویم چراکه طراحی عجیبی برای برنامه «۱۰۰۱» صورت نگرفته است.

البته ذکر این نکته اهمیت دارد که در میان کپی‌هایی که در چند وقت اخیر در تلویزیون از «خندوانه» در شبکه‌های مختلف ساخته شده و نتوانستند به محبوبیت برسند، می‌توان گفت این برنامه کپی تمیزتر و درخوری است و فضای دیگر برنامه‌ها را ندارد. با این حال از تیمی که پشت صحنه این برنامه تلاش می‌کنند و اتاق فکری که دارد که شامل نام‌های قدری در برنامه‌سازی است همچنان انتظار می‌رفت که در پی طراحی‌های جدیدتر و فضاهای خلاقانه‌تر در تلویزیون باشند.

ویدئوی هفته؛ شیطنت جوکر درباره سوالات زرد

این هفته ویدئویی از دعوای ساختگی سحر ولدبیگی با سوسن پرور در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد. کپشن یا توضیح ویدئو البته به گونه‌ای بود که مشخص می‌کرد از طرف خود سازندگان این محتوا وایرال شده است چون به نوعی تبلیغ برنامه و جزئیات را به همراه داشت. از طرفی مخاطب امروز می‌داند حتماً دعوا در برنامه‌ای که ضبطی است یک باره و ناگهانی اتفاق نمی‌افتد. سوسن پرور در این ویدئو از سحر ولدبیگی می پرسد تو و نیما (فلاح) فرزند ندارید مشکل از توست یا نیما و بعد سحرولدبیگی با عصبانیت و حتی گریه می‌گوید این سوالات بسیار شخصی است. ساعاتی بعد ویدئوی دیگری هم در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد تا نشان دهد این دعوای ساختگی بین ۲ بازیگر صرفاً نقد رویکرد رسانه‌ها بوده است و پرور با اشاره به مدل سوال‌ها و واکنش گرفتن‌ها می‌گوید کار رسانه همین است.

می‌دانیم که بخش‌هایی از برنامه «جوکر» براساس طراحی‌ها و سناریوهای سازندگان پیش می‌رود و عجیب نیست که این بخش‌ها هم صرفاً برای وایرال شدن پیش رود. با این حال اگر طراحان جوکر و احسان علیخانی قرار بود نگاه نقادانه درستی به سوالات زرد داشته باشند خوب بود مدل رسانه را هم مشخص می‌کردند. صرفاً گفتن اینکه «رسانه کارش همین است» مشخص نمی‌کند که منظور رسانه‌های ویدئویی فضای مجازی است که مثل قارچ سبز می‌شوند و با سوالات حاشیه‌ای وایرال می‌شوند یا خود تلویزیون یا خبرگزاری‌ها و مطبوعات.

بخش کوتاهی از ویدئو هم سوسن پرور می‌گوید «بچه‌ها عالی بود. سوسن شو بیگ لایک دارد. اسپانسر است که می‌آید …» و اگر نوک پیکان را به سمت همان چی چی شوهای پلتفرم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی زرد و فضای اجتماعی ببریم می‌توان گفت ویدئو حرفش را درست زده است. با این حال «جوکر» شیطنت می‌کند و پایان بندی ویدئو همان کلیدواژه «کار رسانه» می‌شود و می‌دانیم که حداقل رسانه‌هایی شامل خبرگزاری‌ها و مطبوعات اتفاقاً هیچ گاه سراغ سوالات زرد این چنینی نمی‌روند.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری