X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

از نمایش آثار رضا بابک تا معارفه مدیری که «اقتصاد هنر» را سامان می‌دهد

در هفته‌ای که گذشت، آیدین مهدی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی معارفه شد، همچنین چهره‌های ماندگار هنر انقلاب تجلیل شدند و نمایشگاه نقاشی‌های رضا بابک نیز افتتاح شد.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود. در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.

«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

افتتاح نمایشگاه نقاشی‌های رضا بابک

در هفته‌ای که گذشت، نمایشگاه نقاشی‌های رضا بابک با عنوان «با بابک» به کوشش ارغوان بروجنی و شهرام عظیمی در گالری ثالث افتتاح شد. این نمایشگاه برگزیده‌ای از نقاشی‌های رضا بابک در طی چند سال اخیر است.

در توضیح این نمایشگاه آمده است: «رضا بابک سال‌هاست در کنار بازیگری به نقاشی مشغول است. نقاشی‌هایش قرابتی با بازیگری‌اش دارند و همچون نقش‌های ماندگارش در سینما شاعرانه و لطیف و دلنشین هستند. او در نقاشی‌هایش به کودکانه‌هایی از ناخودآگاه خود دست یافته است که بی واسطه و صیقل نخورده هستند. از این رو نمایشی از درونیات خاطرات و هیجانات نقاش هستند.»

رضا بابک درباره نقاشی‌هایش می‌گوید: سال‌های زیادی است که نقاشی می‌کشم، از پیش از انقلاب به نقاشی کشیدن مشغول بودم ولی گاهی بین کارهایم فاصله زمانی می‌افتاد. بعد از انقلاب به طور جدی‌تر به نقاشی مشغول شدم و کار را با آبرنگ شروع کردم و یادم است که در اوایل انقلاب سال‌هایی که تئاتر و فیلم بازی نمی‌کردم، نقاشی کشیدن باعث ایجاد تخلیه احساس و انرژی بود و جای خالی بازی کردن در تئاتر را برای من پر می‌کرد.

این دومین نمایشگاه انفرادی نقاشی رضا بابک است. پیشتر نمایشگاهی از آثارش با نام «زنگ نقاشی» در سال ۱۳۷۹ در گالری سکو برگزار شده بود.

معارفه مدیرکل جدید مرکز هنرهای تجسمی

آیین معارفه مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور معاون امور هنری، مدیران هنرهای تجسمی بخش‌های مختلف و تعدادی از مدیران انجمن‌های صنفی عرصه هنرهای تجسمی برگزار شد.

نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، بحث «اقتصاد هنر» را از اولویت‌های معاونت مطبوع خود برشمرد و بر موضوعاتی چون استفاده از ظرفیت‌های موجود و غیرفعال در هنرهای تجسمی، بازگرداندن هنرمندان، تعامل بیشتر و ترمیم رابطه بین معاونت و هنرمندان، استفاده کافی از شبکه ارتباطات و سرمایه اجتماعی، نقش موثر اصناف در توسعه فعالیت‌های هنری و تاکید دولت برای گسترده شده فعالیت اصناف و عدالت فرهنگی و مرکززدایی تاکید کرد.

تجلیل از پیشکسوتان تجسمی به عنوان چهره‌های ماندگار هنر انقلاب و درخواست چلیپا

یازدهمین «هفته هنر انقلاب»، در آخرین روز از فروردین ۱۴۰۴ با معرفی «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» به کار خود پایان داد که در این مراسم، کارن همایونفر برای آفرینش آلبوم تاثیرگذار «سیدالامه» در رثای شهید نصرالله به عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفی و تجلیل شد.

در این مراسم، از هنرمندانی که در شصتمین بینال هنر ونیز با موضوع «کودکان غزه» اثر ارائه کردند، تجلیل شد. کاظم چلیپا برای اثر «خانه‌ای که یک در دارد و دو پنجره»، مصطفی گودرزی برای اثر «شهیدی که شهیدی را حمل می‌کند»، مرتضی اسدی برای اثر «جز قلبش چیزی نیافتند»، غلامعلی طاهری برای اثر «آنجا که نگاه پایان می‌گیرد» و عبدالحمید قدیریان برای اثر «سلام خدا بر فرزند شهیدت» این جایزه را دریافت کردند.

همچنین از امیر عبدالحسینی نمایشگاه‌گردان و مسئول پاویون ایران در ونیز، محمد خراسانی زاده رئیس غرفه ایران در بینال ونیز و شعیب حسینی تقدیر به عمل آمد.

جایزه چهره بین‌المللی هنر مقاومت به کمال شرف هنرمند کارتونیست و کاریکاتوریست اهل یمن تعلق گرفت. کمال شرف نزدیک به ۵۰۰ اثر پس از «طوفان الاقصی» خلق کرد و به تنهایی نقش پیوست هنری حماسی در یمن را ایفا می‌کند.

در بخش اهدای جایزه «چهره ماندگار هنر انقلاب»، از کاظم چلیپا هنرمند نقاش پیشکسوت نیز تجلیل شد.

کاظم چلیپا نیز در سخنانی عنوان کرد: خیلی به خانه هنر انقلاب خوش آمدید؛ ما در زمان انقلاب روی این صحنه با بچه‌هایی که اینجا جمع شده بودیم نماز جماعت می‌خواندیم و نگهبانی می‌دادیم چراکه برخی جریانات قصد تخریب اینجا را داشتند. همه این اتفاقات به دلیل حضور حضرت سیدالشهداء و شور حسینی بود که انقلاب شد و در ادامه حوزه هنری به دلیل رسیدن به شعور حسینی تشکیل شد.

وی به دوستان نقاشش زنده‌یاد حبیب‌الله صادقی و همچنین حسین خسروجردی اشاره و درخواست کرد: کشور در حال توسعه باید مشکلاتش را حل کند و از همه مسئولان و رهبری خواهش می‌کنم شرایطی فراهم کنند تا این بال قدرتمند انقلاب اسلامی یعنی حسین خسروجردی را به کشور بازگردانند.

از مطالبه رهبری برای پخش «روایت فتح» تا دوربینی که شهادت آوینی را گرفت

در هفته‌ای که گذشت، سومین نشست «عکاسنامه» با حضور مرتضی شعبانی عکاس «روایت فتح» پنجشنبه ۲۸ فروردین در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد، مرتضی شعبانی با مرور عکس‌ها و چهل سال عکاسی خود از دوران دفاع مقدس، بمباران شیمیایی حلبچه، حج هنرمندان، پرتره‌هایی از شهید آوینی و لحظه انفجار مین و شهادت سید شهیدان اهل قلم و آزادسازی حلب و فوعه و کفریا در سوریه و … به بیان خاطرات و روایتگری پرداخت‌.

شعبانی در توضیح جزییاتی از ورودش به مجموعه «روایت فتح» عنوان کرد: توسط مهدی همایونفر به «روایت فتح» معرفی شدم اما چون در زمینه عکاسی چیز زیادی بلد نبودم، کارم را با دستیار فیلمبرداری آغاز کردم. زمانی دستیار مصطفی دالایی، محمد صدری و قاسم بخشی بودم. با اولین حقوقم یک دوربین پنتاکس به قیمت ۳ هزار تومان از خیابان جمهوری خریدم. صحنه شهادت سید مرتضی آوینی هم با همین دوربین ثبت شد.

وی به چگونگی شکل‌گیری دوباره برنامه «روایت فتح» بعد از جنگ، اشاره کرد و گفت: بعد از پایان جنگ، صدا و سیما و جهاد سازندگی به ادامه ساخت برنامه «روایت فتح» و پخش آن تمایل نداشتند، صدا و سیما بیشتر دنبال این بود که مردم را بعد از جنگ شاد نگه دارد و کمی از فضای غم‌انگیز جنگ دور شوند، آنها علناً بیان می‌کردند ساخت و پخش برنامه‌های «روایت فتح» برایشان اولویت ندارد، جهاد سازندگی هم می‌گفت چون شما با بسیجی، نظامی‌، جنگ و جبهه سر و کار دارید این موضوعات زیاد به ما مربوط نیست و در واقع باید سپاه از آن حمایت کند. آن زمان مهدی فریدزاده مدیر شبکه اول صدا و سیما بود و در دیداری که مسئولان صدا و سیما با رهبری داشتند حضور داشت. در همین دیدار رهبری از وی می‌پرسند که «چرا برنامه‌های «روایت فتح» پخش نمی‌شود» از اینجا را همایونفر برایم تعریف کرد که گفته شاید حضرت آقا احساساتی شدند و یاد برنامه‌های «روایت فتح» افتاده و یک سوال عادی پرسیده‌اند و من از کنار این سوال گذشتم و خیلی پیگیری نکردم. یکی دو ماه بعد، در دیدار بعدی، مجدداً حضرت آقا از مدیر وقت شبکه اول سیما مطالبه می‌کنند که «چرا برنامه‌های «روایت فتح» پخش نمی‌شود، چه شد، چه جوابی دارید». وی هم می‌گوید که حتماً پیگیری می‌کند.

آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

نمایشگاه «فوگ در سل مینور» در گالری اُ، نمایشگاه «سوی پنهان» و «ضیافت ارغوان» در گالری شیرین، نمایشگاه «هشت روایت از یک کتاب گمشده» در گالری هما، نمایشگاه «آیینه بازی» در گالری ویستا، نمایشگاه «امید آمدن لغتی» در گالری دنا، نمایشگاه «غزلیات باغبانان خاموش» در گالری نیان و نمایشگاهی از آثار پروانه اعتمادی با عنوان «به یاد پروانه» در گالری لیام، از جمله نمایشگاه‌هایی هستند که عصر جمعه ۵ اردیبهشت افتتاح می‌شوند.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری