X
سفر ایلام و مهران: مسیر زائران عتبات با اتوبوس
ایلام و مهران در ایام سفرهای زیارتی، به دلیل میزبانی از جمعیت زیاد، به کانون توجه زائران و مسیرهای زیارتی تبدیل شده‌اند.
چرا لوله پلیکا هنوز هم پرکاربردترین نوع لوله در بازار است؟
در بین مصالح مورد استفاده برای ایجاد زیرساخت‌های تاسیساتی، لوله‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهمی دارند، چرا که نقش انتقال آب، فاضلاب، هوا یا حتی کابل‌های الکتریکی را ایفا می‌کنند. با وجود ورود انواع جدید لوله‌های پلیمری و کامپوزیتی به بازار، لوله پلیکا (PVC-U) همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع لوله…
هشدار! این اشتباهات در خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی هزینه ساز می‌شوند
من به عنوان یک پیمانکار با بیش از دوازده سال تجربه در حوزه ساخت و ساز و کار با ماشین آلات سنگین، بارها شاهد تأثیرات مخرب انتخاب نادرست لوازم یدکی بیل مکانیکی بر پروژه‌های عمرانی بوده‌ام. در این مقاله، با تکیه بر تجربیات شخصی و دانش تخصصی، به بررسی اشتباهات رایج در خرید لوازم یدکی…

آموزش رکن اساسی رونق گردشگری در ایران و همدان

همدان ـ فعال حوزه گردشگری و میراث فرهنگی گفت: آموزش رکن اساسی رونق گردشگری در ایران و همدان است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: امروزه گردشگری یکی از پررونق‌ترین فعالیت‌های اقتصادی جهان است. این صنعت اکنون در بسیاری از کشورها با رشد سریع‌تر نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی و با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید یک صنعت پیشرو تلقی می‌شود. امروزه گردشگری به قدری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن‌را صادرات نامرئی می‌دانند. این صنعت هم اکنون در حال رقابت جدی یا صنایع دیگر مانند خودرو سازی، نفت، نساجی و فناوری اطلاعات برای اشغال جایگاه آنهاست. از این رو کشورها، جوامع و منطقه‌ها به صورت فزاینده‌ ای به این حقیقت پی برده‌ اند که برای حفظ وضع اقتصادی خود باید ابتکار عمل به خرج دهند و درصدد یافتن راه‌های تازهای برآیند. اگرچه در مناطق مختلف، شرایط متفاوت است. ولی همواره صنعت توریسم عاملی برای بهبود وضع اقتصادی بوده است.

اشتغال زایی، ایجاد درآمد برای ساکنین محلی، کاهش فقر، افزایش سرمایه گذاری و توسعه زیر بنایی اقتصادی از جمله مهمترین اثرات اقتصادی توسعه جهانگردی به شمار می‌رود لذا این مهم می‌تواند در هر کشور و منطقه ایجاد تحول کند، شهر همدان با دارا بودن ظرفیت‌های مختلف گردشگری مانند طبیعت بکر، آثار تاریخی و اماکن مختلف گردشگری، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری مهم کشور را دارد از طرفی قرار گرفتن نام هگمتانه در فهرست یونسگو نشان می‌دهد که همدان می‌تواند در جذب توریست خارجی نیز نقش داشته باشد البته رونق گردشگری در هر منطقه نیازمند برنامه‌ریزی و آموزش جامعه محلی، مدیران و همه ذی‌نفعان این حوزه دارد تا بتوان شرایط جذب توریست را ایجاد کرد.

محمد صیفی‌کار در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه گردشگر و گردشگری بخودی خود بدنبال تعرض به فرهنگ و اقتصاد میزبان نیست، اظهار کرد: اگر میزبان برنامه مدون با توجه به همه ظرفیت‌های موجود، داشته باشد، می‌تواند رفتارهای فرهنگی و…گردشگران را شناسایی، آنالیز و برای تک تک خواسته‌های آنان و صد البته میزبانان، اندیشه کند و بصورت تبیینی به آنها بپردازد و هدایتگر باشد.

فعال حوزه گردشگری و میراث فرهنگی افزود: تا جایی که خطوط قرمز فرهنگی، دینی، امنیتی، اقتصادی و…دچار مخاطره نشوند.

وی با بیان اینکه پس از تبیین، باید به آموزش میزبان و میهمان پرداخت، گفت: نه می‌شود مرزها را باز گذاشت و هر کسی خواست بدون حد و مرز بیاید و برود و نباید آنچنان مرزها را بست که هیچکس نتواند بیاید و برود.

صیفی‌کار تصریح کرد: به‌عنوان نمونه هم‌اکنون فضای مجازی در بسیاری از موارد دچار این عارضه در تمام دنیاست و ما همه روزه شاهد هستیم که یک کشور، سازمان دولتی یا انجمن حمایتی، درخواست محدود کردن، پلتفرم‌ها به‌صورت ملی، منطقه‌ای یا سنی و…هستند.

فعال حوزه گردشگری و میراث فرهنگی ادامه داد: در مقابل برخی نیز درخواست رفع محدودیت‌های دسترسی را دارند و این مهم نشاندهنده اینست که درهای باز و یا درهای بسته هیچکدام کارایی کامل ندارند.

نباید صفر و صدی به موضوع گردشگری نگریست

صیفی‌کار با تاکید بر اینکه به‌عبارتی نباید صفر و صدی به موضوع گردشگری نگریست، گفت: مخصوصاً اینکه گردشگری یک فرآیند چند وجهی و میان بخشی است و متغیرهای زیادی در آن اثرگذار هستند، لذا به زعم بنده آموزش هدفمند و دانش پایه می‌تواند مسیر بالندگی گردشگری را هموارتر سازد.

آموزش وقتی می‌تواند به نتیجه برسد که منظم، اختصاصی و با اشراف کامل به فرهنگ میزبان و میهمان باشد

وی با اشاره به اینکه آموزش وقتی می‌تواند به نتیجه مورد نظر گردانندگان برسد که، دارای طرح درس منظم، اختصاصی و با اشراف کامل به فرهنگ میزبان و میهمان نوشته شود، ابراز کرد: گام بعدی، انجام فرایند آموزش گردشگری می‌باشد، که آن‌هم مستلزم طرح درس مناسب، فضای مناسب ارائه، زمان مناسب ارائه، استاد مناسب، لوازم کمک آموزشی مناسب و هر آنچه که بتواند مخاطب را بیشتر پای کار بیاورد و از تخریب‌های احتمالی جلوگیری کند، لازم است و باید به آنها توجه جدی کرد.

صیفی‌کار با بیان اینکه شاید از همه مهمتر انتخاب مخاطب برای آموزش است، اظهار کرد: آموزش فارغ از نوع آن برای تأمین نیاز مخاطب است. اینجا مخاطب کیست؟ مردم؟ کنشگران؟ صاحبان و فعالان تأسیسات گردشگری؟ گفت: به زعم بنده مهمترین کسانی که باید و باید و باید آموزش ببینند مسئولین (همدان) یک محدوده جغرافیایی است.

وی با اشاره به اینکه آنان باید بدانند اولویت اول استان گردشگری است، گفت: آنان باید در گفتارها، نشست‌ها، مصاحبه‌ها، مثوبه ها، تأمین اعتبارها، موافقتنامه‌ها، مخالفت‌ها و…همه و همه زوایای امور دیوانی و مالی به این مهم توجه جدی داشته باشند.

فعال حوزه گردشگری و میراث فرهنگی در ادامه تصریح کرد: این مهم رقم نمی‌خورد مگر زمانی که آموزش ببینند و به باور برسند.

وی خاطرنشان کرد: گام بعدی بقیه مخاطبان و ذینفعان هستند.

صیفی‌کار با تاکید بر اینکه فرصت‌ها نباید نادیده انگاشته بشوند، اظهار کرد: ثبت جهانی، سال ایران، سال بزرگان، میزبانی رویدادهای محلی، ملی، جهانی همه و همه آوردگاه مناسبی برای انتقال فرهنگ گردشگری است، مشروط بر اینکه گردانندگان از فهم بالای آن برخوردار باشند و آن را بکار گیرند.

وی ادامه داد: ما بقدر کافی از سوی رسانه‌ها و کشورهای معاند برای مخاطبان ترسناک شده‌ایم، و ایران هراسی بخش مهمی از برنامه‌های همیشگی آن هاست که متأسفانه کم هم نیستند. لذا تلاش برای خنثی سازی صِرف آنها کاری عبث است.

صیفی‌کار با بیان اینکه ما نباید مشغول پاسخ دادن به تولیدات رسانه‌ای معاندین باشیم، ادامه داد: ما باید تولید گر و محتواساز باشیم تا اتفاقات قشنگ در عرصه گردشگری رقم بخورد.

گردشگری برای کشور و خاصه همدان ما یک نسخه درمانی و شفابخش است

وی خاطرنشان کرد: گردشگری برای کشور و خاصه همدان ما یک نسخه درمانی و شفابخش است اگرتعاملات فرهنگی، اقتصادی، امنیتی، زیست محیطی و… بر اساس خاستگاه‌ها و احترام متقابل توأم با تعامل سازنده ی گردشگر و میزبان رقم بخورد.

وی افزود: یعنی احترام متقابل و تعامل سازنده که در این بین، بی گمان سهم میزبان بیش از میهمان است.

صیفی‌کار تصریح کرد: کشوری که تنوع فرهنگی، تنوع علمی، تنوع زیستی، تنوع تمدنی، تنوع دینی، تنوع نژادی، تنوع طبیعی در آن زبانزد خاص و عام است و در همه مؤلفه ها در رده‌های بالای جهانی جا دارد، می‌تواند و باید راه را از بیراهه بشناسد و گام در راه بگذارد. راهی که انتها ندارد، اما گام به گام فرصت ساز باشد.

فعال حوزه گردشگری و میراث فرهنگی با عنوان اینکه در گام نخست دولتی‌ها و مردم باید به یک تعریف مشترک، اما صحیح از صنعت گردشگری برسند، عنوان کرد: پس از تعریف مشترک واحد و درست، آن را بپذیرند و برای تعالی در این مسیر، نقشه راه ترسیم کنند.

وی تاکید کرد: نقشه راهی که بتواند افق نگاه گردشگران و میزبانان را نسبت به مقوله گردشگری عوض، اصلاح، ترمیم و بالاخره بازسازی و صد البته بومی سازی کنند.

صیفی‌کار تصریح کرد: نقشه راهی که در حد نهایت همه متغیرها را به بوته سنجش، پژوهش و…قرار بدهد و بر اساس سنجه‌ها نقشه راه را ترسیم کند.

دارایی‌ها و زیرساخت‌ها احصا و اصلاح شوند

وی در ادامه عنوان کرد: باید دارایی‌ها و زیرساخت‌ها را تک به تک احصا، بازشناسی و اصلاح شود.

فعال حوزه گردشگری و میراث فرهنگی با عنوان اینکه در مقوله زیرساخت، نه تنها راه، آب و تأسیسات حائز اهمیت است، گفت: از همه این‌ها مهم‌تر فرهنگ را باید شناخت و با شناخت لایه‌های نهان و آشکار آن برنامه نوشت.

چالش‌های فرهنگی مورد مطالعه قرار گیرد

صیفی‌کار با اشاره به اینکه باید چالش‌های فرهنگی را به دقت مورد مطالعه قرار گیرد، گفت: ما کشوری داریم چهار فصل با دارایی‌های تمدنی، قومیتی، مذهبی و…که بازشناخت حوزه فرهنگ در آنها مهمترین مؤلفه می‌باشد.

وی افزود: باید کنشگرانِ این عرصه را شناخت و میزان و نوع توجه، حساسیت و خاستگاه آنان را مورد مطالعه و مداقه جدی قرار داد.

فعال حوزه گردشگری و میراث فرهنگی ادامه داد: کنشگرانی که هر کدام سهمی از گردشگری دارند، چراکه گردشگری یک فرآیند و علم بین بخشی است و علم محض نیست.

وی خاطرنشان کرد: لذا توجه به علوم انسانی، علوم اجتماعی، علم روانشناسی، بهداشت، درمان، اقتصاد، فرهنگ، دین، مذهب، و صدها متغیر و مؤلفه دیگر که هر کدام باید به‌صورت منفرد و مشترک باید مورد بررسی و پژوهش قرار گیرند.

صیفی‌کار در ادامه گفت: بر اساس داده‌های آماری و کیفیت و کمیت داده‌ها ساختار جدید تعریف کرد و مؤلفه ها را به “طرح درس” برای دانش آموزان، دانشگاهیان، مدیران و کارکنان سطوح مختلف، و فعالان کف جامعه شامل پلیس، پاکبانان، رانندگان ناوگان عمومی، فروشندگان، عوامل خدماتی فعال بدنه و تأسیسات گردشگری و…تبدیل کنند و کلاس آموزش کاربردی و علمی و عملی برای لایه‌های پیش گفته را اجرا کنند و در دوره‌های مختلف کل فرایند را مورد بررسی و تجدید نظر متوالی قرار بدهند.

وی افزود: اگر غیر از این مسیر (آموزش صحیح) گام در این عرصه بگذارند، همین می‌شود که می‌بینیم.

فعال حوزه گردشگری و میراث فرهنگی تاکید کرد: در صورت توجه به آنچه بیان شد، می‌توان ادعا کرد که ما دارای یک فرایند گردشگری علم پایه هستیم.

مهر نیوز: خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. <strong>۱) اداره کل اخبار داخلی:</strong> این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. <strong>۲) اداره کل اخبار خارجی:</strong> اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. <strong>۳) اداره کل اخبار استان‌ها:</strong> خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. <strong>۴) اداره کل رسانه‌های نو:</strong> به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد. فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است. انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است. ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند. میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. <strong>با مهر به دنیا نگاه کنیم</strong> <strong>صاحب امتیاز:</strong> سازمان تبلیغات اسلامی <strong>مدیر عامل و مدیر مسئول:</strong> محمد مهدی رحمتی <strong>معاون خبر:</strong> محمدحسین معلم طاهری