X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

تصمیمات ناکارآمد اقتصاد ایران را ضعیف کرد/ برای توسعه اقتصادی در انتظار لغو تحریم‌ها هستیم

روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران در نشستی که با حضور سخنگوی دولت برگزار شد بر لزوم احیای سرمایه اجتماعی، تلاش برای موفقیت در مذاکرات با آمریکا برای لغو تحریم‌ها، پذیرش FATF و حرمت گذاشتن به اصل مالکیت به منظور تقویت سرمایه‌گذاری برای تولید، تأکید کردند.

به گزارش اقتصادآنلاین، در این نشست صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران از واقعیت‌های جامعه که منجر به بی‌اعتمادی مردم نسبت به سیاست‌های دولت شده است، سخن گفت و از آن به عنوان مانعی جدی در برابر جذب سرمایه‌گذاری یاد کرد.

او گفت: منابع در خانه‌ها در قالب ارز و طلا قفل شده است، چون اعتماد لازم وجود ندارد. همه بر اساس منفعت و سودی که قابل کسب است برنامه‌ریزی می‌کنند و نباید برای کسب منفعت قانونی و شرعی، مفهومی منفی در نظر گرفت.

جذاب کردن فضای اقتصادی برای سرمایه‌گذاری وظیفه دولت است

در ادامه پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران به مناسبت ۲۹ فروردین، روز ارتش از فعالان اقتصادی به عنوان ارتش اقتصادی کشور یاد کرد و توضیحاتی درباره قدمت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارائه کرد.

او از ظرفیت اتاق‌های استانی، تشکل‌ها و اتاق‌های مشترک بازرگانی سخن گفت و تأکید کرد: این نهاد بخش خصوصی، سرمایه‌ای ارزشمند است و نمایندگی بخش خصوصی کل کشور را به عهده دارد و تنظیم‌گری روابط بین دولت و بخش خصوصی را دنبال می‌کند. اتاق ایران مشاور سه قوه است و بنابر یک قانون مجزا مأموریت‌های خود را پی می‌گیرد.

باقری با توجه به شعار سال ۱۴۰۴، تصریح کرد: توسعه تولید و استفاده از ظرفیت‌های معطل در صحنه اقتصادی بسیار مؤثر است و همه باید تلاش کنیم ظرفیت‌های متوقف، به کار آیند و منابع در کشور به سمت تولید مولد هدایت شود.

نایب‌رئیس اتاق ایران با بیان این مطلب که سرمایه‌گذاری حلقه مفقوده در اقتصاد است، ادامه داد: ناترازی انرژی ناشی از بی‌توجهی به شاخص‌های سرمایه‌گذاری است و عدم سرمایه‌گذاری‌ها و اینکه متناسب با رشد تقاضا، عرضه را تقویت نکردیم به ناترازی انرژی منجر شد. در واقع به جای اینکه طبق برآوردهای صورت گرفته سالی ۵ هزار مگاوات برق وارد مدار کنیم، سالی ۲۵۰۰ مگاوات برق وارد مدار شد.

باقری خاطرنشان کرد: فضاسازی و سیاست‌گذاری برای جذاب کردن سرمایه‌گذاری وظیفه دولت است. تنظیم‌گری محیط کسب‌وکار وظیفه دولت است و در این حوزه باید از انواع خطاهای سیاستی از جمله ممنوعیت‌های صادراتی اجتناب کرد. البته دستور رئیس‌جمهور درباره صادرات به ویژه محصولات کشاورزی مبنی بر توقف ممنوعیت‌ها اقدام امیدوارکننده‌ای بود.

او از انتظار فعالان اقتصادی مبنی بر اینکه بخش خصوصی میدان‌دار اصلی اقتصاد باشد، صحبت کرد و افزود: اقتصاد باید به سمت پیش‌بینی‌پذیر شدن حرکت کند. از طرفی دولت تمهیداتی اندیشیده که بر اساس آن خاموشی‌های برق و قطعی گاز گریبان بنگاه‌ها و صنایع را نگیرد. البته در این رابطه بسته پیشنهادی هم از طرف اتاق ایران بابت جبران خسارت‌های ناشی از قطعی انرژی ارائه شد که مورد توجه جدی قرار نگرفت و به یک ماده در قانون بودجه 1404 ختم شد.

او ادامه داد: بنگاه‌ها در تأمین منابع دچار چالش جدی هستند و بانک‌ها هم به بنگاه‌داری ورود کردند و از وظیفه ذاتی خود غافل شدند. بازار سرمایه هم چندان آماده تأمین منابع موردنیاز نیست و هنوز باید روی آن کار کرد. در این وضعیت باید تکلیف بانک‌ها و مأموریت ذاتی که دارند، مشخص شود، سیستم بانکی در کجای صحنه اقتصادی کشور قرار دارد؟

نایب‌رئیس اتاق ایران از ظرفیت‌های بالای کشور برای جذب سرمایه‌گذاری صحبت کرد و افزود: باید مشکلات بین‌المللی را حل کنیم و از لیست سیاه FATF خارج شویم و امیدوار باشیم ضمن تلاش در راستای پذیرش FATF در مذاکرات هم با حفظ جایگاه کشور، موفق باشیم و سایه تحریم‌ها از سر اقتصاد کشور کم شود. اگر این اتفاقات رخ دهد، زمینه برای جذب سرمایه‌گذاری نیز مهیا می‌شود.

برای توسعه اقتصادی در انتظار لغو تحریم‌ها علیه ایران هستیم

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران به نشست دوم مذاکرات ایران و آمریکا که در رم برگزار شده، اشاره و تصریح کرد: در مطالعه‌ای فرض کردیم به دنبال مذاکراتی که در دست پیگیری است، تحریم‌ها لغو و امکان فروش سه میلیون بشکه نفت در روز مهیا شود. با در نظر گرفتن نرخ متوسط ۷۵ دلار برای هر بشکه، سالانه ۸۲ میلیون دلار درآمد خواهیم داشت.

او ادامه داد: در مقابل خرید ۳۰۰ هواپیما با برند شناخته شده، توسعه واقعی فرودگاه‌های بین‌المللی، احداث ۲۰ هزار مگاوات برق، توسعه منطقه مکران، ۱۰ هزار کیلومتر ریل پرسرعت، اینترنت 5G و تبدیل شدن به قطب هوش مصنوعی منطقه در کل به ۲۷۰ میلیارد دلار منابع نیاز دارد. پس در یک افق ۱۰ ساله امکان تحقق این برنامه‌ها وجود دارد؛ اگر تحریم‌ها لغو شود. بنابراین در مذاکرات باید به این برنامه‌ها و ظرفیت‌ها توجه کنیم.

تصمیمات ناکارآمد اقتصاد ایران را ضعیف کرد

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران نگاهی به شرایط حاکم بر اقتصاد داشت و گفت: تصمیماتی که در سطح دولت اتخاذ می‌شود باید ملی باشد. در صورتی که برعکس با تثبیت قیمت برق میزان سرمایه‌گذاری در این حوزه به صفر رسید، یعنی در آن زمان که قیمت برق را ثابت کردیم، نگاه ملی نداشتیم. آیا کسی پاسخی می‌دهد. بدون ادله، یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی را ماهانه در جامعه توزیع کردیم که آثار تورمی بسیاری داشت، جلوگیری از تغییر ساعت که سال‌ها برای صرفه‌جویی در مصرف برق اجرایی می‌شد، این تصمیمات همگی آثاری داشت که به جامعه آسیب زد و هیچ کس پاسخی بابت آنها نداد. بنابراین بهترین راه‌حل این است که نوع مدیریت مسئولان و کارآمدی آنها ارزیابی شود.

او تأکید کرد: دولت باید نسبت به مدیرانی که انتخاب می‌کند مسئول باشد. فعالان اقتصادی پیشنهادهای خود را برای جبران ناترازی‌ها ارائه دادند؛ اما گوش شنوایی نیست.

این فعال اقتصادی از بروکراسی حاکم بر اقتصاد انتقاد کرد و خواستار توجه به کارآمدی تصمیمات شد.

سرمایه‌ها با اولویت هزینه شوند

سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران از اهمیت مقوله سرمایه‌گذاری در راستای تولید گفت و یادآور شد: دولت در بخش دانش‌بنیان‌ها ادعای برنامه‌ریزی برای توسعه هوش مصنوعی می‌کند. در کشوری که سرمایه اندک است نباید برای حوزه‌های جدید این چنین بودجه‌پاشی بکنیم. سرمایه‌گذاری باید اولویت‌بندی شود. تعداد طرح‌های نیمه‌تمام زیاد است و فکری بابت آنها نمی‌شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از ضرورت شفاف‌سازی در حوزه داده‌ها سخن گفت و تأکید کرد: وقتی امکان تبادل داده نباشد، هوش مصنوعی جایگاهی ندارد. هفته هوش مصنوعی در ایران مورد توجه سران قوا قرار گرفته و سندنویسی در این رابطه مورد توجه اتاق ایران قرار دارد و در این بخش فعال شدیم، توصیه بخش خصوصی این است که از پراکندگی در بخش تدوین سند جامع، جلوگیری شود. روز جهانی دختران ICT نیز به همت کمیسیون فاوا اتاق ایران، چهارشنبه برگزار می‌شود.

چالش‌های اقتصادی با کوچک شدن دولت، کم‌رنگ می‌شوند

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران با اظهار امیدواری نسبت به نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا، ریشه مشکلات اقتصادی کشور را فربه بودن دولت عنوان کرد و گفت: دولت برای جبران کسری‌های بودجه و پوشش هزینه‌های خود منابع بسیاری را صرف می‌کند. در سال سرمایه‌گذاری برای تولید رسیدگی به این مشکلات ضرورت دارد.

او افزود: کل سرمایه‌گذاری در بخش معدن از ابتدای امر تاکنون به ۵۰ میلیارد دلار هم نمی‌رسد. تا وقتی دولت کوچک نشود، اتفاقت خوبی در اقتصاد رخ نمی‌دهد. افزایش حقوق دولتی، عوارض صادراتی و … برای افزایش درآمد و پوشش هزینه‌های جاری است که بخش خصوصی را فلج می‌کند.

تعریف مجوزهای جدید مخل کسب‌وکار است

محمدرضا فاروقی، رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران ضرورت صدور مجوزهای کاذب در روند تجارت و تولید را برای حل اسمی مشکل اشتغال توسط دولت، اقدام نادرستی توصیف کرد که باید متوقف شود چون به تولید و تجارت آسیب می‌زند و در نهایت مخل چرخ اقتصاد خواهد شد.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: رعایت حقوق مالکیت برای حفظ امنیت خاطر سرمایه‌گذار خارجی باید ملاک عمل قرار گیرد و ایران باید برای پیوستن به کنوانسیون‌های بین‌المللی در این حوزه برنامه‌ریزی کند تا سرمایه‌گذار ترغیب به حضور شود.

او آسیب‌های ناشی از قطع مستمر سامانه‌های فعال در عرصه تجارت را مورد توجه قرار داد و گفت: باید خسارت‌های ناشی از قطعی سامانه‌ها جبران شود. این سامانه‌ها به جای اینکه تسهیل‌کر باشند، مانع شدند و روند کار را قفل می‌کنند.

فاروقی تغییر نرخ ارز محاسبه حقوق گمرکی که آثار تورمی قابل توجهی دارد را مورد انتقاد قرار داد و خواستار رسیدگی به این بخش شد. 

اجرای مواد 24 و 30 قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار از طرف معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شود

احمد آتش‌هوش، رئیس کمیسیون حقوقی اتاق ایران درباره نامه‌نگاری صورت گرفته مبنی بر اجرای مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار در راستای برقراری ثبات در قوانین برای رسیدن به آرامش اقتصادی از طرف رئیس اتاق ایران خطاب به معاون اولی رئیس‌جمهور، صحبت کرد و گفت: مفاد این مواد قانونی دو امر بدیهی است؛ ولی در برابر اجرای آنها مقاومت بسیاری وجود دارد.

او تأکید کرد: درخواست اتاق از معاون اول ریاست‌جمهوری ابلاغ مجدد مفاد این دو مقرره به دستگاه‌ها برای تأکید در اجرا بود که علی‌رغم این درخواست، دبیر هیات دولت این دو مواد را ابلاغ کرد. آیا اهمیت کمی داشت؟ که از طرف معاون اول انجام شد. درخواست اتاق ایران، تأکید بر اجرای مواد 24 و 30 قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار با ابلاغیه معاون اول رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرایی است.

حرمت گذاشتن به اصل مالکیت یک امر حیاتی است

فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران، بعد از تحریم، سرمایه اجتماعی را به عنوان چالش جدی اقتصاد عنوان کرد و گفت: سرمایه اجتماعی در یک مدت کوتاه تغییر نمی‌کند بلکه در طولانی‌مدت دچار تغییر می‌شود و عامل اصلی آن اصل صداقت است که چون رعایت نمی‌شود به سرمایه اجتماعی کشور آسیب زنده است.

او ادامه داد: باید حرمت اموال بخش خصوصی را رعایت و واژه مصادره را در دایره فعالیت‌های خود حذف کنیم. مصادره اموال احکام قانونی و شرعی خاص خود را دارد که نسبت به آن بی‌اعتنا هستیم. هیچ‌کس نمی‌تواند بی‌توجهی به آنچه در امکان قانونی و شرعی آمده است، حکم به مصادره اموال بدهد. بنابراین باید نسبت به آنچه انجام می‌دهیم و نتایجی که در پی دارد، هشیار باشیم.

او پاسخ‌گو بودن در روند تصمیماتی که گرفته می‌شود و اظهارنظرهایی که می‌کنیم را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: هرکدام از مدیران، وزرا و معاونان تصمیمی می‌گیرند و نظری می‌دهند و در نهایت نتیجه آن را گردن نمی‌گیرند. این نوع برخوردها باید اصلاح شود.

مضرات باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی را جدی بگیرید

محمدعلی رضایی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران قیمت تمام شده گندم را بالاتر از قیمت تضمینی تعیین شده می‌داند و گفت: اگر بر همین منوال سیاست‌گذاری کنیم، تولید گندم را از دست می‌دهیم و زمین‌ها به کشت محصولات دیگر سوق پیدا می‌کند.

او تأکید کرد: باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی یک خطر جدی است و باید این واقعیت را بپذیریم. اطلاعات و داده‌های واقعی را مورد توجه قرار نمی‌دهیم و آن را کتمان می‌کنیم. سمومی که وارد شده و استفاده می‌شوند در سطح جهانی از رده خارج شدند. مانع از ورود این نوع سموم به داخل کشور شوید.

این فعال اقتصادی ضمن اینکه از نیاز به حمایت کشاورزان برای جبران سرمازدگی اخیر محصولات کشاورزی و باغی سخن گفت، حذف رفع تعهد ارزی در حوزه صادرات محصولات کشاورزی را خواستار شد.

سال 1403 سال سیاه صنعت گردشگری کشور بود

شهاب علی‌عرب، نایب‌رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران، سال ۱۴۰۳ را سال سیاه صنعت گردشگری توصیف کرد و گفت: ورودی گردشگران خارجی متناسب با شرایط حاکم ناچیز است. گردشگری داخلی هم با این سطح از تورم و تصمیمات نادرست در حال نابودی است. جشنواره بوشهر که قرار است جمعه برگزار شود، در حال تعطیلی است. این جشنواره به همت بخش خصوصی تنظیم شده و دولت در این بخش تنها یک مجوز داده است. اجازه ندهید این جشنواره ارزشمند تعطیل شود.

حضور نماینده بخش خصوصی در جلسات کمیسیون اجتماعی دولت ضروری است

محمود اولیایی، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران گفت: در هم تنیدگی توسعه اقتصادی و اجتماعی قابل کتمان نیست. این دو مفهوم باید در کنار هم توسعه یابند. ۳۷ میلیون جمعیت غیرفعال داریم که ۲۵ میلیون از آنها خانم هستند. نرخ فرزندآوری و تشکیل خانواده پایین آمده و نخبگان در حال مهاجرت هستند. تا ۵ سال آینده نیروی کاری نداریم تا بر اساس آن اقتصاد را جلو ببریم. دچار عدم تعادل منطقه‌ای از منظر نیروی اشتغال هستیم. در همین شرایط کمیسیون اجتماعی دولت نسبت به این مسئله حساس نیست. بنابراین توصیه می‌شود زمینه حضور نمایندگان اتاق ایران در جلسات کمیسیون اجتماعی دولت فراهم شود تا گفتمانی در این بخش شکل بگیرد و برای رسیدن به راهکار مذاکره کنیم.

میز خدمت به سدی در برابر روابط مردم با دولت تبدیل شده است

احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران تصریح کرد: رابطه با مردم و واگذاری امور به مردم راه‌حل نهایی است؛ اما این ارتباط وجود ندارد. میز خدمت در گذشته شکل گرفت و امروز به سدی تبدیل شده که ارتباط مردم با دولت را از بین برده است. این طرح باید بازبینی شود چون از مسیر اصلی خارج شده است.

دولت دچار بروکراسی پیچیده درونی است

فاطمه قنبرپور، نایب‌رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق ایران نیز از شرایط پیچیده بروکراسی در بدنه دولت صحبت کرد و گفت: فساد و مافیای سازمان‌یافته‌ای وجود دارد که وضعیت تجارت را مختل می‌کند. در مقابل، شرایط پیگیری موضوعات از طرف نمایندگان بخش خصوصی مهیا نیست. دولت باید این امکان را فراهم کند تا اعضای اتاق ایران که نمایندگان بخش خصوصی در کل کشور هستند، بتوانند وضعیت فعالان اقتصادی را در دستگاه‌های مختلف پیگیری کنند.

آسیب جدی صادرات از تصمیمات ناگهانی دولت

محمدعلی میرزاییان، نایب‌رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران از فعالیت کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای سخن گفت و تأکید کرد: تصمیمات ناگهانی دولت در برابر صادرات انواع محصولات کشاورزی بدون مشورت با بخش خصوصی نادرست و غیرمنطقی است.

راهبرد دولت چهاردهم بازگذاشتن مسیر حرکت بخش خصوصی است

در بخش بعدی این نشست فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت با بیان اینکه امکان پیگیری موضوعات به صورت موردی با هر کمیسیون تخصصی را داریم و گفت: ثروت حلال مقدس است و فعال اقتصادی است که اشتغال می‌آفریند، مدرسه و بیمارستان می‌سازند و بسیاری اقدامات خیرخواهانه دیگر را انجام می‌دهد. برای همین باز گذاشتن راه برای بخش خصوصی راهبرد دولت چهاردهم است و مطمئنم توانمندی‌های وافری در بین بخش خصوصی هست و همین قدمت بیش از صد ساله اتاق یعنی توان تولید ارزش در بین اعضای اتاق ایران وجود دارد.

او ارتباط اقتصاد و اجتماع را امری بدیهی دانست و گفت: در سیاست‌گذاری‌ها باید روی همین اصل متمرکز شد هر چند امروز فرهنگ کار را با آسیب جدی مواجه کردیم و به نظر می‌رسد با توزیع یارانه‌ها بین مردم، این فرهنگ نادرست در حوزه کاری، تقویت شد. بنابراین با توجه به شرایط نامساعدی که شاهد هستیم، تلاش برای افزایش سرمایه اجتماعی را به عنوان مأموریت کاری برای خود تعریف کردم و پیگیری می‌کنم.

سخنگوی دولت تأکید کرد: در بسته شعار سال 1404 هم روی ثبات اقتصادی، صیانت از برند، حقوق مالکیت و … تمرکز شده است و در تلاش هستیم در اسرع‌وقت نهایی شود. هرچند عدم دعوت از نماینده اتاق ایران در جلسات تدوین این بسته، نقص جدی است و باید مانع تکرار آن شویم.

او همچنین توزیع یارانه‌ها را بلای جان اقتصاد دانست و گفت: در تلاشیم آرام‌آرام معضل یارانه‌ها را حل کنیم. سرمایه اجتماعی در ایران بسیار پایین است و همین مسئله، قدرت تصمیم‌گیری دولت درباره برخی موارد را سخت می‌کند؛ پایین بودن سرمایه اجتماعی موجب شده است قیمتی که برای انرژی تعیین می‌کنیم با واقعیت بسیار فاصله داشته باشد.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: بدون شک سرمایه‌گذاری‌های متمرکز در حوزه هوش مصنوعی و ICT را پیگیری می‌کنیم. درباره فربه بودن دولت و تجربه تلخ خصوصی‌سازی انتقادها پذیرفتنی است و تلاش می‌کنیم کم‌کم به سمت لاغر شدن دولت برویم و تمام مطالباتی که در این نشست عنوان شد را پیگیری می‌کنم.

فعال شدن مرکز پژوهش‌های اتاق ایران برای ارتباط بیشتر دولت و بخش خصوصی

در بخش دیگری از این نشست، طراحی و تعریف الگوهای مطالعاتی با همکاری بین کمیسیون‌های تخصصی و مرکز پژوهش‌های اتاق ایران از منظر شناسایی به موقع چالش‌ها، اظهارنظر کارشناسی شده بابت تصمیمات و سیاست‌های اتخاذ شده از طرف دستگاه‌های اجرایی و بیان راهکارها از طرف روسای کمیسیون‌های اتاق ایران مورد تأکید قرار گرفت.

در این بین خاطرنشان شد که ارائه نقطه‌نظرات اجرایی بخش خصوصی در سطح حاکمیت و بین دولت‌مردان یک امر ضروری است و همه کمیسیون‌ها باید در این حوزه فعال شوند و کنش‌گرایانه رفتار کنند.

Categories: صنعت
اقتصاد آنلاین: <strong>اقتصاد آنلاین پرمخاطب ترین رسانه اقتصادی در ایران</strong> <strong>اقتصاد آنلاین دارای مجوز به شماره ۷۴۳۳۴ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.</strong> این پایگاه خبری از سال ۸۹ آغاز بکار کرده و هم اکنون پرمخاطب ترین پایگاه خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد. <strong>پایگاه خبری اقتصاد آنلاین</strong> <strong>صاحب امتیاز و مدیرمسئول:</strong> مریم کاظمی <strong>شورای سیاستگذاری: </strong>علی مروی / صادق الحسینی / سعید عباسیان / هاشم آردم <strong>سردبیر:</strong> سعید عباسیان <strong>مدیر بازرگانی:</strong> محمدمهدی حسینی <strong>دبیر تحریریه:</strong> عاطفه حسینی <strong>اقتصادآنلاین در شبکه‌های مجازی:</strong> <strong>صفحه رسمی اقتصادآنلاین در توییتر: </strong>https://twitter.com/eghtesad_online <strong>صفحه رسمی اقتصادآنلاین در اینستاگرام: </strong>https://www.instagram.com/eghtesadonline_ <strong>آدرس دفتر: یوسف آباد. میدان سلماس. خیابان فتحی شقاقی غربی. پلاک ۱۱۶. واحد ۱</strong> <strong>تلفن دفتر مرکزی: ۱۳ و ۸۸۲۲۵۶۱۲ - ۸۶۰۹۳۶۲۸ - ۸۶۰۹۳۷۸۶ فکس: ۸۸۰۲۳۶۹۳</strong> <strong>آیین نامه اخلاق حرفه‌ای اقتصاد آنلاین</strong> ۱- روزنامه‌نگار ما به واقعیت‌های عینی توجه می‌کند و اخبار صحیح و دقیق و تفسیرهای منطقی و منصفانه را در اختیار خوانندگان می‌گذارد. روزنامه نگار ما به هیچ وجه جناحی عمل نمی کند و تنها خط قرمز او قانون و خطوط مشخص شده توسط مقام معظم رهبری است. ۲- روزنامه‌نگاری یک خدمت اجتماعی است، نه یک فعالیت بازرگانی و روزنامه‌نگار همواره براساس وجدان اخلاق عمل می‌کند. در این راستا بخش خبر و بخش بازرگانی در اقتصاد آنلاین کاملا مجزا هستند. ۳- روزنامه‌نگاران اقتصاد آنلاین اگر اخباری را از منبعی دیگر منتشر کنند، حتما منبع را ذکر می کنند. ۴- سرقت ادبی، مخدوش ساختن متن‌ها و سندها و حذف اطلاعات اساسی رویدادها در اقتصاد آنلاین مطرود است. ۵- روزنامه‌نگار ما از پذیرش هرگونه پاداش مادی برای پیش‌برد مقاصد خصوصی مغایر با مصالح عمومی، خودداری می‌کند. ۶- اقتصاد آنلاین و روزنامه نگارانش از قبول هرگونه فشار و تهدید برای انتشار مطالب یا تغییر محتویات آنها، خودداری کرده و از خط‌مشی عمومی رسانه و اصول شرافت حرفه ای خویش تبعیت می‌کند. ۷- روزنامه‌نگار ما با احترام به استقلال و حاکمیت ملی، نظم و امنیت عمومی و مصالح همگانی از اصول شرافت حرفه‌ای خویشتن تبعیت می‌کند. ۸- روزنامه‌نگار ما به اصول دینی و معتقدات مذهبی، آداب و سنن قومی و ملی، اخلاق حسنه و عفت عمومی احترام می‌گذارد و از گرایش به تبعیض خصومت آمیز در این زمینه‌ها و همچنین تشویق و تحریک به جنگ تجاوزکارانه نسبت به کشورهای دیگر خودداری می‌کند. ۹- روزنامه‌نگار ما برای پاسداشت ارزش‌های اسلامی و انسانی از جمله عدالت‌طلبی، آزادیخواهی، صلح و امنیت بشر، استقلال و پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ملت‌ها و فرهنگ‌ها، احترام خاص قائل است. ۱۰- کوشش در راه همزیستی مسالمت‌آمیز ملت‌ها، مقابله با گسترش وسایل و ادوات کشتار جمعی، جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست و مبارزه علیه سلطه فرهنگی از رسالت‌های مهم روزنامه‌نگاری است. ۱۱- احترام به حیثیت شخصی و حریم خصوصی افراد، خودداری از توهین، تهمت و افتراء نسبت به اشخاص و تلاش در حفظ سلامت و آرامش روانی جامعه از وظایف روزنامه‌نگاران ما محسوب می‌شود. ۱۲- روزنامه‌نگار ما موظف است ضمن دفاع از آزادی خبر و تفسیر و انتقاد، اسرار حرفه‌ای خود را حفظ کند و از افشای اطلاعات و اخباری که به صورت محرمانه به‌دست می‌آورد به جز مواردی که با حکم دادگاه مشخص می‌شود، خودداری کند. <strong>درباره اقتصاد آنلاین بیشتر بدانید:</strong> اقتصاد آنلاین با رنک ۳۰ الکسا در ایران، به عنوان پر بازدیدترین وب‌سایت خبری-تحلیلی اقتصادی در ایران شناخته می‌شود. مخاطبان اقتصاد آنلاین صاحبان کسب و کار، مدیران، روسای شرکت‌ها و فعالان اقتصادی هستند که می‌خواهند یک روز زودتر از اخبار مطلع شوند و در نتیجه به روزنامه‌ها اکتفا نمی‌کنند. اقتصاد آنلاین، به عنوان اولین سایت جامع خبری-تحلیلی اقتصاد ایران از سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرده است. هدف ما از راه اندازی "<strong>اقتصاد آنلاین</strong>" پاسخگویی به نیاز برآورده نشده مخاطبان در جهت دسترسی به منبع مطمئن اخبار و تحلیل های لحظه به لحظه اقتصادی ایران و جهان است. هم اکنون فعالان اقتصادی در ایران با چالش‌های فراوانی دست به گریبان هستند. یکی از این چالش‌ها نبود سیستم اطلاع رسانی مستقل و مطمئنی است که اخبار و تحلیل های اقتصادی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانه‌روز در اختیار آنان قرار دهد. همانطور که می‌دانیم، نبود چنین رسانه‌ای موجبات عدم تحرک بازار اطلاعات را فراهم آورده که از عوامل ناکارایی در سیستم اقتصادی است. امید است با وجود این سایت و امکانات جانبی آن که به طور مستمر به مخاطبان عرضه و معرفی خواهند شد، بتوانیم سهمی در پویایی هرچه بیشتر سیستم اقتصادی در ایران داشته باشیم. البته در این مسیر توجه به سیاست های دولتی و در امان ماندن از گرداب سیاست گذاری‌های متزلزل و خلق‌الساعه برای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ضروری است که ما سعی می کنیم با نقد و بررسی این سیاست گذاری‌ها و روشن کردن راه پیش رو در این مسیر در کنار شما باشیم. در همین راستا، اقتصاد آنلاین تلاش در جهت بهبود فضای سیاستگذاری عمومی و نقد و بررسی این حوزه را از وظایف اصلی خود به شمار می‌آورد. خبرگزاری اقتصاد نیوز یک گروه رسانه‌ای است که به پوشش اخبار دنیای اقتصاد در دسته‌ها و حوزه‌های مختلف می‌پردازد. اقتصاد نیوز، سایت مرجع اقتصاد ایران، آخرین اخبار اقتصادی را همراه با پوشش لحظه‌ای قیمت‌ها در بازارهای طلا، سکه، ارز و رمز ارز، مسکن، خودرو و لوازم خانگی منعکس می‌کند. وبسایت خبرگزاری اقتصاد نیوز که با هدف جبران چالش‌ها و نواقصات خبری در حوزه اقتصاد و سایر اخبار ایران و دنیا وارد عرضه ظهور شده است، یکی از پربازدید ترین وبسایت‌های خبری در حوزه دنیای اقتصاد به شمار می‌رود و توانسته است رنک 18 الکسا در ایران را کسب نماید. روزانه بیش از یک میلیون کاربر از این مجموعه بازدید می‌کنند و اخبار پوشش داده شده توسط این خبرگزاری را دنبال می‌کنند. اقتصاد نیوز تمامی اخبار لحظه به لحظه‌ای به همراه مقالات تحلیلی در حوزه بورس، اخبار مسکن و شهری، اخبار خودرو، اخبار سیاسی، اخبار بانک و بیمه، اخبار اقتصادی، اخبار تولید و تجارت، اخبار استارتاپ‌ها و اخبار طلا و ارز شامل: اطلاعات لحظهای و بروز قیمت دلار، قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت یورو، قیمت بیت کوین، قیمت درهم امارات، قیمت لیر ترکیه، قیمت یوان چین، قیمت دینار عراق، نرخ ارز، دلار، سکه، طلا و یورو را پوشش می‌دهد. در اقتصاد نیوز می‌توانید بخش‌های متنوع دیگری همچون، الفبای اقتصاد، هواشناسی اقتصاد، ماشین زمان، ویژه نامه، وب‌گردی را نیز مشاهده نمایید. در بخش اخبار سایر رسانه‌ها، داغ‌ترین و بروزترین اخبار سایر حوزه‌های دارای اهمیت و پرجستجو مانند مسائل حوزه بهداشت، اخبار روز و... قابل نمایش است. علاوه بر آن، پربازدیدترین اخبار مرتبط با هر دسته‌بندی نیز در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. دنیای اقتصاد تابان به عنوان صاحب امتیاز خبرگزاری اقتصاد نیوز به ثبت رسیده است. دنیای اقتصاد تابان که با نام گروه رسانه ای دنیای اقتصاد نیز از آن یاد می‌شود یک شرکت و مؤسسه رسانه‌ای در ایران است. علاوه بر سایت خبری اقتصاد نیوز، روزنامه دنیای اقتصاد، هفته ‌نامه تجارت فردا، شبکه اینترنتی اکوایران، وب‌سایت واحد توسعه دانش، وب‌سایت همایش‌های دنیای اقتصاد، روزنامه انگلیسی ‌زبان فایننشال تریبون نیز به عنوان زیرمجموعه‌های این گروه رسانه‌ای مشغول فعالیت هستند. گروه دنیای اقتصاد همچنین دارای مرکز پژوهش‌ها، انتشارات و مرکز همایش‌ها نیز می‌باشد. اولین زیرمجموعه این هلدینگ، دنیای اقتصاد، از سال 1381 فعالیت خود را آغاز کرده است. روزنامه فایننشال تریبیون، نیز به عنوان تنها روزنامه اقتصادی ایران منتشر شده به زبان انگلیسی شناخته می‌شود. مدیر مسئول خبرگزاری اقتصاد نیوز آقای علیرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت دنیای اقتصاد تابان است. آقای بختیاری در توضیح و تشریح مجموعه فعالیت‌های دنیای اقتصاد بیان می‌دارند که: پس از به ثبات رسیدن مجموعه روزنامه «دنیای اقتصاد» برای پوشش و جبران نقاط ضعف کشف شده در روزنامه از جهات مختلف و تحقق بخشیدن به برنامه‌های توسعه فعالیت خود، تصمیم گرفته شد تا هفته نامه تجارت فردا در تیرماه سال 1391 راه‌اندازی شود. این تصمیم بدلیل عدم برخورداری از پتانسیل ارائه مقالات، گزارش‌ها و محتوای تحلیلی که از عمق بیشتری برخوردار هستند، در روزنامه دنیای اقتصاد اخذ شده است. وی اظهار می‌کند که یک فعال اقتصادی به هر ترتیب در فرآیند کاری خود در طول روز به اطلاعاتی نیاز پیدا خواهد کرد که نه در قالب روزنامه و نه در قالب هفته‌نامه نمی‌گنجد. پکیجی تشکیل شده از اخبار، گزارش و تحلیل در قالب بسته‌ای قابل استفاده هم در لپ‌تاب‌ها و کامپیوترهای شخصی و هم موبایل‌های هوشمند می‌تواند کارایی گردش باز اطلاعات را برای فعالان بخش خصوصی و بنگاه‌ها افزایش دهد. به گفته مدیر عامل این شرکت، در گام‌های بعدی برای مرتفع سازی چالش‌های رسانه در ایران از منظر اقتصادی بدنبال ایجاد یک منبع به زبان اصلی برای سرمایه‌گذاران خارجی برآمدیم تا بتواند از آن منبع کسب اطلاعات کند. بدین ترتیب، یکی از اجزای هلدینگ یعنی روزنامه انگلیسی «financial tribion» را به فعالان اقتصادی و بنگاه‌ها عرضه شد. فعالیت‌های توسعه بخشی دنیای اقتصاد تابان ادامه دارد و در این راستا نیز مرکز پژوهش‌ها، انتشارات، مرکز همایش‌ها در کنار روزنامه و هفته‌نامه و حالا پایگاه خبری «اقتصادنیوز» از جمله اقدامات توسعه بخشی به ارکان‌های مختلف این مجموعه می‌باشد. در این مجموعه مسئولیت سردبیری وب‌سایت‌های خبری دنیای اقتصاد و اقتصادنیوز برعهده آقای مهدی نوروزیان گذاشته شده است. آقای محمدصادق نخجوانی مسئولیت مدیریت وب‌سایت‌ها و فضای مجازی را برعهده دارد. معاونت وبسایت‌های خبری دنیای اقتصاد را فاطمه استیری انجام می‌دهد. توسعه بازار را زینب سادات میرهادی مدیریت می‌کند. به منظور انجام وظایف دبیر سایت اقتصاد نیوز از توان حمید متقی بهره گرفته می‌شود و امیر اشراقی نیز در سمت مدیریت روابط عمومی این خبرگزاری مشغول فعالیت می‌باشد. برای برقراری تماس با هر بخش و مسئول مربوطه در اقتصاد نیوز راه‌های ارتباطی مختلفی در اختیار کاربران گذاشته شده است. کاربران می‌توانند از طریق تلفن تماس و نمابرهای درج شده در وبسایت این خبرگزاری با بخش مدنظر ارتباط برقرار کنند. از دیگر خدماتی که در اقتصاد نیوز ارائه می‌شود، انجام تبلیغات بنری و رپورتاژ آگهی برای سایر سایت‌هایی است که تمایل دارند تا از پتانسیل‌های این خبرگزاری پربازدید برای بهبود وضعیت سایت خود بهره ببرند. در صفحه تماس با شما می‌توانید، راه‌های تماس برای هماهنگی و پذیرش آگهی را در بخش‌های مختلف گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد را مشاهده نمایید. لازم به یادآوری است که موضوعات اقتصادنیوز بورس، اقتصاد نیوز ارز دیجیتال، اقتصاد نیوز قیمت ارز، اقتصاد نیوز خودرو از پربازدیدترین های روزانه هستند. کاربران می‌توانند آگهی، تبلیغات و رپورتاژ خود را برای درج در روزنامه و وبسایت اقتصاد نیوز، دنیای اقتصاد، روزنامه فایننشال تریبیون، هفته نامه تجارت فردا، شبکه اینترنتی اکوایران، وب سایت دنیای بورس و کلیه کانال‌های تلگرام از طریق تلفن، فکس، ایمیل و حساب تلگرام اعلام شده در اختیار مدیریت قرار دهند. علاقمندان به شبکه‎‌های اجتماعی نیز می‌توانند کانال خبری اقتصاد نیوز را در شبکه‌ها و بسترهای مختلف مانند: فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام و تلگرام دنبال کنند و با دانلود اقتصاد نیوز از <strong>اخبار اقتصادی ایران</strong> و جهان باخبر شوند. اقتصاد نیوز در تلگرام با آدرس eghtesadnews_com@ در اینستاگرام با آیدی eghtesadnews_com@ در توییتر با آدرس eghtesadnews@ و در فیس‌بوک با نشانی eghtesadnews فعالیت می‌کند. روزانه می‌توانید مهم‌ترین و بروزترین اخبار حوزه اقتصاد و پربحث‌ترین اخبار ایران و دنیا را در شبکه‌های اجتماعی اقتصاد نیوز دریافت کنید. علاوه بر آن، افرادی که تمایل به مراجعه حضوری دارند می‌توانند به آدرس تهران، خیابان مطهری، بین میرزای شیرازی و سنایی، پلاک ۳۷۰ مراجعه نمایند. همچنین متقاضیانی که مایل به همکاری با رسانه‌ اقتصاد نیوز می‌باشند می‌توانند رزومه خود را از طریق ایمیل سازمانی jobs@den.ir تکمیل و ارسال نمایند. پس از بررسی رزومه‌ها، از افرادی که دارای شرایط مورد نیاز باشند، برای مصاحبه دعوت بعمل می‌آید. باید توجه داشته باشید که تقاضای همکاری صرفا با ارسال رزومه از طریق ایمیل سازمانی گروه انجام می‌گردد. پس از بررسی رزومه‌ها، از متقاضیانی که دارای شرایط احراز شغل مورد نیاز باشند از سوی مدیریت منابع انسانی وپشتیبانی برای انجام مصاحبه بصورت تماس تلفنی دعوت می‌شود. به یاد داشته باشید که اقتصاد نیوز با متقاضیان از طریق پیامک یا ایمیل تماس نمی‌گیرد.