X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

جامعه گرفتار سکولاریسم شده ولی ما عمدتا مشغول نگارش کتاب و مقاله ایم

در گردهمایی گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی بیان شد: متأسفانه جامعه گرفتار سکولاریسم شده است و هزاران اتاق فکر دشمن کار می‌کند ولی ما عمدتاً مشغول کتاب نوشتن و تولید مقاله هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، گردهمایی اعضای گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی، شامگاه ۲۹ فروردین‌ماه با هدف بررسی و هم‌اندیشی فعالیت‌های این گروه در سال ۱۴۰۴ برگزار و در آن بر لزوم نقد وضع موجود و توجه به فلسفه سیاسی تاکید شد.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین نجف لکزایی؛ رئیس گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی در نشست اعضای این گروه با بیان اینکه در سال جاری طبق روال سال‌های قبل در ایام ارتحال علامه طباطبایی اندیشه‌های ایشان مورد بررسی قرار خواهد گرفت همچنین در ایام الله دهه فجر، مباحث فلسفه سیاسی امام خمینی (ره) و انقلاب و جمهوری اسلامی پیگیری خواهد شد، گفت: امتداد فلسفه سیاسی در حکمرانی و جامعه‌سازی و دولت‌سازی هم تداوم خواهد یافت.

وی افزود: مهمترین عامل در سنجش و آسیب‌شناسی این است که آیا طرح جامع حکمرانی اسلامی داریم یا خیر و علم و لوازم و معرفت آن چیست؟ تا به عمل که غایت آن سعادت است برسیم؛ سعادت هم پیشرفت مادی و معنوی است لذا فیلسوفی سیاسی است که دولت و سیاست و علوم و معارف، امت و رئیس فاضله را ملاحظه می‌کند و همه علوم هم در این مسئله نقش‌آفرین است.

همچنین حجت‌الاسلام قاسم شبان‌نیا؛ عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) پیشنهاد کرد اندیشه علامه جوادی آملی در سال جاری مورد تحقیق قرار گیرد و گفت: حضرت آقا فرمودند موفقیتی که غربی‌ها در فلسفه داشتند امتداد آن در مباحث اجتماعی بود لذا ما هم باید در برنامه‌ریزی سال جدید این را مورد توجه قرار دهیم و صرفاً به مباحث انتزاعی و نظری فلسفه سیاسی با اینکه خیلی مفید و لازم است اکتفا نکنیم.

حجت‌الاسلام محمدعلی سوادی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی هم با بیان اینکه امام خمینی (ره) خطاب به روحانیت فرمودند شما کارهایی مهمتر از مسئله گفتن و مباحثه دارید، گفت: ایشان تاکید کردند که به فکر علاج بدبختی مردم باشید؛ مسئله و مباحثه به تنهایی فایده ندارد در حالی که اسلام را مورد هجوم قرار داده‌اند؛ ساکت ننشینید و به مسائل روز توجه کنید.

وی افزود: این سخنان گرچه برای نیم قرن قبل در کتاب ولایت فقیه ایشان بوده ولی برای امروز ما هم مفید است؛ افق برنامه‌ریزی ما در کنار افق سالانه باید برای ده‌ها سال بعد باشد زیرا جهاد تبیین فقط سخنرانی و جلسه نیست بلکه رسالت ما اقامه معروف و نهی از منکر در سراسر عالم است.

استاد حوزه بیان کرد: متأسفانه ما دین را در فقه خلاصه کرده‌ایم ولی فقه، ده درصد دین است و همین هم در حد درس و بحث است. متأسفانه جامعه گرفتار سکولاریسم شده است و هزاران اتاق فکر دشمن کار می‌کند ولی ما عمدتاً مشغول کتاب نوشتن و تولید مقاله هستیم.

علوم انسانی غربی؛ ریشه بسیاری از مشکلات

سوادی با بیان اینکه باید برای اقتصاد و سیاست و تمدن باید الگو داشته باشیم نه اینکه صرفاً برخی مطالب بیان شود، اظهار کرد: آیت‌الله جوادی آملی در دیدارهایی که با ایشان داشتیم فرمودند: «مسئله امروز، مسئله ولایت و حکمت عملی است که باید در جامعه پیاده شود» ریشه خیلی از این موضوعات هم در علوم انسانی غربی موجود است که ما کم کاری و عدم توفیق زیادی داریم.

وی با بیان اینکه اندیشکده‌ها و پژوهشگاه‌های ما با اینکه کاری زیادی می‌کنند ولی ارتباطی با هم ندارند، افزود: فرانسه و ایتالیا و ژاپن و … اندیشکده‌هایی دارند که دائماً علیه اسلام و ایران فعالند و با هم همکاری دارند، لذا از نظر بنده حیاتی‌ترین مسئله برای ما اصلاح علوم انسانی موجود و اسلامی‌سازی علوم انسانی است.

در ادامه، حجت‌الاسلام احمدرضا یزدانی مقدم؛ عضو گروه سیاست مجمع عالی حکمت اسلامی در سخنانی با بیان اینکه سالیان متمادی است که نهادهایی درباره علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند ولی آیا مثلاً در عرصه اقتصاد اسلامی تولیدی داشتیم که عرضه کنیم، گفت: مرحوم آیت‌الله رئیسی که کسی در اخلاص او تردیدی نداشت درها را باز گذاشته بود و دوستان ما در یکی از دانشگاه‌ها، در دولت حضور جدی داشتند ولی ما حرکت‌های اقتصادی مهمی از آنان ندیدیم.

وی اظهار کرد: در روان‌شناسی اسلامی هم کار شاخصی نداریم؛ با تلاش‌های بسیار زیادی که صورت گرفته است نتیجه مناسبی وجود ندارد؛ بنده وقتی آقای ارسطا رئیس دانشگاه باقرالعلوم بود پیشنهاد دادم که پایان‌نامه‌های دوره قبل را با آن دوره بسنجیم تا آسیب‌شناسی شود و ببینیم چقدر پیشرفت کرده‌ایم که این پیشنهاد مورد توجه قرار نگرفت.

احکام فقهی خاک می‌خورند

یزدانی مقدم با بیان اینکه باید ببینیم مشکل کجا بوده که به این وضعیت رسیده‌ایم تا آینده را اصلاح کنیم، افزود: قوه قضائیه در ادوار مختلف نسبت به برخی احکام اولیه توجهی نداشت؛ از جمله در مورد قصاص در جواهر آمده است که اجماع همه علما این است که قصاص باید با سیف باشد؛ اهل سنت، خوارج و زیدیه و شیعه و اسماعیلیه همگی این نظر را قبول دارند ولی قصاص در کشور با طناب دار انجام می‌شود که خلاف همه روایات و کاری زجرآور است؛ بنده به مسئولان قضائی گفتم و فرمودند ما تحقیق می‌کنیم و جواب می‌دهیم ولی هیچ خبری از این تحقیق نشد؛ بنابراین در جایی که عمدتاً روحانیت عهده‌دار سمت است و فقه و احکام هم بلد هستند توجهی به این موضوع ندارند.

وی اضافه کرد: مسئله دیگر در دیه است؛ اگر کسی پولی نداشت که دیه بدهد از کجا باید تأمین شود؟ ما این فرد را زندانی می‌کنیم و بعد از چند سال دیه چند برابر و شرایط برای او بدتر می‌شود؛ چرا زندان باید از محکومین به دیه و مهریه پر شود؛ این‌ها احکام مبتنی بر فقه سنتی بوده است ولی خطاهای زیادی در این عرصه داریم و اصلاح هم نمی‌کنیم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه آیا ما از امام صادق (ع) یک روایت صحیح‌السند داریم که بانوان نتوانند مجتهد و مرجع، قاضی و حتی رهبر بشوند؟ گفت: منظور بنده این نیست که فردا بیایند این پست‌ها را بگیرند ولی مستند شرعی ما برای جلوگیری از این کارها چیست؟ بنده همان وقت هم بحث ورود زنان به ورزشگاه‌ها و دوچرخه‌سواری و موتورسواری را مطرح کردم ولی برخی گفتند اسلام در خطر است اما چند سال بعد دیدیم که حوادث بدی رخ داد در حالی که قبلاً به سادگی می‌توانستیم آن را مدیریت کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه همگی مراجع، بی‌تفاوتی نسبت به نظام و تضعیف نظام را حرام می‌دانند ولو کسانی که ولایت فقیه را قبول ندارند، تصریح کرد: بنابراین حمایت و پشتیبانی ما از نظام باید با همدلی و چشمان باز و مدبرانه صورت بگیرد و اگر نقدی هم داریم دلسوزانه و عالمانه باشد.

حجت‌الاسلام محسن مهاجرنیا؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه فلسفه سیاسی نگاه حقیقی، انتزاعی و کلی به مسائل است به بحث حکمت سیاسی امام خمینی (ره) اشاره کرد و افزود: در این زمینه این ادعا وجود دارد که حکمت امام (ره) و انقلاب را می‌توان به عنوان حکمت مستقل بعد از حکمت مشاء و اشراق و صدرایی مطرح کنیم و بنده حاضرم در سال جاری این موضوع را به عنوان تحقیق ارائه دهم.

نجف لکزایی در ادامه نشست گفت: مجموعه مباحث آیت‌الله جوادی آملی در سال گذشته در زمینه حکمت متعالیه در یک جلد در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد و اگر جلساتی برای ارائه محتوای این اثر بگذاریم برای معرفی و نقد آن بسیار خوب است.

لکزایی بیان کرد: بعد از همایش سیاست متعالیه در دهه ۸۰ به دیدگاه‌های علامه جوادی آملی پرداخته شد و معتقدم که مقالات منتشرشده در آن دوره هم می‌تواند مورد بحث و نقد و گفت‌وگو قرار بگیرد و بازخوانی از آن داشته باشیم.

تفسیر فلسفه سیاسی قرآن تألیف شود

حجت‌الاسلام غلامرضا بهروزی‌لک؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سخنانی با بیان اینکه باید چالش‌های انقلاب اسلامی از منظر فلسفه سیاسی مورد بحث قرار گیرد، گفت: دنیای کنونی با چالش نسبیت‌گرایی و بحران معنا روبروست و جامعه‌شناسی به تنهایی نمی‌تواند پاسخ دهد و فلسفه سیاسی باید وارد این عرصه شود و البته نباید خودسانسوری در تحلیل درست واقعیات داشته باشیم؛ افلاطون با جزئیات زمانه خود را تحلیل کرده تا بتواند پاسخ درخوری بدهد و ما هم باید با آسیب‌شناسی فلسفه سیاسی به چالش‌های فرارو توجه کنیم.

وی افزود: آموزش فلسفه سیاسی برای نسل جدید که فرصت تفکر چندانی به واسطه هوش مصنوعی و فضای مجازی ندارد از دیگر کارهای لازم است؛ موضوع دیگر یافتن راه‌هایی برای علاقه‌مندی جامعه به این نوع مباحث است؛ الان در رسانه ملی با کاریکاتور و پویانمایی احکام را به مردم آموزش می‌دهند و تأثیر زیادی هم دارد و باید بتوان با زبان ساده سایر مباحث را هم آموزش دهیم.

بهروزی‌لک بیان کرد: استدلال‌های عقلی بسیار زیادی در قرآن کریم وجود دارد که می‌توان فلسفه سیاسی قرآنی را دنبال کنیم؛ باید تفسیر فلسفه سیاسی از قرآن داشته باشیم و بتوانیم معارف قرآن و اهل بیت (ع) را از این منظر ارائه دهیم.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری