X
راهی نو در آموزش و یادگیری سئو با استادی سید احسان خسروی
در دنیای دیجیتال امروز، سئو (SEO) یکی از پایه‌های اصلی موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین است.
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…

از جدی شدن راه اندازی «موزه هنر انقلاب» تا دیده شدن پیکاسو در تهران

یازدهمین هفته هنر انقلاب‌ در حالی افتتاح شد که یک اثر نقاشی از پرتره شهید آوینی رونمایی شد، همچنین موضوع راه‌اندازی «موزه هنر انقلاب» که سال‌های قبل جزو اولویت‌های حوزه هنری بود، جدی‌تر شد.

خبرگزاری مهر-گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود. در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.

«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند به ویژه اینکه فرصت تعطیلات نوروزی نیز فرصتی دوچندان برای گالری گردی به حساب می‌آید. در سال جدید، در ایام تعطیلات نوروزی همچنان که گزارش‌هایی از گالری‌گردی‌ها در بخش تجسمی خبرگزاری مهر منتشر شد، نمایشگاه‌هایی مهم همچون «پیکاسو در تهران» در موزه هنرهای معاصر تهران، نمایشگاه انفرادی از دوره‌های مختلف کاری آیدین آغداشلو و نمایشگاه آثار چند سال اخیر علی اکبر صادقی با عنوان «از کاغذ تا بوم» برقرار بود و این موضوع نشان از پویا بودن این هنر در تعطیلات داشت.

در ادامه، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

بازدید بیش از ۵۰ هزار نفر از آثار پیکاسو در نوروز

یکی از اتفاقات خوب در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۴، استقبال و شور بسیار علاقه‌مندان و مردم از نمایشگاه «پیکاسو در تهران» بود که سبب شد تا همچون نمایشگاه «چشم در چشم» در موزه هنرهای معاصر تهران، صف‌هایی جلوی در ورودی موزه شکل بگیرد. البته نکته حائز اهمیت این است که موزه هنرهای معاصر تهران، هر ساله در تعطیلات نوروزی میزبان تعداد بسیاری از مردم از سراسر کشور و همچنین توریست‌ها و علاقه‌مندان به هنر مدرن و معاصر است اما در هر حال، بازدید از نمایشگاه «پیکاسو در تهران» در مدت ۱۸ روز، تقریباً ۲ برابر بازدیدهای نوروزی سال‌های قبل بوده است و این خود جای شگفتی دارد.

در هفته‌ای که گذشت، اعلام شد از روز ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ بیش از ۵۵ هزار نفر از نمایشگاه آثار پیکاسو با عنوان «پیکاسو در تهران» در موزه هنرهای معاصر تهران بازدید کردند.

آغاز هفته هنر انقلاب با رونمایی نقاشی دوست قدیمی شهید آوینی

یازدهمین هفته هنر انقلاب‌، در هفته گذشته در جوار مزار شهید سیدمرتضی آوینی و با رونمایی یک اثر نقاشی از پرتره ایشان افتتاح شد. این پرتره از شهید آوینی توسط سیدعلی میرفتاح هنرمند و فعال رسانه‌ای و دوست قدیمی شهید آوینی ترسیم شده و پس از مراسم رونمایی، در نگاه‌خانه سوره حوزه هنری جانمایی شد.

سید علی میرفتاح خالق پرتره شهید آوینی در این مراسم گفت: اگر این اثر و پرتره، مبارکی و خیر و برکتی دارد به خاطر نام نامی آقای آوینی است که حقیقتاً او به گردن همه ما حق دارد. قصد داشتم یک مجموعه پرتره به اسم «دیوار دین» را شروع کنم و در ذهنم بود که پرتره همه کسانی را که حقی به گردن من دارند و من مدیون آنها هستم به تصویر بکشم، به ویژه از آنها که در دوره معاصر هستند و کسانی که می‌دانیم صورت آنها چگونه است، مجموعه‌ای درست کرده و با همین عنوان نمایشگاهی برگزار کنم. در همین رابطه هر دفعه آمدم که فهرستی از نام این افراد فراهم کنم، اسم مرتضی آوینی در صدر آنها بود. ما بسیار مدیون و ممنون همه شهدا هستیم اما شهید مرتضی آوینی به صورت خاص در فکر و کار و زندگی بسیاری از ما، نقش خیلی مهمی داشته است.

سفر معاون هنری به قم و دیدارهایی به مناسبت هفته هنر انقلاب

معاون هنری وزیر ارشاد همزمان با فرا رسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی ضمن دیدار با مدیران معاونت فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه (س) با تعدادی از هنرمندان پیشگام عرصه هنر انقلاب گفتگو کرد. در این سفر، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ با همراهی آیدین مهدی زاده سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی و رضا دبیری نژاد سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران همزمان با فرا رسیدن روز و هفته هنر انقلاب اسلامی با حضور در شهر مقدس قم ضمن دیدار با مدیران معاونت فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه (س) و بازدید از موزه و کتابخانه این مجموعه با تعدادی از هنرمندان پیشگام عرصه انقلاب و دفاع مقدس دیدار و در جریان تازه ترین فعالیت های این هنرمندان قرار گرفت.

بازدید از «کانون هنر شیعی» به مدیریت مسعود نجابتی طراح گرافیک و خوشنویس و از چهره های شناخته شده هنر انقلاب بخش دیگری از سفر یک روز معاون امور هنری و هیئت همراه به شهر مقدس قم را تشکیل می‌داد.

همچنین، محمد اله‌یاری فومنی مدیرعامل بنیاد رودکی به مناسبت فرارسیدن ۲۰ فروردین، روز بزرگداشت هنر انقلاب اسلامی و شهادت مرتضی آوینی، پیامی منتشر کرد.

دیدار نوروزی وزیر فرهنگ با قباد شیوا

در میانه هفته‌ای که گذشت، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی نادره رضایی معاون هنری و نیکنام حسینی‌پور مشاور و رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی این وزارتخانه، در ادامه دیدار با بزرگان، مهمان قباد شیوا هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی شدند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حجتی کرمانی، زینت‌السادات امامی، هادی خانیکی، علیرضا زرین‌دست و علی موسوی گرمارودی از جمله بزرگان فرهنگ ایران زمین بودند که سیدعباس صالحی در بهار ۱۴۰۴ به دیدارشان رفت.

راه‌اندازی «موزه هنر انقلاب» کلید خورد

در هفته‌ای که گذشت، سید شهاب‌الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری ضمن تشریح برنامه‌ها و اولویت‌های این مرکز از تاسیس «موزه هنر انقلاب» در فضای کارگاهی حوزه هنری که هنرمندان تجسمی حوزه هنری تا پیش از این، در آن به خلق اثر و گپ و گفت می‌پرداختند، خبر داد.

شکیبا در توضیح بیشتر گفت: سالن و فضای کارگاهی هنرمندان تجسمی را پیش از تعطیلات نوروزی تخلیه کردیم و هنرمندان مرکز را به ۲ کارگاه «نگارگری و خوشنویسی و گرافیک» و «نقاشی» منتقل کرده‌ایم. بر این اساس، فضای کارگاهی بزرگ وسط ساختمان حوزه هنری نیز قرار است به یک «گالری موزه» ۲ طبقه تبدیل شود و بسیاری از آثار گنجینه مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در این فضا به نمایش در می‌آید. همچنین قابلیت‌های دیگری همچون برگزاری ایونت‌ها و رویدادهایی نظیر برگزاری نمایشگاه‌های فصلی هنرمندان انقلاب را در این فضا خواهیم داشت.

وی همچنین بیان کرد: در حال انجام پالایش کلی بر آثار گنجینه حوزه هنری هستیم تا به یک دسته بندی صحیح برسیم که چند اثر موزه‌ای و گنجینه‌ای داریم، چراکه در سال‌های اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آثار شاخصی وارد گنجینه حوزه هنری شدند اما بعد از آن دوره طلایی، آثار دیگری که از عیار گنجینه‌ای برخوردار نبودند، مجوز ورود به آن گنجینه را گرفتند. بر این اساس است که باید آثار کم عیار از گنجینه حوزه هنری خارج شوند تا مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری بتواند به مجموعه‌ای از آثار گنجینه‌ای عیار بالا برسد. کار پالایش گنجینه آثار تجسمی حوزه هنری تا ۲ ماه دیگر به اتمام می‌رسد و پس از آن می‌توانم آماری دقیق از آثار بدهم.

آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

نمایشگاه «تال- آب» در گالری پروژه‌های آران، نمایشگاه «تک اثر» در گالری امکان، نمایشگاه «باغ بی خزان» در گالری نگر، نمایشگاه «بیگانه ۳» در گالری ویستا، نمایشگاه گروهی «افق گسسته» در گالری نیان و نمایشگاه «مشاع: فن فوت» در گالری بستان، از جمله نمایشگاه‌هایی هستند که عصر جمعه ۲۲ فروردین افتتاح می‌شوند.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری